پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : جمعه ، 31 فروردين 1403

کد خبر : 120007

 
شورا نیازمند تغییر استراتژی
تاریخ خبر : 1400-07-20
     
   
     
متن خبر :


۱- دیروز وزارت کشور سرانجام تصمیم گرفت تأیید نشدن شهردار پیشنهادی شورای شهر همدان را به استانداری اعلام کند هرچند قبلاً به‌صورت غیررسمی تأیید این گزینه اعلام شده بود و انتظار برای صدور حکم توسط وزارت کشور بیشتر از اقدامی بود که روز گذشته انجام داد.
تا به اینجای کار، وزارت کشور و تعلل‌های مسئولان این وزارتخانه در تعیین‌تکلیف شهردار و استاندار همدان مانعی برای توسعه استان بوده است و گویی مسئولان این وزارتخانه هیچ شناختی از استان همدان نداشته و قصد نقش‌آفرینی در تسریع توسعه آن را ندارند.

۲- درباره تعلل وزارت کشور در صدور حکم شهردار همدان و درنهایت صادر نشدن حکم برای شهردار منتخب، آنچه بیشتر در تحلیل‌ها نمایان است، تمرکز به دلایلی چون استراتژی نادرست شورا در تعامل با مسئولان و نمایندگان، خردنگری به جای کلان‌نگری ،گروه‌گرایی، تمایل به سیاسی‌کاری و ندیدن منافع شهر با جایگزینی نظام بده و بستان و درگیری با حواشی در شورا است.

۳- روشن است این استراتژی اگر تغییر نکند، شورای شهر همدان سرانجام خوبی نخواهد داشت و نمی‌تواند در شهری با ذی‌نفوذان تاریخی بسیار، حرکتی روبه جلو داشته باشد و در تقابل ذی‌نفوذان هر روز درگیر حاشیه‌ای جدید خواهد شد.
شورای شهر اکنون می‌تواند با نگاهی به رویدادهای همین مدت کوتاه دوره ششم، استراتژی دقیقی را ترسیم و توسعه همدان را با مدیریت شهری بدون حاشیه دنبال کند.

۴- مدیریت شهری باید فارغ از مدل حزبی و گروهی باشد، زیرا شهر موجودی زنده است که تنها با نگاه کلان می‌توان به آن وارد شد و مدیریت آن را به درستی انجام داد.
اینکه شورا تاکنون از نگاه کلان فاصله داشته و در انتخاب شهردار نیز با نگاه گروهی حرکت کرده دلیل ناکامی آن است و اگر قصد موفقیت و ثبت کارنامه‌ای ارزشمند در مدیریت شهری دارد باید کلان‌نگری را جایگزین گروه‌گرایی کرده و از کار با مدل حزبی در شورا فاصله بگیرد.

۵- شورای شهر باید تعادل را در نگاه به نمایندگان و تعامل و ارتباط با آنها حفظ کند، همدان 2 نماینده در مجلس شورای اسلامی دارد که هر 2 نشان داده‌اند به مسائل مدیریت شهری حساس بوده و در این حوزه علاقه به فعالیت و تأثیرگذاری دارند.
با این اوصاف شورا نمی‌تواند به گونه‌ای حرکت کند که احساس شود در ید و قبضه نماینده‌ای گرفتار آمده و نماینده دیگر، راهی به شورا ندارد. روشن است ادامه این وضعیت چالش‌های شورا با وزارت کشور در انتخاب شهردار را بیشتر خواهد کرد.

۶- شورای شهر محل خدمت به مردم است و مردم از اعضای شورای شهر انتظاری غیر از خدمت ندارند و اگر مردم احساس کنند، بده و بستان حزبی یا منفعت‌طلبی گروهی جایگزین خدمت به مردم شده و اعضای شورا درگیر حواشی شده و از خدمت به مردم فراری هستند، این اعضای شورا خواهند بود که ضرر خواهند کرد.
مردم همدان همواره نشان داده‌اند که با هوشیاری تحولات را دنبال می‌کنند و در زمان مناسب عکس‌العمل مناسب نشان می‌دهند پس شورا نباید احساس کند پس از انتخابات کار اعضای شورا با مردم تمام شده است.

۷- شورای همدان در این مدت عملکرد خوبی نداشته و رد شهردار منتخب نیز از ناتوانی این شورا در پیگیری مصوبات خود حکایت دارد هرچند این ناتوانی ریشه سیاسی داشته و نگاه جناحی گروهی حاکم بر شورا و علاقه آنها به وزن‌کشی و تلاش برای تغییر سپهر سیاسی استان و تغییر وزن‌های موجود، دلیل ناکامی شورا است، اما باید توجه داشت که اکنون این روش پاسخ نداده و شورا بازنده این بازی خواسته یا ناخواسته شده است.
به همین دلیل برای پیشگیری از زیان بیشتر، شورا نیازمند بازتعریف اهداف، فاصله گرفتن از دیدگاه گروهی و حزبی و حرکت به سمت نگاه‌های کلان، حرکت در مسیر وحدت و همدلی و پرهیز از افتراق و دامن زدن به تفرقه بین مسئولان و استفاده کامل از توان نمایندگان و هم‌افزایی است و تا زمانی که به این استراتژی نرسد، نمی‌توان از شورای همدان انتظار مدیریت شهری اصولی و به دور از حاشیه را داشت و شهردار منتخب شورا فارغ از اینکه اصرار بر فرد منتخب قبلی باشد یا فرد جدیدی انتخاب شود، در دریافت حکم و ادامه مسیر موفق نخواهد بود.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.