پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : جمعه ، 31 فروردين 1403

کد خبر : 103031

 
نمایندگان ۱۸ هزار واحد تولیدی با ۵۰ هزار اشتغال گرد هم آمدند

شب درودگران همدانی
تاریخ خبر : 1398-09-30
     
 
 
     
متن خبر :

  درودگران همدانی سالهاست با آرزوهای کوچک و بزرگشان نقش بر چوب می‌اندازند، برش می‌دهند و چوبینه‌هایی می‌سازند تا زینت‌بخش چیدمان خانه‌هایمان باشد؛ آرزوهایی چوبی و بی‌جان که حالا دولتمردان برآورده شدنش را نوید می‌دهند.
مبلمان، در و پنجره، کمد، ویترین و قاب‌های تزئینی و ده‌ها وسیله چوبی که در خانه‌هایمان چیده‌ایم همگی حاصل زحمت درودگران فروتنی است که سالها با رنگ‌وبوی چوب همنشین شده‌اند.
صنعتگرانی که حتی انگشت‌هایشان را هم می‌دهند اما از زیبایی و استحکام دست‌سازه‌هایشان کم نمی‌گذارند تا مشتری راضی و شادمان از در مغازه بیرون برود.
اما پشت این تواضع و خوش‌عهدی خواسته‌هایی سالها به انتظار نشسته تا فرصتی برای اجابت دست بدهد و شامگاه چهارشنبه در حضور استاندار همدان و تیم اقتصادی‌اش بیان این خواسته‌ها بهترین زمان بود.
جمعی از درودگران سرشناس استان به همت سازمان صنعت، معدن و تجارت همدان گرد هم آمدند تا برای آینده صنعت چوب که یکی از قدیمی‌ترین حرفه‌ها و پیشه‌های مردمان این دیار است، چاره‌ای بیندیشند و برنامه بچینند.
 صنایع چوب همدان با حمایت دولت ساماندهی می‌شود
استاندار همدان در همایش درودگران در هتل بین‌المللی باباطاهر همدان،  با تأکید بر حمایت بی‌چون و چرای دولت از قشر تولیدکننده گفت: صنایع چوب استان در اولین فرصت در فضاهای موجود در شهرک‌های صنعتی و منطقه ویژه اقتصادی جهان‌آباد ساماندهی می‌شود.
سید سعید شاهرخی  در جمع درودگران استان همدان اظهار داشت: همه دستگاه‌های اجرایی باید رفع مشکلات و موانع پیش روی صنف صنعت چوب را به‌طور ویژه پیگیری کنند تا به نتیجه برسد.
وی با اشاره به عزم جدی دولت برای رونق تولید و حمایت از تولیدکنندگان تاکید کرد: ظرفیت ساماندهی صنف درودگران در استان همدان وجود دارد و در اولین فرصت برای این مهم اقدام می‌شود.
استاندار همدان گفت: ۱۰۰ صنف سبک درودگری با همکاری شورای اسلامی و شهرداری در محدوده شهر، بخشی از اصناف نیمه‌سنگین در شهرک‌های صنعتی و برخی از صنوف سنگین این حرفه نیز در منطقه ویژه اقتصادی جهان‌آباد ساماندهی و امکانات لازم از قبیل زمین و تسهیلات بانکی در اختیار متقاضیان قرار می‌گیرد.
شاهرخی به فعالان صنعت چوب استان اطمینان خاطر داد برای رونق بخشیدن به کسب و کار آنها و بهبود اوضاع اقتصادی و معیشتی این صنف از هیچ کوششی دریغ نکند.
وی خطاب به مدیران دستگاه‌های اجرایی گفت: ماموریتی به جز پشتیبانی از تولید نداریم و اگر کسانی قادر به انجام این مأموریت نباشند به سرعت با نیروهای توانمند و متعهد جابه‌جا می‌شوند.
استاندار همدان برنامه توسعه استان را تشریح کرد و گفت: در راستای حمایت از تولید از ابتدای سال افزون‌بر 3 هزار میلیارد تومان سرمایه-گذاری صورت گرفته که بخشی توسط دولت، بخش بزرگی از طریق تسهیلات بانکی و بخشی هم توسط سرمایه‌گذاران تأمین شده‌است.
