پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : چهارشنبه ، 29 فروردين 1403

کد خبر : 67923

 
برنامه‌های گردشگری نهاوند در حد حرف است
تاریخ خبر : 1394-11-10
نویسنده : معصومه کمالوند
     
 
 
     
متن خبر :
 مدتی می‌شود که گردشگری نهاوند اندر خم وعده‌ها و مصوبات در حسرت اجرا مانده است پیشنهادهایی که در قالب مصوبه تصویب شدند اما خبری از اجرایی شدن آنها نیست.
 هر ساله وقتی به فصل گردشگری و اوج ورود مسافران به این منطقه می‌شویم تازه یادمان می‌آید که چه کم و کاست‌هایی در حوزه گردشگری داریم و تا به خودمان می‌آییم با ورود چند هزار گردشگر مواجه می‌شویم که نه جای ماندن دارند و نه برنامه جدیدی برای حفظ حتی یک شب این گردشگران، آن وقت می‌خواهیم سرمایه‌گذاری گردشگری کنیم و اشتغال پایدار هم در این حوزه ایجاد کنیم. 
اگر دقت کنیم حوزه گردشگری نهاوند با توجه به این همه شرایط و پتانسیلی که نسبت به بسیاری از مراکز و مناطق استان و حتی کشور برتری دارد و دارای امتیاز بیشتری است مغول مانده است در حالی که در مناطق دیگر کشور از یک فرصت اندک در حوزه گردشگری چنان بهره‌برداری شده است که حالا علاوه بر اشتغال پایدار، سرمایه‌گذاری گردشگری آن منطقه را هم توسعه داده است.
برخی از گردشگرانی که در فصول مختلف سال به این شهرستان سفر دارند وقتی به دنبال آوازه این منطقه به مکان‌های گردشگری آن ورود پیدا می‌کنند به در ناامیدی برخورد می‌کنند، زیرا این شرایط و امتیازها با آنچه تصور می‌رود کاملاً متفاوت است.
از سال گذشته تا کنون مصوبات و پیشنهادهای متعددی در حوزه گردشگری نهاوند اعلام شده است اما اینکه تا چه حدود به این فرصت‌ها رخت اجرایی پوشانده‌ایم مهم است که البته در پاسخ تنها بی‌اعتباری و خزانه خالی اعتبارات را می‌شنویم که مانع اجرایی شدن آن شده است.
مصوباتی از قبیل ایجاد شرکت سیاحتی گردشگری در نهاوند، تبدیل نهاوند به منطقه گردشگری توریستی، سرمایه‌گذاری و جذب سرمایه و ایجاد اشتغال در حوزه گردشگری نهاوند که در سفر اخیر ریاست‌جمهوری به استان همدان برای نهاوند مطرح شد و از طرفی هم تعیین تکلیف لائودیسه که خبر از دوران اشکانی و ساسانی می‌دهد و از سال 1332 تاکنون یعنی هفتاد سال است که این پروژه بلاتکلیف است و هر 10تا 15 سال یک دوره آن لنگ لنگان اجرا می‌شود و آن هم در میانه راه نبود اعتبارات درست در جایی که منتظر نتیجه هستیم بلا‌تکلیفش می‌گذارد.
بلاتکلیفی و اجرایی نشدن مصوبات گردشگری در نهاوند نه تنها این حوزه و اهداف مورد نظر آن را نگذاشته که خوب پیش برود، بلکه در حوزه مسکونی و زندگی عادی مردم و امنیت آنها نیز اختلال ایجاد کرده است همین لائودیسه که گمانه زنی‌ها خبر از وجود معبد لائودیسه در منطقه دوخواهران می‌دهد و از طرفی این منطقه به لحاظ قدیمی بودن بافت ساختمانی و فرسودگی آن و از طرفی قرار گرفتن نهاوند روی گسل 85 کیلومتری زلزله این ضرورت را می‌رساند که خانه‌های فرسوده محله دوخواهران بازسازی شود این در حالی است که ساخت وساز به دلیل بلاتکلیفی لائودیسه و نبود اعتبارات برای تعیین تکلیف آن، ممنوع اعلام شده است که این شرایط با زندگی و ایجاد آرامش برای مردم منطقه همخوانی ندارد.
پس از سفر هیأت دولت به نهاوند قرار شد که بزودی یک شرکت سیاحتی و گردشگری در نهاوند ایجاد ‌شود تا در آن به ساماندهی سراب‌ها با هدف خدمات‎رسانی بیشتر به گردشگران توجه خاص شود.
این شرایط با توجه به اینکه صنعت گردشگری به عنوان یکی از راه‌های درآمدزا در دنیا محسوب می‌شود مطرح شد تا بر اساس آن از صنعت گردشگری آن برای ایجاد اشتغال پایدار بهره ببریم.
طبق آمار کارگروه گردشگری شهرستان در اوایل سالجاری (94)، ورود هر پنج نفر گردشگر به شهرستان زمینه‌ساز ایجاد اشتغال برای یک نفر بوده است، این در شرایطی بود که در تعطیلات عید فطر امسال بیش از 90 هزار گردشگر و مسافر از سراب‌های تفریحی نهاوند و دیگر مناطق گردشگری این شهرستان بازدید کردند. بنابراین تنها از این تعداد بیش از 7 هزار نفر اقامت داشته و شب را در محل سراب و یا میهمانپذیرها و هتل‌های نهاوند گذراندند و همین نشان از کمبود ظرفیت برای ماندگاری مسافران و حفظ آنها در شهرستان را دارد.
تا زمانی که بتوانیم در تأمین زیرساخت‌های گردشگری شهرستان موفق عمل کنیم، و میزان اقامت گردشگران را در شهرستان بیشتر کنیم به بخشی از اهداف خود در حوزه گردشگری دست یافته‌ایم.
 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.