پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : جمعه ، 31 فروردين 1403

کد خبر : 126813

 
دفاع مقدس به قلم همدانی ها

5کتاب از نویسندگان همدانی به تقریظ رهبری است
تاریخ خبر : 1401-07-04
نویسنده : یاسر زارعی
     
 
 
     
متن خبر :


 پنجمین کتاب دفاع مقدسی به قلم همدانی‌ها به تقریظ رهبری رسید. کتاب «مهاجر سرزمین آفتاب» به قلم حمید حسام شصتمین کتابی است که رهبر معظم انقلاب بر آن تقریظ داشته است.

در سال های گذشته رهبرمعظم انقلاب اسلامی برای توجه و فراموش نشدن ارزش های دفاع مقدس به کتاب های مختلفی تقریظ کرده است که در بین آنها خاطرات شهدا و قلم نویسندگان همدانی بیشتر از سایر استان‌ها به چشم می خورد.
تقریظ از یک نظر معرفی نویسنده و محقق است و از سوی دیگر به معرفی خود اثر می پردازد.

به طور معمول از مهم‌ترین نکات درباره یادداشت‌ها و تقریظات رهبری بر کتب دفاع مقدس نوع نگاه به اهمیت، عظمت و تأثیر دفاع مقدس بر رزمندگان، ایثارگران و دیگر گروههای مؤثر در 8 سال دفاع مقدس است.

توجه وی به آثار مکتوب دفاع مقدس و اهمیتی که برای گسترش تولید و انتشار این نوع کتب و باور به تأثیر فوق‌العاده این آثار در انتقال فرهنگ و ارزش‌های اسلامی و انقلابی و حساسیت‌شان در تولید کتاب با بالاترین کیفیت و قوت از نظر بیان، محتوا، و دیگر جنبه‌های فنی و شکلی در اشارات رهبری به برخی نقطه‌ضعف ها در آثار دفاع مقدس به خوبی قابل تشخیص است.

«اهمیت حفظ و نشر آثار و ارزش‌های دفاع مقدس»، «تحلیل شخصیت رزمندگان اسلام در دفاع مقدس»، «زمان، شرایط و آثار مطالعه کتب دفاع مقدس»، «ویژگی‌ها و نقاط قوت آثار منتشر دفاع مقدس»، «منبع عظیم و گنجینه ارزشمند دفاع مقدس و آثار مکتوب مربوط به آن» و «تحسین نویسندگان و راویان و تشکر و تقدیر از آنان» بخشی از مواردی به شمار می‌آیند که در متن تقریظ‌های مقام معظم رهبری بر آثار مکتوب دفاع مقدس قابل توجه هستند.  رهبری شصتمین تقریظ‌شان را بر کتاب «مهاجر سرزمین آفتاب» (زندگی نامه مرحوم کونیکو یامامورا – مادر ژاپنی شهید محمد بابایی) که به قلم حمید حسام نویسنده همدانی می باشد داشته است. همین موضوع بهانه ای شد تا به تقریظ‌های رهبری که بر کتاب نویسندگان و خاطرات شهدای استان بوده بپردازیم.

   آب هرگز نمی میرد
محوریت کتاب، بازگویی خاطرات «میرزامحمد سلگی» است،این کتاب خاطرات شهید میرزا محمد سلگی فرمانده گردان 152 حضرت اباالفضل(ع) لشکر32 انصارالحسین(ع) می باشد.

 گزیده ای از کتاب آب هرگز نمی میرد: از روزی که در ۶ سالگی روضه‌ی مشک و سقا را از پدرم شنیدم تا زمانی که دستم به داس و خوشه‌های گندم گره خورد، رد این بوی خوش را گرفتم تا به زیر علم عباس(ع)رسیدم. اتفاقی نبود. این کتاب وایت جانبازی است که از ابتدای دوران دفاع مقدس حضور فعالانه ای داشت. وی از ابتدای سال 62 فرمانده گردان 152 حضرت ابوالفضل (ع) لشکر 32 انصارالحسین (ع) بود که در این گردان تا بعد از عملیات کربلای 5 در سال 65 حضور داشت و به تعبیر سردار همدانی نقش وی در عملیات مرصاد مغفول ماند. تقریظ رهبری: در میان کتاب‌های خاطرات جنگ، این، یکی از بهترین‌هاست. نگارش درست و قوی، ذوق سرشار، سلیقه و حوصله، همّت بلند، همه با هم دست به کار تولید این اثر شده‌اند.

 وقتی مهتاب گم شد
وقتی مهتاب گم شد قصه نیست داستان پردازی و اسطوره سازی هم نیست، بلکه واقعیتی است شبیه اساطیر،واقعیت زندگی و رزم مردی که «خود واقعی اش» را در «شبی که مهتاب گم شد»، پیدا کرد.

