پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : شنبه ، 15 ارديبهشت 1403

کد خبر : 83053

 
تعطیلی سپاد همچنان ادامه دارد

آیا درمانگاه سپاد لالجین مجدد راه‌اندازی می‌شود؟
تاریخ خبر : 1396-08-13
     
 
 
     
متن خبر :

 لالجين- احمد رجبی‌راغب- خبرنگار همدان‌پیام: یکی از مشکلاتی که جوامع همیشه نگران آن بوده موضوع مهم بهداشت و درمان می‌باشد. این موضوع آنقدر با اهمیت می‌باشد که به چالشی بزرگ در سر راه برنامه‌های توسعه کشورها بدل شده است. در کشور ما نیز با توجه به برنامه‌های توسعه پایدار بهداشت و درمان به اوج اهمیت خود رسیده و در این خصوص یکی از مشکلات اساسی و مطالبات به حق مردم لالجین برخوردار شدن از درمانگاه شبانه‌روزی است زیراکه با برخورداری از خدمات درمانگاه برای ساعاتی مقرر (ساعات اداری) اقدامی حیاتی و پایه‌ای صورت نمی‌پذیرد چون در بسیاری موارد بیماری و ناراحتی در پاسی از شب به وقوع می‌پیوندد که مطمئناً نبود مرکز درمانی شبانه‌روزی آن بیماری و ناراحتی را تشدید خواهد کرد و چه بسا که اتفاقات ناگوارتری همچون مرگ هم هر بیماری را تهدید کند.
درمانگاه را می‌توان مؤسسه‌ای تعریف کرد که بیماران سرپایی را برای درمان می‌پذیرد و در موارد فوری حداکثر 24 ساعت می‌تواند بیمار را بستری کند و بایستی پس از انجام کمک‌های اولیه در این مدت وسیله بستری کردن بیمار را در بیمارستان مهیا کند.بدون تردید با همین تعریف کوتاه متوجه نقش پیشگیرانه و نجات‌بخش بیماران توسط درمانگاه‌ خواهیم شد بخصوص اگر این درمانگاه نیازی اساسی باشد در شهر جهانی سفال زمزمه‌هایش از سال 1387 به راه افتاد یعنی 9 سال پیش.
 احداث درمانگاه شبانه‌روزی بخش خصوصی
به نقل از یکی از اعضای شورای شهر لالجین، اقدام اولیه برای ساخت این درمانگاه شبانه‌روزی در سال 1387 با دعوت از یکی از سرمایه‌گذاران بخش خصوصی برای بازدید از زمین‌ها و املاکی که شورا برای بنای این درمانگاه در نظر داشت، صورت گرفت که موقعیت این مکان‌ها به‌گونه‌ای بود که مورد پسند دکتر قرار نگرفت. تا اینکه در سال 1392 با توجه به مطالبات مردمی و نیاز شهر لالجین به یک درمانگاه شبانه‌روزی مجهز، شورای شهر از همان سرمایه‌گذار می‌خواهد تا محل‌های مناسب و مورد نظرش را به این شورا اعلام کند تا آنها زمین مناسب برای ساخت این درمانگاه را فراهم کنند که بالاخره زمین مورد نظر به مساحت 500 مترمربع (زمینی که این درمانگاه اکنون در آن بنا شده است) که در آن زمان متعلق به شهرداری با کاربری فضای سبز در بهترین نقطه و ورودی شهر جهانی بود با رایزنی‌های صورت گرفته با مسئولان مربوط به کاربری بهداشتی تغییر یافته و با قیمت 600 میلیون تومان فروخته شده و وی کار ساخت درمانگاه را آغاز می‌کند.
به گفته ذی‌نفعان این درمانگاه قرار بود در اواخر سال 1393 افتتاح و راه‌اندازی شود و دارای بخش‌هایی مانند پزشکان متخصص جراحی زنان و زایمان، متخصص اطفال و متخصص چشم در تمام روزهای هفته بوده و به طور ثابت حضور یافته و پزشکان متخصص دیگر هم با توجه به نیاز، روزهای مشخصی از هفته حضور یابند.
