پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : پنجشنبه ، 9 فروردين 1403

کد خبر : 107733

 
منفی شدن قیمت نفت آمریکا در بازارهای جهانی

دوستی خاله خرسه عربستان با ترامپ
تاریخ خبر : 1399-02-03
نویسنده : محمد ترابی
     
 
 
     
متن خبر :


 سقوط قیمت نفت آمریکا در چند روز گذشته واز زمان آغاز بازار فروش نفت آمریکا از سال (۱۹۸۳) تاکنون بی‌سابقه بوده است.
تحت تأثیر افت تقاضایی که به‌دلیل شیوع ویروس کرونا و پر شدن پی در پی ظرفیت ذخیره‌سازی کشورها بازار جهانی نفت که سقوط کرده بود به سقوط خود ادامه داد و قیمت هر بشکه نفت پایه وست تگزاس اینترمدیت (WTI) برای تحویل در ماه مه، در جریان معاملات روز دوشنبه بازارهای جهانی، بزرگ‌ترین سقوط روزانه خود را تجربه کرد و با 316 درصد کاهش به منفی 39 دلار و 55 سنت رسید که رقمی بی‌سابقه در طول تاریخ به‌شمار می‌رود.
بی بی سی نوشت به این ترتیب ‌برخی فروشندگان نفت آمریکا اکنون برای راضی کردن مشتریان به دریافت محموله‌های آینده نفت،باید به آنها مبلغی هم بپردازند.
رئیس جمهور آمریکا در آخرین اظهار نظر خود درباره کاهش قیمت نفت در بازارهای جهانی در کنفرانس خبری خود گفت آمریکا چیزی که از بحران کرونا یاد گرفته این است که هرگز به کشور خارجی اعتماد نکند.
به گزارش فارس، دونالد ترامپ با اشاره به کاهش شدید قیمت نفت در بازارهای جهانی گفت که تلاش خواهد کرد تا ذخایر راهبردی نفت آمریکا را با بهترین قیمت‌های ممکن پر کند و از این کاهش قیمت استفاده کند.
وی گفت: کاهش قیمت‌های جهانی نفت، کوتاه‌مدت و گذرا و به‌دلیل شرایط کنونی جهان است، آمریکا اگر بتواند بدون پرداخت هیچگونه مبلغی نفت دریافت کند تا آنجایی که ممکن است این کار را انجام خواهد داد.
ترامپ در این کنفرانس خبری گفت که امکان توقف خرید نفت از عربستان سعودی را نیز بررسی خواهد کرد.
همچنین روز گذشته یک سناتور جمهوری‌خواه در واکنش به سقوط قیمت نفت آمریکا در بازارهای جهانی با انتقاد از عربستان گفت: سعودی‌ها باید غرق کردن بازار با نفت را متوقف کند.
کوین کریمر افزود: «فروپاشی امروز در قیمت‌های نفت تهدیدی ویران‌کننده برای بخش‌های نفت و گاز آمریکا به‌شمار می‌آید. بیشترین تعداد از نفت‌کش‌های سعودی در چند سال گذشته در راه سواحل ما هستند. با توجه به تحولاتی که امروز روی داد از رئیس جمهور می‌خواهم که مانع از تخلیه نفت این نفتکش‌ها در آمریکا شود.
درگیری نفتی میان عربستان و آمریکا در نتیجه اقدامات اخیر ریاض که به کاهش چشمگیر قیمت نفت منجر شد، به‌احتمال زیاد دو طرف را به‌سمت یک اختلافات اساسی می‌کشاند.
به گزارش تسنیم، همزمان با آغاز جنگ نفتی اخیری که عربستان به‌راه انداخت، مناسبات میان ریاض و ابوظبی با واشنگتن در نتیجه درگیری منافع طرفین به خطر افتاده است و حتی اگر این جنگ نفتی در سایه شیوع کرونا پایدار هم نباشد، باز هم روابط آنها بسیار خدشه‌دار خواهد شد.
نویسنده وب‌سایت آمریکایی «مدرن دیپلماسی» در گزارشی نوشت: تاکنون عربستان سعودی به‌دنبال رفتارهای گستاخانه و بی‌پروا، مورد خشم آمریکا واقع شده است.
جیمز ام دورسی خاطرنشان کرد: در تاریخ 12 آوریل جاری با توافق میان اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت و تولیدکنندگان خارج از اوپک، قرار شد که تولید نفت به‌میزان 10 میلیون بشکه در روز کاهش یابد که این امر می‌توانست از بروز یک بحران فوری جلوگیری کند.
