پس از وقفه طولانی مدتی که ویروس کرونا برای جامعه آموزشی ایجاد کرد امسال برخلاف 2 سال گذشته مدارس در تمامی مقاطع تحصیلی آموزش حضوری خودرا آغاز کردند. اگرچه تعطیلات طولانی مدت مدارس موجب افت تحصیلی، کم تحرکی و کاهش کیفیت آموزشی و کمسوادی دانشآموزان سبب شد که خانوادهها تمایل بیشتری به حضوری شدن مدارس پیدا کنند.
از طرفی دیگر، فعال نشدن به موقع و نرخهای نجومی سرویس مدارس ، شهریه های چند میلیونی برخی از مدارس ؛ ترافیک سنگین خیابانها و میادین اصلی شهر درساعت آغاز وپایان مدارس، از مهم ترین دغدغه های هرساله والدین در ابتدای سال تحصیلی است که امسال نیز بحران آب و قطعی های طولانی مدت هم به لیست دغدغههایشان افزوده شده است.
اما در نیمه نخست شهریوماه بود که شورای آموزش و پرورش اعلام کرد تمامی مدارس استان به منبع ذخیره آب مجهز هستند و جای هیچ نگرانی وجود ندارد و هیچ از خانواده ها نباید دغدغه کمبود آب را در مدارس داشته باشند.
معاون برنامه ریزی و توسعه منابع آموزش و پرورش استان نیز در گفتگو با همدانپیام در این باره بیان کرد: شهر همدان نسبت به سایر شهرستان های استان دچار بحران شدید کمآبی شده است بنابراین تمامی 400 مدرسه دولتی و نیمه دولتی که در همدان وجود دارد مجهز به مخازن ذخیره آب و تانکرها شدهاند.
هر 72 ساعت آب مخازن به طور کامل تعویض میشود
یاسر نانکلی با بیان اینکه بیش از ۲ میلیارد تومان اعتبار برای تأمین و تجهیز منبع ذخیره آب در مدارس استان هزینه شده است، افزود: همچنین برخی از مدارس مجهز به چاه هستند که میتوانند از آب موجود در چاهها که به طور کامل هم ایمن سازی شدهاند برای شستوشو و موارد بهداشتی استفاده میکنند. وی با تأکید به اینکه هر 72 ساعت آب مخازن به طور کامل تعویض میشود، خاطرنشان کرد: هیچکدام از مدارس استان کمبود آب نخواهند داشت و اگر در طول روز که مدارس دایر هستند با مشکل کمآبی روبه رو شدند باید با مدیریت بحران استانداری و شهرداری و شرکت آبو فاضلاب استان هماهنگ شده که با تانکرهای آب به آن مناطق اعزام شوند.
نانکلی در ادامه یادآور شد: با توجه به کنترل و مراقبت کووید-۱۹ در مدارس، اطلاع رسانی به والدین برای استفاده از بطری و قمقمه آب توسط دانش آموزان در مدرسه تأکید می شود.
گفتههای والدین از حضوری شدن مدارس پس از 2 سال
یکی دیگر از معضلاتی که والدین با آن در روزهای ابتدایی بازگشایی مدارس مواجه میشوند سرویس مدارس است که برخی از خانواده به دلیل نرخهای نجومی و یا به موقع فعال نشدن آن دچار نوعی سردرگمی شده که در نهایت ترافیک های سنگین و ازدحام جمعیت را در ابتدای صبح و ظهر برای شهروندان ایجاد میکند.اما براساس گفتگویی که با برخی از والدین داشتیم هریک از آنها دلایلی را مطرح کردند.
کرمی یکی از شهروندانی است که درگفتگو با خبرنگار ما میگوید: باتوجه به ترافیک و ازدحام جمعیت در برخی از مسیرهای شهر که جزو مسیرهای پررفتوآمد هستند بهتر است در هریک از چهارراهها و میادین شهر برای کنترل عبور و مرور خودروها و همچنین راهنمایی دانشآموزان به آن طرف خیابان یک مامور راهنماییو رانندگی قرار دهند که در مواقع ضروری مراقب دانشآموزانی که در سن پایینتری هستند، باشند
دهقانی مادر یکی از دانشآموزانی بود که از حضوری شدن مدارس احساس خوبی داشت و در همین مورد به ما گفت: خوشبختانه پس از دوسال آموزش آنلاین دانشآموزان در مدارس حاضر شدند و از فضای مجازی فاصله گرفتند، اما مسألهای که وجود دارد این است که این روزها که با بحران کمآبی روبه رو هستیم واقعاً برای دانشآموزان سخت است که به مدت 5 الی 6 ساعت آب قطع باشد اما طبق اخباری که اعلام شده مدارس به مخازن ذخیره آب مجهز هستند و امیدواریم که این روند تاپایان حل شدن بحران آب ادامه داشته باشد.
