سالهاست شهرهای استان همدان در انتظار معجزهای برای توسعه و آبادانی و حل مشکل اشتغال نشستهاند و برای این مهم گاه به این رجل سیاسی و گاه به آن سردار نظامی رأی دادهاند، باشد که دردی از دردهایشان دوا شود.
اما گویا طلسم محرومیت این شهرها نخواهد شکست و هراز چندگاه واقعهای خاص سبب ناامیدی و یأس بیشتر شهروندان شده است.
شهرستان کبودراهنگ از قدیم شهری بیسروسامان در مدیریت استراتژیک بوده و گویا بیصاحب بهحال خود رها شده است.
شاهد این مدعا محرومیتهای شهر از صنعت و کشاورزی فعال، نبود کارخانجات اشتغالزا و تقسیمات کشوری محدود در حد 3 شهر کوچک است. انتصابات مقامات ارشد این شهر نیز مشابه سایر محرومیتهای دیگر آن است.
فرماندارانی که عمدتا در آستانه بازنشستگی هستند و برنامه چندان مشخصی برای توسعه شهرستان ندارند سهم این شهرند و شوراهایش وضعیتی فاجعهبارتر از سایر شهرها دارند.
رقابتهای ناسالم بر سر سلیقههای منتخبان و عناد و لجاجت با شهرداران برگزیده همان شوراها و دست آخر استعفای شهردار و چندپارگی شورا، شاهدی دیگر بر مظلومیت مردمانش است.
شیرینسو شورا ندارد و سایر روستاهایش بدتر از آن.
گویا شوربختی شهرستان کبودراهنگ طلسم شده و از نمایندگان مجلس هم خیری ندیده است. ابتلای عیسی جعفری، نماینده بهار و کبودراهنگ به کرونا و فوت ایشان و گرفتاری نماینده دیگر در مسائل قضایی، مهر تائیدی بر هجران و محرومیت این بخش از استان است.
بخشی که مردمانش شهیدپرور و فرزندانش زحمتکش و پرتلاش با خانوادههایی نجیب و مؤمن، اما غافل از طرح مطالبات واقعی و عینی در عرصههای مختلف است.
اینک که به گفته برخی منابع خبری، پرونده نماینده پیشین مجلس از این شهر، علنی شده و اخبار متعددی مبنیبر رانتخواری وی منتشر شده است، جا دارد که مدیران عالیرتبه، به این خطه دلسوزانهتر توجه کرده و اجازه ندهند تا با آبرو و اعتبار این شهرستان بیش از این بازی شود.
نمایندگان شهرستانهای بهار و کبودراهنگ در مجلس شورای اسلامی
1- سیدکاظم اکرمی: شهریور ۱۳۱۹ در شهر همدان متولد شد. تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در آن شهر آغاز و سپس در تهران و از دبیرستان دارالفنون فارغالتحصل شده و موفق به أخذ دیپلم ادبی گردید. پس از آن در دانشسرای عالی تهران در رشته روانشناسی موفق به دریافت درجه لیسانس شد و دوره فوق لیسانس خود را در رشته مشاوره به پایان رساند.
اکرمی از سال ۱۳۵۹ تا ۱۳۵۷ مدیرکل آموزش و پرورش استان همدان بود. وی پس از تشکیل خبرگان قانون اساسی بهعنوان نماینده مردم همدان به این مجلس راه یافت. او همچنین نماینده دوره نخست مجلس شورای اسلامی از شهرستان بهار و کبودراهنگ از استان همدان بود.
2- علی مثبت (فاضل همدانی): فرزند یحیی، سال 1324 در روستای لتگاه به دنیا آمد. وی پس از پایان تحصیلات متوسطه و أخذ دیپلم به تحصیلات حوزوی پرداخت و به درجه اجتهاد رسید. فاضل همدانی دورههاي دوم و سوم مجلس شورای اسلامی نماینده شهرستانهای بهار و کبودراهنگ بود.
3- علی یعقوبی: فرزند شیرزاد، متولد سال 1333 در روستای سردارآباد کبودراهنگ است. وی که لیسانس دامپروری و کشاورزی و فوق لیسانس علوم سیاسی دارد، در دورههای چهارم و پنجم نماینده بهار و کبودراهنگ در مجلس شورای اسلامی بود. او در چند دوره دیگر نیز کاندیدا بود که در یک مورد تأیید صلاحیت نشد و در موارد دیگر از جمله انتخابات مجلس دهم موفق به کسب آرای اکثریت نشد. یعقوبی در دوره یازدهم نیز ثبتنام کرد اما صلاحیت او از طرف شورای نگهبان احراز نشد.