اما یک روز پس از این توافق 13 نماینده جمهوری‌خواه در کنگره به‌نمایندگی از کشورهای تولیدکننده نفت از طریق یک مکالمه تلفنی دوساعته با «عبدالعزیز بن سلمان» وزیر انرژی عربستان به این کشور هشدار دادند.
در این راستا «کیفن کرامر» سناتور ایالت «داکوتای شمالی» آمریکا اظهار کرد: سعودی‌ها بیش از یک ماه درگیر یک جنگ علیه تولیدکنندگان نفت آمریکایی بودند و همه اینها درحالی است که ما با همه نیروهایمان از آنها حمایت می‌کردیم.
وی ادامه داد: این روش درست برای تعامل میان دوستان با یکدیگر نیست و اقدامات آنها غیرقابل توجیه بود و هرگز فراموش نخواهد شد؛ گام بعدی عربستان مشخص می‌کند که آیا مشارکت استراتژیک ریاض و واشنگتن قابل ترمیم و نجات یافتن است یا نه.
از همین رو به گزارش فارس،‌ رئیس کمیته نیروهای مسلح مجلس سنای آمریکا با اشاره به کاهش شدید قیمت نفت گفت که مسکو و ریاض با عرضه بیش از حد نفت به بازارها، تلاش می‌کنند تا تولیدکنندگان نفت و گاز آمریکا را نابود کنند.
جیمز آنهوف در نامه‌ای به وزیر تجارت این کشور هشدار داد که کاملا واضح است که عربستان و روسیه به اشباع بیش از حد بازارهای نفت ادامه می‌دهند که همین موضوع موجب به چالش کشاندن امنیت ملی و اقتصادی ما می‌شود.
و از سوی دیگر دیوید پلوف مشاور رئیس جمهور سابق آمریکا روزگذشته با اشاره به فروپاشی قیمت نفت در بازارهای جهانی و تأثیر آن بر صنعت نفت و گاز آمریکا گفت که روس‌ها و سعودی‌ها هم مثل چین ترامپ را فریب دادند. از دست رفتن فرصت‌های شغلی در آمریکا بسیار زیاد خواهد بود.
اظهارات و واکنش‌های اعضای کنگره نشان می‌دهد که مناسبات عربستان و کنگره در طول 2 سال گذشته رو به وخامت و فروپاشی گذاشته و «دونالد ترامپ» از جنگ نفتی عربستان بسیار خشمگین است.
اقدامات عربستان در ضربه زدن به صنعت نفت شیل آمریکا که به‌سمت ایجاد حدود 10 میلیون شغل پیش می‌رود، نشان می‌دهد که ریاض بدون توجه به ترس و نگرانی‌های واشنگتن و یا اینکه جهان در سایه شیوع کرونا دچار یک آسیب جدی اقتصادی شود، همچنان در راستای تحقق منافع خود عمل می‌کند.
عربستان مجبور است ضمن ارزیابی و احتیاط در منابع مالی برای هزینه‌های اساسی، هزینه‌های بودجه خود را کاهش دهد؛ زیرا این کشور وارد یک جنگ طولانی‌مدت شده است و تا زمانی که بر سهم خود از بازار انرژی جهانی مسلط شود در آن باقی می‌ماند.
به گزارش تسنیم، پیر اندوراند، کارشناس ارشد بازار نفت، پیش‌بینی کرد که ثبت قیمت منفی نفت با توجه به پر بودن تمام ذخایر و خط لوله‌ها امکان‌پذیر شده است، ولی برخلاف بازار سهام، قیمت زیر صفر نفت تنها مدت کوتاهی دوام خواهد آورد.
آژانس بین‌المللی انرژی پیش‌بینی کرده که کاهش تقاضای نفت در ماه جاری میلادی روزانه 29 میلیون بشکه کاهش می‌یابد و به کمتر از یک‌سوم متوسط سال گذشته میلادی می‌رسد. همچنین تازه‌ترین گزارش آژانس نشان می‌دهد که بزرگترین قطب ذخیره‌سازی نفت در اوکلاهمای آمریکا با سرعتی حیرت‌انگیز در حال پر شدن است.
قیمت هر بشکه نفت پایه وست تگزاس اینترمدیت در سال 2020 تاکنون بیش از 320 درصد کاهش یافته است، ولی برخی تحلیل‌گران بازار نفت این افت تاریخی را برای توقف تولید در برخی میادین پرهزینه نفت شیل آمریکا و بازگشت تعادل به بازار جهانی نفت لازم می‌دانند.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.