علی خوش لفظ یک قهرمان ملی است. این را زخم های نشمرده ای که از او «علی خوش زخم» ساخته گواهی می دهد. علی خوش زخم، نیازی به مدال ملی شجاعت ندارد، بچۀ بازیگوش محلۀ «شترگلوی همدان»، که روزگاری از دیوار راست بالا می رفت، پس از یازده بار مجروحیت با تیر و ترکش و موج و شیمیایی، حالا نمی تواند روی تخت بیمارستان بنشیند. تیر کالیبر تانک در آوردگاه شلمچه و کربلای 5، پس از 26 سال، همسایۀ نخاع اوست.تقریظ رهبری : بچّه‌های همدان؛ بچّه‌های صفا و عشق و اخلاص؛ مردان بزرگ و بی‌ادّعا؛ یاران حسین (ع)؛ یاوران دین خدا... و بسی جویبارهای شیرین و خوشگوار دیگر از سرچشمه‌ی این روایت صادقانه و نگارش استادانه، کام دل مشتاق را غرق لذّت میکند و آتش شوق را در آن سرکش‌تر می سازد... درباره‌ی نگارش این کتاب، آنچه نوشتم کم است؛ لطف این نگارش بیش از اینها است. مقدّمه‌ی کتاب یک غزل به تمام معنی است.

 مهاجر سرزمین آفتاب
این کتاب خاطرات کونیکویامامورا را روایت می کند،وی تنها مادر شهید است که اصالتا ژاپنی است. فرزند شهیدش جوان 19 ساله‌ای بود. وی در دوران قبل از پیروزی انقلاب اسلامی فعالیت‌های زیادی داشت و در زمان جنگ تحمیلی با وجود سن کم، راهی جبهه‌ها شد تا از اسلام و ایران دفاع کند که در نهایت در عملیات والفجر یک، در منطقه فکه به شهادت رسید.

تقریظ رهبری: سرگذشت پرماجرا و پرجاذبه این بانوی دلاور که با قلم رسا و شیوای حمید حسام نگارش یافته است، جداً خواندنی و آموختنی است. من این بانوی گرامی و همسر بزرگوار او را سال‌ها پیش در خانه‌شان زیارت کردم. خاطره آن دیدار در ذهن من ماندگار است.

ساخت فیلم بر اساس زندگی خانم بابایی، حرکت مهم و مؤثری در جهت معرفی و آبرو بخشیدن به خانواده اسلامی و مردم مسلمان است و نباید از آن غفلت شود.

  دختر شینا
دخترشینا داستان زندگی عاشقانه قدم خیر محمدی کنعان با شهید حاج ستار ابراهیم ابراهیمی هژیر است. این کتاب جزو نخستین آثار منتشرشده در حوزه خاطرات زنان ازجنگ تحمیلی نیز هست.

در 19 فصل روایت شده است که ازدوران کودکی قدم خیرآغاز می شود؛ از زمانی که نامش رابه خاطر قدم خوشی که داشت قدم خیر گذاشتند تا زمانی که حماسه زندگی اش را درپشت جبهه ها رقم زد و نامش به عنوان همسرشهید حاج ستار ابراهیمی هژیر در تاریخ این کشور ماندگارشد.

تقریظ رهبری :رحمت خدا بر این بانو صبور و با ایمان؛ و بر آن جوان مجاهد و مخلص و فداکاری که این رنج‌های توانفرسای همسر محبوبش نتوانست او را از ادامه جهاد دشوارش بازدارد. جادارد از فرزندان این دو انسان والا نیز قدردانی شود.

 گلستان یازدهم
این کتاب خاطرات زهرا پناهی روا همسر سردار شهید علی چیت سازیان می باشد. یک عاشقانه آرام در دل جنگ؛ این بانوی نمونه سختی های زیادی کشیده است.

این روایت با زبانی صادقانه به شرح زندگی یک ‌سال و 8ماهة مشترک شهید چیت‌سازیان و همسرشان پرداخته است. فرمانده‌ای که در جبهه به دلیل مهارت‌های رزمی و شجاعتش به عقرب زرد معروف بود، در خانه با مادر و همسرش به اندازه‌ای با مهر و محبت رفتار می‌کرد که گویی این قلب رئوف هیچ‌گاه سابقه حضور در جنگ را نداشت.

تقریظ رهبری: این روایتی شورانگیز است از زندگی سراسر جهاد و اخلاصِ مردی که در عنفوان جوانی به مقام مردان الهی بزرگ نائل آمد، و هم در زمین و هم در ملا اعلی به عزّت رسید. راوی،شریک زندگی کوتاه وی نیز صدق و صفا و اخلاص را در روایت معصومانه‌ی خود بروشنی نشان داده است.در این میان، قلم هنرمند و نگارش آکنده از ذوق و لطف نویسنده است که به این همه، جان داده است. آفرین بر هر دو بانو؛ راوی و نویسنده‌ی کتاب.

در پایان باید اشاره کرد که کتاب های "آب هرگز نمی میرد ،وقتی مهتاب گم شد و مهاجر سرزمین آفتاب" به نگارش حمید حسام بوده و کتاب های"دختر شینا و گلستان یازدهم" به قلم بهناز ضرابی زاده می باشد.

 

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.