شاهرخی خاطرنشان کرد: تا پایان سال 5 هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در استان همدان باید انجام بدهیم که بخش بزرگی از این هدف محقق شده‌است.
ستاد تسهیل و رفع موانع تولید، شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی و ستاد تنظیم بازار 3 کارگروه مهمی بود که شاهرخی آنها را از برنامه‌های تخصصی استان برای گره‌گشایی از کار تولیدکنندگان و صادرکنندگان برشمرد که تاکنون نتایج خوبی داشته‌است.
در این نشست درودگران مشکلات خود را بیان کردند و خواسته‌هایی از قبیل ساخت کارخانه نئوپان و ام. دی. اف، ساخت شهرک تخصصی چوب و تأمین چوب ارزان قیمت و راه‌اندازی بازارچه صنایع چوبی از مسئولان داشتند که استاندار همدان دستور رسیدگی به آنها را صادرکرد.
۱۸ هزار واحد صنفی درودگری در استان همدان وجود دارد که حدود ۵۰ هزار نفر در این رشته مشغول به کار هستند
 احصای وضعیت درودگران استان
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان از صنعت درودگری به عنوان غول بزرگ اقتصادی مغفول‌مانده یاد کرد.
حمیدرضا متین نیز در همایش بررسی راه‌کارهای حمایت از صنعت و رفع موانع تولید در استان همدان، اعلام کرد: احصای وضعیت درودگران استان باید در دستور کار قراربگیرد و توجه ویژه‌ای به این مسئله شود.
وی از صنعت درودگری استان به عنوان غول بزرگ اقتصادی مغفول‌مانده یاد کرد و گفت: فعالیت ۱۳ هزار واحد دارای مجوز درودگری در استان گویای اهمیت این صنف در استان است.
وی در ادامه تصریح کرد: طی بررسی‌های انجام شده ۱۸ هزار واحد تولیدی با ۵۰ هزار اشتغال مستقیم و ۱۵۰ هزار اشتغال‌زایی غیرمستقیم در صنعت درودگری استان همدان فعال هستند.
رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت اظهار کرد: تشکل انجمن صنفی چوب در همدان تشکیل شده که اتفاق مهمی برای این صنف است.
وی همچنین خاطرنشان کرد: یکی از مشکلاتی که گریبان اصناف همدان را گرفته تک‌کاری و تنها بودن صنف‌ها است که با تشکیل انجمن صنفی این مشکل به‌راحتی حل خواهدشد.
وی با بیان اینکه صنف درودگران باید متحد شوند و برای بازار صادرات خود برنامه‌ریزی کنند، گفت: این صنف نیازمند تشکیل گروه تخصصی صادرات است که سازمان صنعت، معدن و تجارت آمادگی ایجاد این فضا را دارد.
متین تأکید کرد: در حال حاضر روزی ۳۵ کامیون با بارنامه ضایعات چوب از استان خارج می‌شود و به مازندران برای تولید ام. دی. اف و نئوپان ارسال می‌شود تا پس از تبدیل با مبلغ بالاتر به همدان بازگردد.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: ساخت کارخانه تبدیل ضایعات چوب به صنعت نوین چوبی از ملزومات همدان است تا با سرمایه‌گذاری درودگران به عنوان سهام‌داران این مجموعه مانع از خروج سرمایه‌های استان شویم.
 چوب وارداتی، چماق گرانی  
رئیس اتحادیه صنف درودگران همدان به نمایندگی از هزاران هم‌صنف خود نامه‌ای بلند بالا از کم‌وکاستی‌های فعالان این عرصه خواند که مطلع سخنانش تهیه ارزان و بی‌واسطه چوب بود که تنها مواد اولیه درودگری محسوب می‌شود.
