پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : جمعه ، 31 فروردين 1403

کد خبر : 67100

 
پاسداشت یاور همدانی در پنجاه و دومین عصرانه ادبی
تاریخ خبر : 1394-10-21
     
 
 
     
متن خبر :

 پنجاه و دومین عصرانه ادبی فارس پاسداشت احمد نیک‌طلب متخلص به یاور همدانی، با حضور چهره‌های فرهنگی و ادبی برگزار شد.
حسین آهی در این برنامه ادبی، گفت: از آنجا که استاد یاور به انجمن ادبی ایران تعلق دارد، باید بگوییم که در صد سال گذشته ، بزرگانی در این انجمن حضور داشته‌اند و این انجمن‌های ادبی بی‌تردید بیشتر از دانشگاه‌ها به شعر و ادبیات کمک کرده‌اند.
وی افزود: از آنجا که ما تنها یک هویت ملی داریم که آن هم شعر است، بزرگان به شیدایی از آن سخن گفته‌اند. در شعر کلاسیک اگر صنایع و آرایه‌های ادبی و زبانی را از آن بگیریم، چیزی از آن نمی‌ماند، حال این اتفاق در ترجمه شعر کلاسیک رخ می‌دهد و با این وصف می‌بینیم که گوته به شیدایی از حافظ یاد می‌کند. درحالی که ترجمه اصل سخن شعر را منتقل نمی‌کند، زیرا 200 سال پیش مترجم به آن معنای امروز وجود نداشته و مترجمان اغلب دیپلمات بودند، از همین رو عرض می‌کنم که بزرگان برکشیده از انجمن‌های ادبی هستند.
آهی در پایان گفت: قصیده الوندیه یاور که برخواسته از جانش است، به شدت دشوار است. دشوار از این رو که از بیت نخست تا بیت آخر، به تمام حروف فارسی التزام دارد.
محمدعلی بهمنی در حاشیه این مراسم گفت: هر وقت به یاور نگاه می‌کنم‌،‌ گویی تازه متولد شده‌ام، یاور فردی است که به همه چیز دقت دارد و مانند مرحوم مشفق همیشه در اول وقت در جلسات حاضر می‌شود. او خوبی‌های بسیاری دارد و در توانایی شعری او هم تردیدی نیست، یاور یک فرد انسان‌شناس است.
مفتون همدانی دیگر شاعری بود که در این مراسم سخن گفت. وی با اشاره به سابقه 60 ساله دوستی او با یاور، گفت: در بسیاری از محافل ادبی همدان در آن روزها که شعرای بزرگی شرکت می‌کردند، حضور می‌یافتیم. در روزگاری که آرامگاه بوعلی‌سینا را نساخته بودند، ما در اطراف آن در جلسات مختلف شرکت می‌کردیم.
وی افزود: در خاطرم هست حتی پدرم به دوستی با یاور توصیه می‌کرد و می‌گفت که روزگاری شاعر بزرگی خواهد شد و امروز این مساله را دریافتم. حسن خلق یاور همدانی همیشه زبانزد بوده و در خاطرم نیست که گفت‌وگویی خارج از ادبیات داشته باشد. از منظر ادبی نیز یاور همدانی جایگاه ممتاز و ویژه‌ای دارد.
جواد محقق در بخش دیگری از این مراسم گفت: در یک تقسیم‌بندی شاعران، ما با دو گونه شاعر روبه‌رو می‌شویم. یکی شاعرانی هستند که تهرانی بودند و در تهران فعالیت می‌کردند که از همین رو به رسانه‌ها دسترسی داشتند و به‌عنوان شاعران ملی معرفی شدند، اما این نحوه تقسیم‌بندی شایسته نیست و ما شاهد شاعران خوبی در شهرستان‌ها هستیم که کارهای ارزشمندی هم خلق می‌کنند که اگر دسترسی به رسانه‌ها داشتند، حتماً شهرت بیشتری از برخی افراد کسب می‌کردند. مثلاً صغیر اصفهانی، دیوانش به چاپ 40 رسیده بدون اینکه دسترسی به رسانه‌های جمعی داشته باشد.
بابک نیک‌طلب فرزند یاور همدانی در این مراسم گفت: استاد یاور همدانی، استاد مسلم من است که توفیق داشتم سال‌ها شاگردی او را بکنم. عرصه شعر، عرصه پاکی، درستی و صداقت است که اساتید حاضر در این جمع در آن فعالیت می‌کنند.
یاور همدانی در پایان این مراسم با تشکر از برگزارکنندگان این مراسم، گفت: از آنجا که شعر و شاعر فرزند زمانه خویش هستند، پس هر دوره‌ای زبان خویش را می‌طلبد.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.