1403-02-261403-03-05bool(false) 1403-02-261403-03-05bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : شنبه ، 5 خرداد 1403

کد خبر : 65357

 
پاسداشتی برای ترفیع نام همدان
تاریخ خبر : 1394-08-21
نویسنده : سعید زارع صفا
     
   
     
متن خبر :

دوستی می‌گفت چند سال پیش که برای مأموریتی به کشور تاجیکستان سفر کرده هنگامی که از یکی از اهالی دوشنبه نام و نشان میرسیدعلی را پرسیده به او گفته شده که این عارف اصالتی همدانی دارد و در کمال تعجب و البته با کم‌اطلاعی همدان را قطعه و ناحیه‌ای در حوالی کولاب عنوان کرده بود. در چنین فضایی نام و نشان میرسیدعلی نامدار، سالیان سال در غربت باقی ماند تا این که در سال‌های گذشته مسئولان ارشد استانی با درک مقام این عارف نامی و شخصیت برجسته با سفر به تاجیکستان و دیدارهای فرهنگی با نخبگان آن دیار عرق و علقه خود را به فرزند همدان نشان دادند. این سفرها منتج به انعقاد تفاهم‌نامه خواهرخواندگی کولاب و همدان شد و سال گذشته نیز در سفر نماینده ولی فقیه به این دیار پیشنهاد نامگذاری سال 94 به عنوان سال گرامیداشت میرسیدعلی همدانی داده شد که برگزاری همایش پاسداشت مقام شامخ این عارف بزرگ نیز از آن تلاش‌ها سرچشمه می‌گیرد.
برپایی همایش یا کنگره علمی میرسیدعلی همدانی اگرچه در نگاه اول احیا و برجسته‌سازی مقام این عارف در زادگاهش بوده اما آثار این قبیل آیین‌ها همزمان که موجب تجلیل و تکریم این نامداران می‌شود موجبات ترفیع تکریم‌کنندگان نیز خواهد شد در این حدیث امام رضا(ع) آمده که «کسی که نعمت‌دهنده از مخلوقات را شکرگزار نباشد، شکرگزار خداوند نیز نخواهد بود». از این روست که زعمای دینی استان بر استمرار آیین تکریم شخصیت‌های علمی، فرهنگی و برجسته و خدمتگزار به جامعه تأکید می‌کنند.
این دست همایش‌ها و تجلیل‌ها در پایه نخست نام همدان را بیش از پیش در افکار عمومی برجسته می‌کند و از این رهاورد می‌توان نام همدان را که تاکنون آنگونه که باید در بین ملل دنیا شناسانده نشده پررنگ ساخت و دست‌کم ذهن‌ها را به سمت پایتخت علم و دانش حساس کرد. حساسیتی که درک درونی از آن در استان نیز وجود داشته باشد تا کنگره‌های تجلیل و تبیین اندیشه‌های نام‌آوران خود را با قدرت و بصیرت استمرار بخشد. بزرگداشت این دست شخصیت‌ها می‌تواند به نمادسازی و نشان‌دار کردن همدان در سطح بین‌المللی کمک شایانی کند تا جایی که امروز اعتدال میرسیدعلی را نشان والای همدانی‌ها می‌کند. اگر گفتمان اعتدال و میانه‌روی امروز آنقدر کشش و محبوبیت دارد که تعیین‌کننده جایگاه عالی‌ترین مقام اجرایی کشور باشد، چرا همدان از فرزند پرچم‌دار خود در این نشرو ترویج این گفتمان بهره نگیرد. کم نداریم از این دست شخصیت‌ها که می‌توانند میان‌بری برای رهیافت همدان به سمت تعالی و خروج از مهجوریت باشند. اگر ابتکار و تلاش در برپایی همایش میرسیدعلی سال‌ها پیش از این به کار گرفته می‌شد امروز همدان می‌توانست پایتخت اندیشمندان علوم انسانی در منطقه باشد. همدانی که با داشتن چهره‌هایی چون بوعلی،‌ عین‌القضات و علمای بزرگ ظرفیت این مأموریت را در خود دارد. همانطور که گفته شد این به شرطی می‌تواند عملی شود که مسئولان ارشد استان و ذی‌نفوذان تغییر رویه داده و دست‌کم در اندازه‌ای که روی جذب سرمایه‌گذاران و رونق اقتصادی استان تأکید دارند به داشته‌های فرهنگی استان نیز توجه کنند. اگر تدبیر و زیرکی به کار بیاید می‌توان به مانند جوامع توسعه‌یافته از تکیه بر مفاخر علمی و فرهنگی و پاسداشت حقیقی و هدفمند و نه شعاری و موزه‌ای می‌توان آینده اقتصادی استان را نیز رونق داد. همدان دیار فرهنگ و دانش است و این دیار تفکر و مطالعه را بیش از هر منفعتی دوست دارد. امید که همایش 2 روزه دستاوردی بیش از آنچه که تاکنون برگزار شده در برداشته باشد و جایگاه «میرسیدعلی» کرسی مطالعاتی دانشگاه‌ها و انجمن‌های علمی این دیار قرار گیرد اما این نیاز به همیت و درک مسئولان دارد.
 

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.