پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : پنجشنبه ، 6 ارديبهشت 1403

کد خبر : 116756

 
همدان به گام‌های مؤثرتر برای ارتقای پزشکی نیاز دارد

کلید گمشده تجهیزات پزشکی در جیب نمایندگان مجلس
تاریخ خبر : 1400-01-18
نویسنده : محمد ترابی
     
 
 
     
متن خبر :


 در چند سال اخیر شاهد هستیم که نام همدان در کنار جاذبه‌های گردشگری به‌عنوان یکی از قطب‌های پزشکی بر سر زبان‌ها افتاده است بر همین اساس مراجعه افراد از شهر‌های دیگر چه با عنوان گردشگر و چه بیمار، همواره درآمدزا بوده است.
در همین خصوص نماینده چندین دوره مردم همدان در مجلس شورای اسلامی در این زمینه با بیان اینکه همدان در حوزه بهداشت و درمان در رده‌های برتر کشوری قرار دارد، معتقد است شرایط بیمارستان تأمین ‌اجتماعی همدان رضایت‌بخش بوده و در کشور نمونه است.
حمیدرضا حاجی‌بابایی در ادامه مصاحبه‌ای که چندی پیش با رسانه‌های استان داشته است وضعت جراحی استان را بسیار مطلوب دانسته، به‌طوری‌که درصد بالایی بیمار از خارج از کشور برای جراحی و درمان به همدان می‌‌آیند.(کیهان، مردادماه 98)
به همین دلیل در چند سال گذشته شاهد آن بوده‌ایم که مدیران ارشد استانی همواره بر تبدیل شدن استان به قطب پزشکی کشور تأکید داشته‌اند.
به عنوان مثال محمدناصر نیکبخت استاندار پیشین همدان در زمان مدیریت خود تأکید کرده بود که به‌لحاظ اینکه همدان در مرکز غرب کشور قرار گرفته و از کادر پزشکی خوبی برخوردار است، به‌دنبال این هستیم تا به‌عنوان قطب پزشکی در کشور مطرح شود.(صبح الوند، بهمن‌ماه 94)
از سوی دیگر سیدسعید شاهرخی استاندار فعلی همدان در این زمینه گفته است:‌ این استان در شاخص‌های حوزه بهداشت، درمان و سلامت نسبت به سایر استان‌ها شرایطی مطلوب و ظرفیت تبدیل شدن به قطب پزشکی در غرب کشور را دارد. (ایرنا، دی‌ماه 98)
در این میان طرح‌ها و پروژه‌های زیادی درحال اجرا است که می‌تواند برای رسیدن به این مهم یاری‌دهنده باشد؛ البته اقدامات خوبی نیز انجام شده است به طوریکه در حال حاضر ۴۶ طرح عمرانی در حوزه بهداشت و درمان به مساحت ۶۶ هزار و ۱۶۰ مترمربع درحال اجرا است که بین ۳۰ تا ۹۸ درصد پیشرفت فیزیکی دارند.
اما با این همه همدان هنوز در حوزه تجهیزات پزشکی، درمانی و سلامت لنگ می‌زند و با اینکه چندی پیش با کمک بانک جهانی ۷۰ میلیارد تومان تجهیزات پزشکی وارد استان شد تا محرکیبرای رونق و ارتقای بخش سلامت استان همدان باشد اما آنچه از آن باقی ماند چیزی نبود که ارضا کننده نیازهای تجهیزاتی همدان در بخش درمان، سلامت و بهداشت باشد اگرچه در همین بازه زمانی بیمارستان قلب فرشچیان همدان برای نخستین‌بار در غرب کشور به دستگاه «اکوکاردیوگرافی» (اکو قلب) مجهز شده، و بیمارانی که مجبور بودند به پایتخت و بیمارستان شهید رجایی مراجعه کنند در یک قدمی خود ویزیت شدند اما باز هم همدان در تجهیز، پیشگیری و رسیدگی لنگ می‌زند.
این در حالی است که در این دروه از مجلس شورای اسلامی، استان همدان دارای 3 نماینده در کمیسیون برنامه و بودجه است که 2 نفر از آنها رئیس و سخنگوی این کمیسیون هستند.
از این‌رو مدیران ارشد استانی در کنار اعضای مجمع نمایندگان می‌توانند برای تبدیل شدن همدان به یکی از قطب‌هایی که در خصوص پیشگیری و تجهیز نیز در کشور حرف برای گفتن دارد، در سالجاری و سال‌های آتی گام‌های مؤثرتری‌ را برداشته تا شهر همدان به این مهم دست یابد.
از همین رو به نظر می‌رسد مسئولان امر می‌توانند با اقدام به اجرای پروژه‌های کلان در حوزه بهداشت و درمان، با استفاده از امتیاز حضور نمایندگان استان در کمیسیون برنامه و بودجه مجلس و همچنین کمیسیون تلفیق، برای این‌دسته از پروژه‌ها از بودجه‌های ملی استفاده کنند چرا که علاوه‌بر درآمدزایی برای استان، موجبات رفاه و آسایش هم استانی‌هایمان را بیش از پیش مهیا خواهد کرد.
نبود تجهیزات بیمارستان‌ها علاوه‌بر تحمیل هزینه بیشتر بر بیماران، وضعیت بخش مراقبت‌های ویژه را نیز می‌تواند بحرانی کند، درحالی‌که این بخش بیشتر از سایر بخش‌های بیمارستانی نیازمند تجهیزات است؛ تجهیزاتی که قیمت بالاتری هم دارند و به‌طور معمول از خارج از کشور تأمین می‌شود، به همین دلیل دریافت اعتبار برای همدانی که مدعی قطب پزشکی غرب است، یکی از مهم‌ترین اهدافی است که علوم پزشکی همدان باید آن را در رایزنی‌های نمایندگان همدان در مجلس دنبال کند.
ناگفته پیداست که به‌طور مداوم تجهیزات جدیدتری وارد بازار بهداشت جهانی می‌شود که باید بتوانیم آنها را وارد کنیم تا به شرایط تولید برسانیم، در غیر این‌صورت مدام عقب می‌افتیم، اگرچه اکنون هم عقب هستیم.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.