یعقوبی مدرس دانشگاه است و از پیشینه اجرایی وی میتوان به معاون پارلمانی وزیر کار و امور اجتماعی و فعالیت در مجمع تشخیص مصلحت نظام اشاره کرد.
4- رضا طلایینیک: سال ۱۳۴۲ در بهار به دنیا آمد. وی که کارشناسی ارشد جامعهشناسی داشت، در دورههاي ششم و هفتم از بهار و کبودراهنگ به مجلس شورای اسلامی راه یافت.
طلایینیک که از نیروهای سپاه و فرمانده سابق بسیج استان همدان بود، پس از پایان دوره نمایندگی به مجمع تشخیص مصلحت نظام رفت، تا اینکه در دوره دولت یازدهم بهعنوان معاون وزارت دفاع منصوب شد.
5- عیسی جعفری: سال ۱۳۴۰ در کبودراهنگ به دنیا آمد. لیسانس الهیات و كارشناس ارشد برنامهريزي شهري داشت. وی در دورههای هشتم نماینده بهار و کبودراهنگ در مجلس شورای اسلامی بود.
جعفری از نیروهای شاغل در زیرمجموعههای وزارت کشور و مسئولیتهایی چون فرمانداری شهرستان کبودراهنگ و رياست اداره چهارم سياسي وزارت كشور را برعهده داشت.
جعفری در انتخابات مجلس هشتم با چهرههایی چون پورمختار و یعقوبی رقابت کرد و درنهایت موفق به کسب آرای اکثریت شد. او در دورههای نهم و دهم نیز کاندیدا شد، اما نتوانست به مجلس راه یابد. وی در دوره یازدهم بار دیگر وارد رقابتها شد و برای دومین بار به خانه ملت راه یافت، اما یک ماه پس از بازگشایی مجلس بر اثر ویروس کرونا درگذشت.
6- محمدعلي پورمختار: سال 1341 در لالجین به دنیا آمد. در دورههای نهم و دهم بهعنوان نماینده بهارو کبودراهنگ به مجلس شورای اسلامی راه یافت. فوق لیسانس حقوق جزا و جرمشناسی داشت و بعدها تحصیلات خود را در مقطع دکترای حقوق جزا و جرمشناسی ادامه داد.
پورمختار از سرداران بازنشسته است که سابقه اشتغال در سپاه و ناجا را در کارنامه خود دارد و البته از وکلای دادگستری نیز بوده است. وی در انتخابات مجلس یازدهم نیز کاندیدا بود، اما صلاحیت او از طرف شورای نگهبان رد شد.
پورمختار بهدلیل پروندههای تخلفات مالی تحت تعقیب قرار گرفت و درنهایت بازداشت شد و درحال حاضر آزاد است.
یک پرونده و چند پرسش
محمدعلی پورمختار نام پر سروصدای مجلس دهم و نماینده افشاگر شهرستان کبودراهنگ که همواره در جایگاههای حساس امنیت و اقتصاد نام او گره خورده بود، (زاده دهم فروردین 1341) در شهرستان همدان و شاغل در نهادهای ارزشی و از سرداران دوران جنگ است.
کسی که با لحن تند و عتابآمیز خود بارها به جدال رسانهها رفته و مدیران استان را به چالش میکشید تا منویات خود را به کرسی بنشاند، امروز در رسانههای تشنه خبر، هر روز چوب حراج زده میشود و معلوم نیست چه میزان ازین گفتهها مستند و چه اندازه از آن غلیظ کردن داستان است.
متأسفانه بهدلیل نبود شفافیت، اینگونه پروندهها و نیز سکوت برخی منابع قضایی در اطلاعرسانی دقیق، نمیتوان بر صحت و سقم برخی اخبار منتشره تأکید کرد؛ بنابراین تنها میتوان به رئوس همان مطالبی اشاره کرد که تا امروز منتشر شده است.
محمدعلی پورمختار از همان ابتدای رقابتهای انتخاباتی سعی بر کسب امتیازاتی داشت که گویا قرار بود اطرافیانش از آن منتفع شوند.
