پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : سه شنبه ، 11 ارديبهشت 1403

کد خبر : 63561

 
باحضور معاون وزیر ارشاد، استاندار و هنرمندان

سینما فلسطین افتتاح شد
تاریخ خبر : 1394-07-06
     
 
 
     
متن خبر :

مهمترين رويداد جشنواره 29 بين‌المللي فيلم نوجوان روز گذشته افتتاح سينما فلسطين همدان پس از 9 سال نوسازي بود. اين افتتاحيه با حضور معاون وزير ارشاد، استاندار همدان، مسئولان كشوري و استاني و جمعي از هنرمندان همچون حميد جبلي، پوراحمد، اميرشهاب رضويان و بسياري ديگر برگزار شد.
معاون وزير ارشاد وقتي روي سن رفت قبل از صحبت درباره سينما فلسطين و جشنواره فيلم در ابتداي سخنانش از بي‌كفايتي آل سعود در مقابل فاجعه «منا» سخن گفت و عنوان كرد كه تمدن را با پول نفت نمي‌توان خريد. تمدن را ملت‌هايی دارند و ملت‌هايي ندارند. ايران قبل از اسلام بيش از 12 قرن حكومت درست و حسابي دارد و اگر ملتي اينطور با مردم دنيا برخورد مي‌كند طبيعي است چون تمدن تاريخي است و خريدني نيست.
حجت‌ا... ايوبي ادامه داد: شرط حكومت عدالت است، در هگمتانه گفت مي‌شده: «حاكم و پادشاه تا وقتي مي‌تواند پادشاهي كند که عدالت دارد.»
وي در ادامه گفت: در كنار فاجعه بزرگ  منا جاي خوشحالي است كه جشنواره فيلم امسال در جايي كه شناسنامه تمدني ماست يعني همدان، برگزار مي‌شود و ما اكنون در اين شهر هستيم.
رئيس سازمان سينمايي سپس به مهمترين رويداد جشنواره فيلم اشاره كرد و گفت: اين افتخار براي همدان وجود دارد كه از رويداد بسيار مهمي در اين جشنواره و در همدان رونمايي مي‌شود. «المپياد فيلم‌» رويدادي است كه پس از 10 سال از آن به خوبي ياد خواهند كرد و اين نهال در همدان كليد خورده است.
ايوبي البته به ناكافي بودن سالن‌هاي سينماي همدان هم اشاره كرد و از اهالي رسانه خواست همانطور كه 9 سال پيگير بازسازي سينما فلسطين بودند پيگير ايجاد سينماهاي ديگر و اماكن فرهنگي در شهر باشند.
وي ادامه داد: در طي اين مدت ما احساس كرده‌ايم كه مردم همدان مي‌خواهند جشنواره فيلم در همدان برگزار شود اما مديران هم بايد در كنار مردم باشند. هرچند كه از طرف معاون سياسي امنيتي استاندار و حوزه هنري همدان تلاش‌هاي زيادي در اين زمينه ديديم. تنها نبايد براي ايجاد اماكن فرهنگي تلاش كنيم بلكه اميدواريم ذهنمان را نسبت به فرهنگ و هنر هم بازسازي كنيم و اداره سالن‌ها را هم مديريت كنيم تا مخاطب جذب شود.
ايوبي در پايان سخنانش گفت: برگزاري جشنواره فيلم امسال را به صورت تجربي در همدان مي‌آزماييم.
استاندار همدان هم در ابتداي سخنانش واقعه «منا» را تسليت گفت. محمدناصر نیکبخت در ادامه لغو افتتاحيه جشنواره فيلم از سوي وزارتخانه و مديريت جشنواره را كاري شايسته خواند و اظهار اميدواري كرد كه اختتاميه‌اي باشكوه برگزار شود.
محمدناصر نيكبخت سپس به ميهمانان جشنواره خوش‌آمد گفت و از مسئولان مربوطه خواست نهايت تلاش را براي راحتي ميهمانان جشنواره به كار ببندند.
