1403-01-181403-01-28bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : سه شنبه ، 28 فروردين 1403

کد خبر : 83086

 
ترش و شیرین‌های سفر اربعین!
تاریخ خبر : 1396-08-14
     
   
     
متن خبر :

هزینه‌ ثبت‌نام اربعین برای گرفتن رواديد و بیمه از سوی ستاد اربعین، ۱۹۹ هزار و ۵۰۰ تومان تعیین شده که هم‌اکنون برخی دفاتر خارج از این سیستم به دریافت رواديد با قید "فوری" به قیمت بیشتر از این اقدام می‌کنند که اعتبار آن‌ها از سوی این ستاد تعیین نشده است، با این حال طبق اعلام رییس سازمان حج و زیارت تنها حدود یک میلیون نفر از مبادی رسمی برای گرفتن رواديدی اربعین اقدام کرده‌اند؛
 سوداگری رواديد
سازمان حج و زیارت قبلا اعلام کرده بود که رواديدی جعلی تفاوتی با رواديدی اصلی ندارد و تنها در مرز قابل تشخیص است. قیمت رسمی رواديدیی که سفارت عراق صادر می‌کند ۱۷۰ هزار تومان است که دیگر بابت آن دلاری دریافت نمی‌شود، برای همین اشخاص و مراجعی که در ازای رواديد دلار طلب می‌کنند، یقینا سودای دیگری در سر دارند که زائران باید در مواجهه با آن اگاهانه‌تر رفتار کنند.
از طرفی برخی از دفاتر که بنا به تایید مسئولان کشور، در ارتباط با سفارت عراق در ایران هستند، رواديدهایی را در این مدت صادر کرده‌اند که اعتبار آن‌ها مشکل داشته که یا به روزهای بعد از اربعین مربوط می‌شده و یا اعتبار آن پیش از فرا رسیدن اربعین باطل خواهد شد، بنابراین هنگام دریافت گذرنامه‌ی رواديد شده، به مدت اعتبار آن باید توجه کرد.سفر به عراق فقط به گذرنامه‌ی ممهور به رواديد نیاز دارد و مدارک هویتی دیگری مثل کارت ملی، شناسانامه و یا گواهینامه‌ی ایرانی در این کشور به کار نمی‌آید.
 دنبال رواديد در مرزها نباشید
رواديدی عراق تنها در چهار کنسولگری این کشور در تهران، اهواز، کرمانشاه و مشهد و ۱۲ دفتر موقت در شهرهای ایلام، سوسنگرد، آبادان، قم، ساری، رشت، اصفهان، کرمان، کرج، تبریز، شیراز و یزد صادر می‌شود. بنابراین سفر به مرزها به انگیزه گرفتن رواديد در لحظه خروج و یا با این اندیشه‌ی واهی که همانند سال‌های گذشته با کارت ملی و شناسنامه و گذرنامه‌ی بدون رواديد  امکان خروج از مرز وجود دارد، چیزی جز پیامد سنگین برای زائران ندارد که در چند روز گذشته برخی گرفتارش شدند و توسط پلیس از مرز بازگردانده شدند. دولت عراق نیز امسال خیلی جدی از ایران خواسته مانع خروج افراد فاقد گذرنامه‌ی رواديد شده شود، چرا که برخورد سنگینی در انتظار افراد خاطی خواهد بود.
دولت عراق هم پیشتر اعلام کرده بود، دستگیری افراد بدون رواديد در خاک ایرن کشور از سه سال به بالا حبس دارد.
 هزینه پارک خودرو در مرز شبی ۵ هزار تومان
از آنجا که سفر اربعین با سفر عتبات عالیات در شرایط عادی تفاوت دارد و امکانات به صورت عمومی در اختیار زائران قرار می‌گیرد، تسهیلاتی در نقاط مرزی برای زائران درنظر گرفته شده که البته برخی از آن‌ها با حاشیه‌هایی همراه بوده است؛ طبق اعلام دبیر کمیته زیرساخت ستاد مرکزی اربعین، ۴۰۰ هکتار پارکینگ در مرزهای خاکی (خسروی، مهران، چزابه و شلمچه) ایجاد شده که به ازای پارک خودرو به مدت یک شبانه‌روز، مبلغ ۵ هزار تومان دریافت می‌شود. دریافت این هزینه به ازای هر یک روز سر و صدای زیادی را در برخی مرزها راه انداخت.
 اتوبوس‌های ۱۰۰۰ تومانی نقطه سفر مرزی
به گفته‌ی مدیر دفتر حمل‌ونقل عمومی و ترافیک شهری سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور، نرخ کرایه اتوبوس برای زائران از پارکینگ مهران تا مرز به فاصله ۱۴ کیلومتر، یک هزار تومان و  نرخ کرایه از پارکینگ‌های شلمچه، چذابه و خسروی با فاصله ۵ تا ۱۰ کیلومتر تا مرز نیز یک هزار تومان است.
 بیمه حاشیه‌ساز اربعین
از دیگر هزینه‌های حاشیه‌ساز در این مدت، بیمه زائرانی بوده که ثبت نام رسمی کرده بودند و مبلغ آن در ۱۹۹ هزار و۵۰۰ تومانی که به سامانه سماح سازمان حج وزیارت پرداخته بودند، محاسبه شده‌. طبق توضیحات کارگزار بیمه‌ی اربعین، پوشش‌های این بیمه‌نامه برای هر یک از بیمه‌شدگان شامل؛ پرداخت غرامت نقص عضو یا از کارافتادگی دائم کلی یا جزیی در اثر حادثه ۲.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال، پرداخت غرامت فوت ناشی از حادثه ۲.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال، هزینه‌های درمانی بستری بیمارستانی و اعمال جراحی به علت بیماری یا حوادث ۲۰۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال و هزینه‌های درمانی سرپایی و پاراکلینیکی به علت بیماری یا حادثه ۲۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال تعیین شده است.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.