پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : جمعه ، 10 فروردين 1403

کد خبر : 108694

 
باید برای طوفان اختلالات رفتاری پس از طغیان کرونا آماده شویم
تاریخ خبر : 1399-02-31
     
 
 
     
متن خبر :


 در دوران پساکرونا و با فروکش کردن ویروس کووید ۱۹ در کشور، طوفان اختلالات رفتاری با توجه به فشارهای عصبی و روانی که به خانواده‌ها وارد کرده،‌ نمایان می‌شود.
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور گفت: ورود کرونا به کشور به‌طور ناگهانی بود و متأسفانه با فوت 2 نفر در شهر مقدس قم رقم خورد و این اتفاق سبب شد مسأله کرونا در کشور فراگیر شود و در پی آن استرس و اضطراب شدید جامعه را فرا گیرد.
محمد حاتمی در گفت‌وگو با ایرنا با اشاره به اقدامات روانشناسان و روانپزشکان در مدت 3 ماه گذشته ‌اظهار کرد: این اضطراب و استرس موجب شد نظام روانشناسی کشور با تشکیل ستاد مبارزه با کرونا در استان‌های مختلف، ‌همکاران روانشناس و روانپزشکان خود را برای آرام‌بخشی به سطح جامعه بسیج کند و این افراد ضرورت داشت همه به‌صورت داوطلب این کار را انجام دهند.
وی ادامه داد: خوشبختانه روانشناسان که حدود ۳۰ هزار عضو نظام روانشناسی هستند با کمک نهادها و مؤسسات از طریق فضاهای مجازی و ابزارهای نوین مانند واتس‌آپ، تلفن و سامانه ۴۰۳۰ با حضور ۷۰۰ روانشناس وارد این عرصه شدند و به سؤالات مردم درباره کرونا پاسخگو بودند و سامانه‌هایی که در شهرداری‌ها وجود داشت از طریق بسته‌های آموزشی و رسانه‌ها نیز در کنار مردم قرار گرفت.
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور افزود: نخستین بار بود که یک بسیج در میان جامعه روانشناسان و روانپزشکان به‌طور داوطلبانه شکل گرفت، به‌گونه‌ای که پس از اینکه برخی بیماران بهبود می‌یافتند و مرخص می‌شدند، ایجاد گروه‌های داوطلب جهادی در کنار بیماران و خانواده‌های آنان ایجاد می‌شد و حتی کارشناسان سازمان در کنار افرادی که در رابطه با کرونا عزیزان خود را از دست داده بودند، حضور می‌یافتند.
وی ادامه داد: همکاران روانشناس در این مدت با کمک دانشگاه‌های علوم پزشکی، دقیقا در کنار مردم مصیبت‌دیده در جاهای مختلف کشور در کنار مردم قرار می‌گرفتند و خدمات روانشناسی و مشاوره را به این عده از هموطنان ارائه می‌دادند و همچنان این خدمات ادامه دارد.
حاتمی با بیان اینکه برای نخستین‌بار بود که بحث سبک زندگی کرونایی از سوی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره مطرح شد، اظهار کرد: در این رابطه معیارها و چگونگی تغییر سبک زندگی قدیم و سبک جدید توسط روانشناسان به هموطنان آموزش داده شد و در نتیجه از ۱۰ فروردین‌ماه تا به امروز با توجه به وجود شرایط غیرعادی و همچنین اضطراب و استرسی که مردم را فرا گرفته بود، جامعه ‌به‌سمت یک آرامش نسبی سوق داده شد و شرایط عادی حکم‌فرما شد.
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره افزود: به‌دلیل اینکه تعدادی از هموطنان را از دست داده بودیم و این افراد خانواده‌هایی داشتند که درگیر کرونا بودند، در سطحی از جامعه این دسته افراد را به‌عنوان یک انگ اجتماعی طلقی می‌کردند و این مسأله فشاری بر این افراد وارد می‌کرد.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.