به گفته ایرج توکلی، چوب جنگلی، نئوپان و ام. دی. اف مواد مصرفی این صنعت است که چوب‌های جنگلی از کشورهای ترکیه، گرجستان و ارمنستان وارد کشورمی‌شود و بعد از چرخیدن در دست چند واسطه و دلال با قیمت گران به تولیدکننده می‌رسد که این موضوع باعث افزایش هزینه تولید می‌شود که نه به سود خریدار است و نه فروشنده.
او که خود از مو سفید کرده‌های صنعت چوب است می‌گوید: اگر دولت حمایت کند به پشتوانه تشکیلات قوی تعاونی درودگران همدان که هم-اینک 3 هزار نفر عضو دارد، می‌توانیم واردکننده باشیم و چوب را آسان و ارزان‌تر به دست تولیدکنندگان برسانیم.
توکلی توضیح می‌دهد که از زمان اجرای طرح تنفس و منع قطع درختان جنگل‌های کشور، دیگر چوب داخلی به همدان نمی‌آید بنابراین تولیدکنندگان ناچار به تأمین مواد اولیه از کشورهای خارجی هستند.
 هیزمی برای اجاق تولید
روزانه ۴۰ تا ۵۰ کامیون ضایعات چوب از همدان راهی کارخانه‌های تولید نئوپان و ام. دی. اف در شمال کشور می‌شود؛ رئیس اتحادیه صنف درودگران همدان با بیان این مطلب تأکید می‌کند که این هیزم‌ها فرآوری می‌شود و با قیمت گزافی دوباره به چرخه تولید استان وارد می‌شود.
توکلی خروج این سرمایه‌ها را به‌صرفه و صلاح همدان نمی‌داند و ساخت کارخانه چوب را آرزوی دیرینه نجاران دلسوز این منطقه می‌داند که تحققش نیازمند حمایت و رسیدگی مسئولان است.
او می‌گوید: همین هیزم‌های بی‌ارزش که حالا آتش به جان تولیدکننده انداخته می‌تواند همچون سرمایه‌ای بزرگ شعله تولید و اشتغال را روشن کند به شرطی که برای ساختن کارخانه بازیافت ضایعات چوب آستین‌های همت را بالا بزنیم.
توکلی با اشاره به فعالیت یک هزار کارگاه تولیدی صنایع چوبی در شهر همدان می‌گوید: این کارگاه‌ها در گوشه و کنار شهر پراکنده هستند و مردم برای خرید وسایل خود در کوچه و خیابان‌های شهر سرگردان می‌شوند.
پیشنهاد او و هم‌پیشه‌هایش ایجاد بازارچه‌های چوب و یا شهرک نمایشگاهی است تا صنایع چوبی تولید شده در مکان‌هایی مشخص عرضه شده و خریداران به‌راحتی بتوانند ملزومات خود را تهیه‌کنند.
 تسهیلات کارآمد، تولید با کیفیت
مستاجر بودن ۴۵۰ کارگاه درودگری در شهر همدان مشکل دیگری است که گریبان فعالان این صنف را گرفته و توکلی چاره آن را واگذاری زمین ارزان قیمت برای راه‌اندازی کارگاه می‌داند که به اعتقاد او بدون حمایت دولت طرحی غیرممکن است.
توکلی می‌گوید ۹۰درصد درودگرهای همدان صنعتی هستند و مجهزنبودن به انواع ابزار و ماشین‌آلات و به‌روز نبودن آنها آفتی است که این صنعت را تهدید می‌کند و لازمه آن اعطای تسهیلات ارزان‌قیمت بانکی است.
ریئس اتحادیه درودگران تسهیلات با سود ۱۸ درصد را برای این صنف ناکارآمد می‌داند و تأکید می‌کند: تخصیص تسهیلات با بهره‌های کم و بازپرداخت بلند مدت شاید راهکار خوبی برای حمایت از فعالان این صنعت باشد تا ابزار خود را به‌روز کرده و کالای باکیفیت بسازند.
به گفته او کمبود سرمایه و نقدینگی موجب شده صنعتگران به خرید ماشین‌آلات چینی بی‌کیفیت تن بدهند در صورتی که با اندکی حمایت مالی می‌توانند بهترین ابزار اروپایی را تهیه کنند.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.