نيكبخت اضافه كرد: اگر تلاش مي‌كنيم همدان قطب كودك و نوجوان باشد به اين دليل است كه همداني‌ها مي‌دانند راستي و درستي در كودك و نوجوان است و آنها آماده يادگيري بهترين فرهنگ‌ها هستند و يادگيري اين فرهنگ‌ها هم بسيار متأثر از فيلم و تئاتر هستند. نيكبخت در ادامه سخنانش گفت كه اهالي رسانه تاكنون مداوم از من دو خواسته داشته‌اند؛ يكي برگرداندن جشنواره فيلم و ديگري بازسازي و افتتاح سينما فلسطين بوده كه خدا را شكر، هر دو را انجام دادم و آمادگي دارم كه كارهاي اينچنيني بيشتري انجام دهم؛ زيرا علاقمند به فرهنگ و ادب هستم و تأثيرش را مي‌دانم. وي اما در مورد نام اين سينما گفت: «فلسطين» بخشي از سياست اسلامي- ايراني ما است و بايد اسمش محفوظ و يادآور بماند. نيكبخت سپس به رئيس حوزه هنري همدان پيشنهاد داد كه نام هر دو سالن سينما فلسطين را «الوند يك و دو» نام‌گذاري كند. قائم‌مقام حوزه هنري كشور هم وقتي پاي تريبون آمد در چند جمله كوتاه به محدوديت‌هاي كشور در زمينه فيلم و سينما اشاره كرد و گفت كه هميشه در دعواي بين ظرف و محتوا عمده دعواها در حوزه توليد و توزيع فيلم است كه چه فيلمي خوب و چه فيلمي بد است. كدام فيلم‌ها براي كدام سينماها مناسب است و... ولي بايد اين را در نظر داشته باشيم كه با همه محدوديت‌هاي منابع دولتي سالن‌هايي به اين شكل شاخته مي‌شود بنابراين بايد فيلم‌هايي در شأن مخاطبان نيز نمايش داده شود. با ساخت اين سالن‌ها بهانه از توليدكننده گرفته مي‌شود. محمد حمزه‌زاده اضافه كرد: اميدواريم مردم در سالن‌هايي به اين زيبايي تماشاگران خوبي باشند. وي در پايان سخنانش گفت: نحوه اداره سينما بسيار مهم است اميدواريم حوزه هنري وظيفه‌اش را به درستي انجام دهد. رئيس حوزه هنري همدان هم وقتي پاي تريبون آمد از ايوبي درخواست كرد كه سالن شماره دو سينما فلسطين به عنوان تماشاخانه و اجراي تئاتر باشد. همچنين خواست تا طبق قرار قبلي از طريق ايوبي بدهكاري مهندسان پروژه سينما فلسطين پرداخت شود. محمدباقر حسيني سير در ادامه گفت: در گذشته تلاش زيادي كرديم كه سينما فلسطين براي جشنواره دوره قبل فيلم كه در همدان برگزار مي‌شود آماده شود ولي به خاطر محدوديت‌هاي مالي موفق نشديم.
وي پيشنهاد ديگري نيز به مسئولان داد و گفت: با توجه به اينكه تجربه در استانهايي چون تهران و اصفهان و... نشان داد كه «پرديس سينمايي» مورد اقبال مردم است، سينما قدس نيز با توجه به ظرفيتش به پرديس سينمايي تبديل شود. حسيني سير در پايان البته از رسانه‌ها هم تشكر كرد و گفت: اين رسانه‌ها بودند كه طي 9 ماه نگذاشتند سينا فلسطين رو به خاموشي برود و همانند سينما لوكس كه به پاساژ «شهرآرا» تبديل شد و يا سينما نهاوند كه از بين رفت و به چلوكبابي تبديل شد به پاساژ يا رستوران يا مخروبه تبديل نشد.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.