او ادامه داد: اما مدارس از نظر رعایت پروتکلهای بهداشتی و تراکم دانشآموزان هیچ مشکلی ندارند و از این نظر خیالمان راحت است که اتفاقی نمیافتد.
کلهری یکی دیگر از مادرانی است که به همراه فرزند 10 ساله خود منتظر تاکسی است تا اورا به مدرسه ببرد از او دلیل اینکه چرا از سرویس مدارس برای جابه جایی فرزندش استفاده نمیکند، جویا شدم.
او در پاسخ گفت : متأسفانه امسال هزینه سرویس مدارس نسبت به سال گذشته افزایش یافته است و مدیر مدرسه مبلغ یک میلیون و پانصد هزارتومان را به صورت علیالحساب از ما خواستند، از طرفی دیگر شهریه مدارس غیردولتی شرایط را برای من و همسرم سخت کرد، بنابراین ترجیح دادیم که از حمل ونقل عمومی برای رفتو آمد فرزندمان استفاده کنیم.
پنج هزار و ۶۰۰ نفر برای استفاده سرویس مدارس ثبت نام کردند
مسئول سرویس مدارس آموزش و پرورش استان نیز گفت: پنج هزار و ۶۰۰ نفر برای استفاده سرویس مدارس از مرداد ماه ثبت نام کرده اند و از دوم مهر فعالیت خود را آغاز کردهاند. محسن محمدی از خانواده ها خواست با صبر و شکیبایی منتظر برطرف شدن نواقص باشند و اگر اعتراضی دارند با سامانه ۱۲۴ یا سازمان حمل و نقل ترافیک شهرداری همدان تماس بگیرند.
رئیس انجمن اولیا ومربیان استان تأکید کرد: خانواده ها همچنین می توانند مشکلات خود در خصوص تاخیر در انجام سرویس های مدارس را به رابطان مدارس و شرکت های مسئول در سرویس مدارس اطلاع دهند.
جلسات شورای ترافیک باید به صورت منظم برگزار شود
و اما یکی دیگر از معضلات ورود بی رویه خودروهای تک سرنشین به خیابانهای همدان است که در ساعات ابتدایی صبح اتفاق میافتد و همین عامل سبب شده که معضل ترافیک و کمبود پارکینگ را بیشتر نمایان کند چرا که بخش عمدهای از ترافیک ایجاد شده به واسطه پارک خودروها در حاشیه خیابانها است که این موضوع ضرورت توجه به ساخت پارکینگ را مورد تاکید قرار میدهد.اگرچه این موضوع بارها توسط کارشناسان و اعضای شورای ترافیک مورد نقد و بررسی قرار گرفته است اما با توجه به تجربیات سال گذشته اعضای شورای ترافیک هنوز راهکاری برای حل این معضل ترافیکی ندادهاند.درحالی که اگر در جلسات شورای ترافیک راهکار عملی برای این معضل پیشبینی میشد امروز با بازگشایی مدارس مشکل ترافیک تا حدودی رفع می گردید. مسأله دیگر مربوط به وجود چندین مدرسه در برخی از خیابانهای شهر است حجم بالایی از دانشآموزان مشغول تحصیل هستند و اگر بخواهیم این طور بررسی کنیم که هر والدینی بخواهد فرزند خودرا با خودرو شخصی جا به جا کند روزانه با حجم انبوهی از ترافیک روبه رو خواهیم شد.
همچنین رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی استان با بیان اینکه بیشتر خانواده ها ترجیح میدهند در نخستین روزهای آغاز سال تحصیلی با خودروی شخصی فرزندانشان را به مدرسه برسانند، گفت: هر چند پلیس راهور «طرح مدرسه» را به منظور مدیریت ترافیک اجرایی کرده است اما همچنان در برخی از مسیرهای شهر که منتهی به مدارس میشود با گرههای ترافیکی مواجه هستیم.
غلامعلی همایی امجد جابه جایی دانشآموزان بیش از حد مجاز را ممنوع اعلام کرد و گفت: ظرفیت سرویس مدارس با توجه به نوع خودرو مشخص است بنابراین جابجایی دانش آموزان بیش از حد ظرفیت خودرو یا به صورت ایستاده در سرویس مدرسه ممنوع است.
با وجود اینکه ساعات اداری را نیز برای کمتر شدن ترافیک شهری تغییر دادهاند اما همچنان در ساعات ابتدای صبح با گره های ترافیکی و قفل شدن برخی مسیرها مواجه هستیم که این میتواند حاکی از آن باشد که هنوز دستورالعمل حضوری شدن مدارس ایرادات و تناقضاتی دارد که باید پیشتر از این برای حل آن راهکار و تدابیری اندیشیده میشد.
|