بنابراین بهسرعت و با ورود به مجلس، به تشکیل تیمهای مختلف مبادرت کرد و در قالب خیریه و نهادهای فرهنگی و اقتصادی، به جذب امکانات و منابع پرداخت، تا جایی که از یکسو بهدنبال تملک یا اجاره مراکز گردشگری امثال غار علیصدر برای پدیده شاندیز بود و از سوی دیگر با رایزنی در خرید سهام بانکهای خصوصی، بهتدریج به کار واردات روی آورد تا جایی که اقدامات او در واردات گوشت و سیگار، به خلع و برکناری جمال خشوعی، مدیر گمرک همدان منجر شد.
هرچند که در زمان نمایندگیاش، معترضان و منتقدان وی نتوانستند کاری از پیش ببرند اما با ردصلاحیتش در شورای نگهبان برای مجلس حاضر، تمام درها به روی شاکیان وی باز شد و پروندهها یکی پس از دیگری رونمایی شد.
■ پرونده مباشرت در فعالیتهای بابک زنجانی و مهدی جهانگیری.
■ پرونده خدمات غیرمعمول در کمیسیون اصل 90 مجلس.
■ پرونده تخلفات خیریه شمیم ولایت.
خرید هکتارها زمین و اعمال فشار برای مشارکت در سهام کارخانجات حوزه انتخابیه خود، از موارد مطرحشده در رسانه هاست که تاکنون از جانب وی تأیید یا تکذیب نشده است.
اما با تمام نفوذی که وی به پشتوانه درجات نظامی خود داشت، گویا اینبار قوه قضاییه عزم خود را جزم کرده تا آبرو و اعتبار مجلس را برگرداند و با چشم زهر از چند وکیل و وزیر، اجازه ندهد تا بیش از این جایگاه نمایندگی ملت با دلالی و رانتخواری متزلزل شود.
پورمختار اما بیش از این خسارتهای مادی، با آبرو و اعتبار شهروندان بهار و کبودراهنگ بازی کرده و به اعتماد مردم خدشه وارد کرده است، زیرا هجوم طرفداران وی در ایام انتخابات برای به کرسی نشاندن او، هنوز خاطراتی تلخ در ذهن و زبان شهروندان بهار وکبودراهنگ بهجا گذاشته است و زمانی طولانی باید بگذرد تا این زخمها التیام یابد.
اگرچه هنوز هیچ اتهامی ثابت نشده و نباید پیش از صدور رأی قضایی، به وی اتهام روشنی وارد شود اما گویا آب از سر گذشته و آش آنچنان شور شده است که هر روز یک خبر عجیب و تکاندهنده دیگر از حواشی این ماجرا به گوش میرسد. تاجاییکه صورتجلسه دانشگاه آزاد واحد تهران مرکزی به بیرون درز میکند که گواه تقلب در امتحانات است و گویا پورمختار فرد دیگری را برای شرکت در امتحان به سر جلسه میفرستد و از بخت بد رسوایی اتفاق میافتد و نامبرده دستگیر میشود.
این اتفاقات و سایر اخبار رسیده پیش از آنکه بهعنوان تخلفات اقتصادی مطرح شود، حاکی از دلایل بیاعتمادی مردم و شکست وجهه و جایگاه نهادهای قانونگذار و امنیتی در چشم مردمان است.
رفتارهایی از ایندست فقط خسارتهای مالی متوجه جامعه نمیکنند، بلکه ارزشهای اخلاقی و انقلابی را نشانه رفته و دست بیگانگان را در تمسخر و بیاعتبار کردن نظام باز میگذارند.
بنابراین قوه قضاییه مستقل ما باید بیهیچ اغماضی در شفافسازی موارد مطرحشده و برخورد قاطع با متخلفان وارد عمل شده و اجازه ندهد شکاف بین مردم و نهادهای رسمی کشور بیش از این عمیق شود.
