1403-02-171403-02-27bool(false) 1403-02-171403-02-27bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : پنجشنبه ، 27 ارديبهشت 1403

کد خبر : 137198

 
نگاه یک کارشناس گروه معماری و شهرسازی همدان به پروژه زیرگذر شهرک مدرس
تاریخ خبر : 1403-01-08
     
 
 
     
متن خبر :


موضوع ترافیک میدان مدرس که در بیشتر مواقع سبب  کلافگی شهروندان، هدر رفت زمان آنها و حتی گاهی ایجاد نزاع و درگیری بین رانندگان و عابران در خیابان‌های پرتردد می‌شود همچون کلاف سردرگمی است که باز کردن گره‌های کور آن نیازمند برنامه ریزی، طراحی و تدابیر هوشمندانه و مدبرانه است تا از وارد کردن هرگونه لطمه جبران ناپذیر به شهر و شهروندان جلوگیری شود.

در همین راستا مجموعه‌های مدیریت شهری  همدان به منظور کاهش  این معضل پیچیده، تدابیری را اتخاذ و پروژه‌هایی را طراحی کرده‌اند  تا بتوانند حتی به میزان کمی از بار ترافیکی خیابان‌های پرتردد بکاهند که از جمله این طرح‌ها و پروژه‌ها می‌توان به ایجاد تقاطع‌ غیر همسطح زیرگذر در میدان مدرس اشاره کرد که بازتاب و واکنش‌های زیادی را از سوی مسئولان استانی در بر داشته است.

عضو هیأت علمی گروه معماری و شهرسازی دانشگاه بوعلی سینا با بیان اینکه  زمانی که یک مشکلی مطرح می شود این مشکل از دید تخصصی باید مطرح شود، اظهار کرد: در حال حاضر تمامی شهروندان این ادعا را دارند که میدان شهرک مدرس دارای مشکل ترافیکی است بنابراین در مرحله نخست لازم است مسأله ترافیک این منطقه  توسط یک مشاور صاحب صلاحیت  از لحاظ کارشناسی بررسی شود.

محمدرضا عراقچیان در گفتگو با همدان‌پیام افزود: نکته بعدی برداشت وضع موجود از لحاظ ترافیک مورد اهمیت است که باید تمامی موارد از جمله میزان تردد؛ سرعت متوسط  و پیک استفاده از وسایل نقلیه و... توسط کارشناسان به طور کامل و میدانی موجود بررسی شود.

وی تأکید کرد: یک کمیته فنی متشکل از کارشناسان مختلف در حوزه‌های اجتماعی ، اقتصادی؛ فرهنگی و زیرساختی و ... جلساتی را با محوریت همین موضوع ذکر شده تشکیل دهند و با توجه به پیشنهاداتی که از سوی مشاور مطرح می‌شود توسط کارشناسان مورد بحث و گفتگو قرار گیرد؛ ضمن اینکه انتظار میرود مشاور باید گزارش ‌های پیوست را به طور کامل ارائه دهد.

عراقچیان با بیان اینکه بلاهایی که پروژههای ناتمام و ناقص از منظر اعتماد عمومی و سرمایه اجتماعی در شهر به وجود آورده است را نباید تکرار کنیم، تصریح کرد:  این مسأله برای شهری که ادعا پایتخت گردشگری را دارد نباید رخ دهد بنابراین مشاور باید چند پیوست برای اجرای این پروژه ارائه دهد.

وی افزود: زمانی که ما میخواهیم یک پروژه را اجرا کنیم باید برای 3 مرحله توجیه داشته باشد که مراحل  آماده سازی افکار عمومی، زمان اجرا و پس از اجرا را شامل می‌شود.

کارشناس گروه معماری، برنامه‌ریزی و شهرسازی در پایان عنوان کرد: تمامی مواردی ذکر شده از جمله زیست‌محیطی، سیما و منظر شهری باید مدنظر قرار گیرد؛ باتوجه به این جهات پیش از کلنگ‌زنی تمامی مباحث در جلسات کارشناسی با حضور کارشناسان مربوط به این حوزه ذکر شده مطرح شود.

 

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.