 این درمانگاه بالاخره با هزینه کرد 7/5 میلیارد تومان با تمامی امکانات بجز قسمت اتاق عمل در ایام‌ا... دهه فجر سال 94 با حضور مسئولان استانی و نماینده مجلس و برخی مسئولان و مردم افتتاح شد که قرار بود خدمات‌رسانی را به انجام رساند. ولی این پروژه با آن همه رایزنی و استفاده از تسهیلات کم‌بهره دولتی و امتیازات داده شده پس از دو ماه فعالیت در زمینه داروخانه. سرم تراپی و زنان و مامایی و دندانپزشکی بدلایل نامعلومی با این تراکت نصب شده بر روی در ورودی که (درمانگاه در حال ساخت‌وساز است) تعطیل شد و تاکنون نیز این تعطیلی ادامه دارد. بعدها شایعاتی مبنی بر فروش و واگذاری سهام این پروژه به افراد غیر، مطرح شد که از سوی مسئولان محلی آن زمان تکذیب شد که بعداً مشخص گردید که شایعات درست بوده و سهام درمانگاه به اشخاص حقیقی واگذار گردیده است و در این بین این سر مردم لالجین بود که بی‌کلاه مانده است.
در اوایل سالجاری نیز زمزمه‌هایی مبنی بر درخواست تغییرکاربری ملک مذکور در بین مردم شنیده شد که با واکنش صریح چند تن از اعضای شورای شهر واقع گردیدکه قویاً اعلام کردند با هر نوع تغییر کاربری درمانگاه سپاد موافقت نکرده و تلاش خواهند نمود که این درمانگاه برای خدمات‌دهی به مردم مجدداً راه‌اندازی شود.سرپرست شهرداری لالجین در این زمینه می‌گوید: درمانگاه شبانه‌روزی سپاد در زمینی به مساحت 430 مترمربع ساخته شده و هزینه ساخت و تجهیز این درمانگاه در حدود 7/5 میلیارد تومان بوده که از طرف شهرداری این پروژه هیچ مشکلی برای ادامه فعالیت نداشته و از طرف ما پایان کار هم دریافت نموده است ولی متأسفانه در بین شرکا اختلافاتی وجود دارد که راه‌اندازی مجدد این پروژه را با مشکل مواجه نموده و حتی حاضر نیستند به شخص حقیقی دیگری سپرده و یا اجاره دهند.
امیرپاک رقم گفت: تغییر کاربری این پروژه به هیچ عنوان امکان‌پذیر نبوده و حتی نماینده مجلس دکتر پورمختار هم با بیمه سلامت هماهنگی‌هایی نمود تا به طریقی این مشکل مرتفع گردد و امیدواریم بزودی تصمیم نهایی در این خصوص گرفته شود.
محمد یکی از شهروندان لالجینی است او می‌گوید: این زمین با حداقل قیمت و با بیشترین امتیازات وتخفیفی‌های شهرداری که تاکنون هیچ شهروند لالجینی دریافت نکرده است ساخته شده و متصدی این پروژه پس از گرفتن وام‌های کلان این پروژه را رها کرده و فعالیتی در راستای خدمت‌رسانی به مردم نداشته است. واقعاً چرا باید به راحتی این اتفاق بیفتد و در این بین مردم متضرر شوند؟
مسلم‌خانی نیز از اهالی بخش لالجین است. وی وجود چنین درمانگاهی را لازمه بخش لالجین می‌داند.
او میگوید: اگر خدایی ناکرده مشکلی برای ما یا خانواده مان پیش بیاید باید چندین کیلومتر را طی کرده تابه مرکز شهرستان یا استان برسیم در حالی که پروژه‌ای 6 میلیاردی در لالجین در حال خاک خوردن است و هیچکس به سؤالات وخواسته‌های مردم توجهی ندارد.
حال باید منتظر ماند و دید، پروژه‌ای 7 میلیاردی که در حال حاضر ارزشی بیش از این داشته و افتتاح و ادامه کار آن با اما و اگر هایی همراه بود سرانجام به کجا خواهد رسیدو مسئولان ذی‌ربط چه خوابی را برای ادامه این پروژه دیده‌اند.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.