پیشینه اجرایی محمدعلی پورمختار
عضوکمیته علمی مدیریت بحران دانشگاه امام حسین(ع)
عضوکمیته علمی و اتاق فکر سازمان مدیریت بحران وزارت کشور
مدرس مسائل حقوقی و قضایی بحرانهای امنیتی در قوه قضاییه، سپاه، ناجا، شورای امنیت کشور
مدرس مسائل حقوقی جنگ نرم در قوه قضاییه و ناجا
عضو و دبیر کمیته تدوین قانون سپاه
عضو کمیته تدوین قانون استخدامی ناجا
جانشین رئیس ستاد فرماندهی قرارگاه نجف اشرف
جانشین فرمانده حفاظت انصارالمهدی غرب کشور
فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شهرستان صحنه
معاون طرح و برنامه و بودجه قرارگاه نجف سپاه
مسئول مدیریت قضایی قرارگاه نجف و نماینده سپاه در کمیته ویژه رسیدگی به جرایم جنگی در غرب کشور
رئیس اداره قوانین ستاد کل سپاه
معاون قضایی و انضباطی ستاد کل سپاه
معاون ارزشیابی و ترفیعات ستاد کل سپاه
معاون بازرسی دانشگاه امام حسین -(ع)
معاون نیروی انسانی سازمان حفاظت اطلاعات کل سپاه
معاون حقوقی بازرسی ستاد کل سپاه
معاون حقوقی و امور مجلس نیروی انتظامی
مدیرکل حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور
مشاور دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور و مشاور رئیس جمهور
معاون اداره حقوق شهروندی وزارت کشور
نماینده فرمانده کل سپاه در سازمان قضایی نیروهای مسلح
نماینده فرمانده نیروی انتظامی در قوه قضاییه و دبیر کمیته مشترک راهبردی
نماینده فرمانده کل سپاه در کمیسیون رسیدگی به فرمان حضرت امام(ره) درباره منع گروهگرایی
نماینده فرمانده کل سپاه در هیأت عالی انضباطی سپاه(رسیدگی به تخلفات و جرایم فرماندهان)
نماینده ناجا در کمیسیون مشترک شهرداری تهران
نماینده ناجا در کمیسیونهای حقوقی و اجتماعی دولت
نماینده رئیس و عضو هیأت تجدیدنظر رسیدگی به تخلفات اداری بنیاد شهید و امور ایثارگران
عضو معتمد حقوقی شوراهای تخصصی حل اختلاف دیوان عدالت اداری
بهار و کبودراهنگ، از چالشها و دغدغههای موجود تا اولویتهای پیشرو
تخلفات مالی و بازداشت پورمختار نماینده پیشین بهار و کبودراهنگ در مجلس شورای اسلامی، موضوعی نیست که افکار عمومی بهراحتی از کنار آن بگذرد. کسی که 2 دوره وکالت مردم را برعهده داشته و مردم شریف شهرستانهای بهار و کبودراهنگ به او اعتماد کرده بودند، اکنون اما چهره دیگری از نماینده سابق در اذهان آنها نقش بسته و بهعنوان یک متهم آنهم در مباحث مالی، پیش چشم آنها قرار گرفته است.
نکته قابل تأمل در این زمینه منافع ازدسترفته و فرصتهای تباهشدهای است که میتوانست برای این 2 شهرستان نتایج مهم و دستاوردهای ارزشمندی را به ارمغان بیاورد.
نگرانیها و دغدغههای مردم انقلابی و شهیدپرور این 2 خطه در بخشهای مختلف وجود داشته و دارد، اما شاید مهمترین نگرانی آنها محقق نشدن آرزوی دیرینه برای تفکیک 2 شهرستان باشد که بارها وعده آن را داده و مردم را امیدوار کردهاند و جامه عمل نپوشیده است.
این مهم نهتنها محقق نشده بلکه در شرایط فعلی که نماینده مردم این 2 شهرستان در مجلس یازدهم نیز در بین آنها نیست و اندکی پس از آغاز بهکار مجلس دار فانی را وداع گفت.
البته خرداد سال آتی انتخابات میاندورهای برگزار و نماینده جدید مشخص خواهد شد؛ اما مشکلات و گرفتاریهای ناشی از تفکیک نشدن و خلأهای ایجادشده بهعلاوه فرصتسوزیهایی که اتفاق افتاده است، همه و همه نگرانیهای جدی در بین مردم ایجاد کرده است.
در چنین شرایطی که مردم نگرانند و گاهی متأسف از اتفاقات اخیر و گذشتهای که پشتسر نهاده شده است، 2 نکته حائز اهمیت باید مورد توجه قرار گیرد. یکی پیگیریهای دقیق، مجدانه و متعهدانه نمایندگان معین تا انتخابات میاندورهای و دیگری تلاش و پیگیری مضاعف برای تفکیک شهرستانهای بهار و کبودراهنگ که از ضروریترین مسائل استان به حساب میآید.
جدایی و تفکیک این 2 شهرستان مهم میتواند طلیعهای باشد برای شکلگیری حرکتهای رو به جلو، مشروط بر آنکه دغدغهها و نگرانیهای موجود رفع و پنهانکاریها و پشتپردهها برای مردم شریف آشکارتر گردد.
ظرفیتهای انسانی شهرستان کبودراهنگ
شهرستان کبودراهنگ صدها مدیر در مناصب دولتی و غیر دولتی دارد که هر کدام ظرفیت های انسانی این شهرستان محسوب می شوند.
■ عبدالناصر همتی: زاده ۱۳۳۷ کبودراهنگ، بانکدار، سیاستمدار است که هماکنون بهعنوان رئیس کل بانک مرکزی ایران و نیز استاد دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران فعالیت میکند.
■ حاجحسین حیدری: مدرسهساز کبودراهنگی، مردی بزرگ است که با سخاوتمندی، سهم کوچکی در محرومیتزدایی دارد. همیشه در تلاش است تا در توان خود خدمتی صادقانه به مناطق محروم داشته باشد.
وی متولد سال 1339 در یکی از محلههای جنوب تهران است اما اصالتاً فردی همدانی است. پدر و مادر وی از اهالی روستای آبمشگین بخش شیرینسو در شهرستان کبودراهنگ هستند.
علاقه خاص حاجحسین به زادگاه پدریاش سبب شده است که بیشترین کمکها را به مناطق محروم کبودراهنگ داشته باشد.
به هرحال حاجحسین حیدری از خیران خوشنامی است که تاکنون در کارهای خیر و عامالمنفعه سهیم بوده و یک کارآفرین بزرگ نیز است و در زمینه مدرسهسازی با اعلام آمادگی خود در این کار گام برداشته است و تاکنون توانسته یادگارهای زیادی را از خود به جای بگذارد.
■ علی یعقوبی: فرزند شیرزاد، متولد سال 1333 در روستای سردارآباد کبودراهنگ است. همانطور که اشاره شد در دورههای چهارم و پنجم نماینده بهار و کبودراهنگ در مجلس شورای اسلامی بود. او در چند دوره دیگر نیز کاندیدا بود که در یک مورد تأیید صلاحیت نشد. یعقوبی مدرس دانشگاه است و از سوابق اجرایی او میتوان به معاون پارلمانی وزیر کار و امور اجتماعی و فعالیت در مجمع تشخیص مصلحت نظام اشاره کرد.
■ مجموعه فرهنگی رسانهای همدانپیام بهعنوان بزرگترین مجموعه خصوصی، فرهنگی و مطبوعاتی غرب کشور با بیش از 150 پرسنل با مدیریت مدیران تحصیلکرده بومی از ظرفیت منحصر بهفرد این شهرستان محسوب می شود که حتی توان تأثیرگذاری در بعد ملی را دارد.
معرفی شهرستان کبودراهنگ
کبودراهنگ دارای 3 بخش مرکزی، گلتپه و شیرینسو است و شغل غالب اهالی از دیرباز کشاورزی و دامداری بوده و به همین خاطر نام شهر خوشههای طلایی را بر آن نهادهاند که متأسفانه در دههای اخیر با ساخت نیروگاه شهید مفتح، کاشت بیرویه و خشکسالیهای پیدرپی ضمن اینکه این شغل با مشکل عمده مواجه شده، با مصرف آبهای زیرزمینی و خشک شدن اغلب چاههای منطقه، تبدیل به فروچاله شده و میتوان گفت زندگی مردم را نیز با مشکل مواجه کرده است.
شهرستان کبودراهنگ با برخورداري از فرهنگ عميق ديني و مذهبي و مردمي ولايتمدار، دانشمنداني همچون شيخموسي نثري کبودراهنگي و مجاهداني چون شهيد حسين نوري فرمانده اطلاعات عمليات لشگر ويژه شهدا و صدها شهيد و جانباز و آزاده را در دامن خود پرورش داده است.
امنيتي و انتظامي
این شهرستان، بهلحاظ موقعيت جغرافيايي و هممرز بودن با شهرستانهاي بيجار و قروه از استان کردستان، از لحاظ درجهبندي تردد و ترانزيت کالاي قاچاق، شهرستان درجه يک محسوب ميشود.
همچنين وجود مراکز مهم نظامي همچون پايگاه هوایي شهيد نوژه بهعنوان يکي از مراکز مهم نظامي در منطقه غرب و شمال غرب کشور، رفتوآمد افسران به شهرستان و نقش مؤثر آن در حفاظت از حريم هوايي جمهوري اسلامي ايران و نيز استقرار مرکز فرماندهي قرارگاه خاتمالانبيای غرب کشور در شهرستان و حضور چشمگير و مؤثر اين قرارگاه در امور پدافندي و فعاليتهاي آن در سطح شهرستان بهلحاظ موقعيت استراتژيک و جغرافيايي و پستي و بلندي شهرستان و همچنين وجود مرکز مهم ماهواره و رادار سوباشي در پايش آسمان غرب و شمال غرب بر اهميت جايگاه امنيتي و انتظامي شهرستان ميافزايد.
ويژگيهاي جمعيتي
جمعيت شهرستان در حالحاضر حدود 127 هزار نفر است که پس از شهرستانهاي همدان، ملاير و نهاوند رتبه چهارم استان را از اين لحاظ داراست. وجود غار شگفتانگيز عليصدر بزرگترين غار آبي جهان، دروازه ورودی از شمال استان، قرار گرفتن در مسير محورهاي ترانزيتي و مواصلاتي استانهاي غربي با تهران و مرکزي (محور همدان - ساوه، همدان - قزوين) استانهاي جنوب غربي با شمال غربي (همدان - بيجار، کبودراهنگ - زنجان)، عبور خط آهن غرب کشور و بزرگراه کربلا و همچنين همجواري آن با منطقه ويژه اقتصادي فامنين و استقرار پايگاه هوایي سوم شکاري شهيد نوژه، وجود بزرگترین شهرک صنعتي استان در این شهرستان که البته برخی نیمهفعال است و برخی هم فعلا راهاندازی نشده از جمله ظرفیتهایی است که سبب شده اين شهرستان بهعنوان مرکز ناحيه شمالي استان همدان از جايگاه ويژهاي در ميان شهرستانهاي استان برخوردار باشد، هرچند برخی از این ظرفیتها مغفول مانده است.
صنعت
موقعيت مناسب جغرافيايي شهرستان و قرار گرفتن در کنار کريدور اصلي ارتباطي مرکز کشور با استانهاي غربي و همجواري با منطقه ويژه اقتصادي فامنين، استقرار شهرک صنعتي ويان بهعنوان بزرگترين شهرک صنعتي استان همدان(که البته درحالحاضر با کمتر از 50 درصد ظرفیت کار میکند)، فرش مهربان یکی از فرش هایی است که در منطقه کبودراهنگ بافته شده و به علت مرغوبیت و کیفیت بالا یکی از بهترین فرش های ایرانی به شمار می رود.
منطقه مهربان کبودراهنگ نیزاز جمله مراکز مهم تولید فرش های مرغوب و دام هایی منصوب به دام مهربان است و سایر صنایع سبب شده در شهرستان کبودراهنگ زمینههای لازم برای یک جهش بزرگ برای تبدیل شدن به قطب صنعتی استان فراهم شود. وجود نيروگاه هزار مگاواتي برق شهيد مفتح، همچنين جهت گسترش صنعت در مناطق مختلف اين شهرستان ناحيه صنعتي اورقين با 21 هکتار مساحت و ناحيه صنعتي شيرينسو با 50 هکتار مساحت در فاز یک و با قابليت افزايش تا 95 هکتار ايجاد شده است که بنابر آخرین اخبار، این 2 واحد صنعتی تاکنون ده درصد فعال است یا برخی صنایع مانند فولاد نیروگاه برق مفتح با توجه به اینکه در کمبود آب شهرستان تأثیر داشته، نباید مستقر میشد.
گردشگري
شهرستان کبودراهنگ در بخش گردشگري ظرفيتهاي بسيار بالايي دارد.
وجود غار عليصدر بهعنوان يکي از بزرگترين غارهاي آبي قابل قايقراني در جهان در اين شهرستان، سبب شده است که شهرستان کبودراهنگ به قطب گردشگري استان همدان تبديل شود.
اما این شهرستان با وجود ظرفیتی چون غار علیصدر همواره بهعنوان شهرستان محروم خوانده میشود و میتوان گفت این غار چندان آورده مالی برای کبودراهنگ نداشته است، بهطوریکه آورده آن بیشتر در محدوده خودش خلاصه میشود.
البته با برنامهریزی درست و برگزاری تورهای گردشکری و تاریخی میتوان اقتصاد شهرستان را از تک قطبی کشاورزی و دامداری به چند قطبی گردشگری سوق داد؛ زیرا ظرفیت این شهرستان در حوزه کشاورزی با توجه به کمبود منابع آبی باید به سمت آبیاری مدرن سوق یابد. پس این شهرستان با توجه به ظرفیتهایش میتواند در مسیرهای جدیدی گام بردارد.
پیگیری پرونده فروش غار که در دوران نمایندگی پورمختار مطرح شد و در نهایت اعتبار شهرستان و استان را زیر سئوال برد.
|