1403-01-271403-02-06bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : پنجشنبه ، 6 ارديبهشت 1403

کد خبر : 75330

 
باور زنان و نقش تأثیرگذار آنها در درآمدزایی

تکاپوی اقتصاد با تجلی هنر در عروسک‌سازی
تاریخ خبر : 1395-10-12
     
 
 
     
متن خبر :
 زنانی هستند که با ایجاد یک شغل خانگی برای خود و دیگر بانوان علاوه بر حضور گرمشان در خانه و رسیدگی به امور همسر و فرزندان، اوقات فراغت خود را پر کرده و منبع درآمدی را نیز برای کمک به اقتصاد خانواده ایجاد کرده‌اند. 
زنان شهر همدان نیز مانند دیگر زنان ایران نقش به سزای در تأمين مخارج زندگی و مدیریت منابع مالی را سرلوحه زندگی خود کرده‌اند. صحت این ادعا را باید از تولید ترشی‌ها،‌ مرباها،‌ لواشک‌ها،‌ رب‌ها و تهیه شیرینی‌های خوشمزه‌ و...، فهمید. همچنین در این شهر زن‌هایی هستند که چراغ خاموش و آرام، با ایجاد یک شغل خانگی برای خود و دیگر بانوان علاوه بر حضور گرمشان در خانه و رسیدگی به امور همسر و فرزندان، اوقات فراغت خود را پر کرده و منبع درآمدی نیز برای کمک به اقتصاد خانواده ایجاد کرده‌اند.
طاهره فخاری متولد 62 و فارغ‌التحصیل رشته زیست‌شناسی،‌ بانویی پرتوان و پرانرژی در زمینه کار هنری و عروسک‌سازی توانسته است نقش تأثیرگذاری در زمینه تکاپوی اقتصاد خانواده داشته باشد. وی در جشنواره کالای فرهنگی 20 دی‌ماه تهران که در راستای تببین اقتصاد مقاومتی،‌ شناسایی و حمایت از تولیدات داخلی در زمینه‌های مختلف است در بخش اسباب‌بازی شرکت کرده‌ است و در مقاله‌ای به طور مفصل به نقش زنان در زمینه اقتصاد مقاومتی و نقش کلیدی آنها در تولید و حمایت از محصولات داخلی پرداخته‌است.  به گزارش فارس؛ این هنرمند 2 سالی است که به کار عروسک‌سازی با متد و طرح جدید به شکل حرفه‌ای مشغول است و برای شروع این حرفه هیچ دوره‌ای را نگذرانده است. وی در زمینه این فعالیت هنری اقتصادی عنوان کرد: تنها الگوها را تهیه کردم و با ذوق و هنر و ابتکار خود دست به کار شدم. در ابتدا یک بازاریابی جزیی انجام دادم و دریافتم این نوع عروسک‌ها در بازار جدید و مشتری دارد و چون خودم یک سری کارهای هنری چون خیاطی، بافتنی و نمددوزی را بلد بودم کار را شروع کردم و به حول و قوه الهی تا به امروز با استقبال از این کارها موفق بوده‌ام.
فخاری می‌گوید: در ابتدا چون بازاریابی انجام نداده بودم به تنهایی از صفر تا 100 عروسک‌ها را خودم درست می‌کردم، اما الان که تولیدم به شکل وسیع‌تر درآمده با 4 خانم همکاری می‌کنم. یکی از خانم‌ها کار کفش،‌ یکی کار مو، یکی دیگر کارهای بافتنی و نفر چهارم کار بدن عروسک را انجام می‌دهد ولی کار آخر که مونتاژ عروسک و سوار کردن اعضای آن بر روی هم است و کار دوخت لباس عروسک را خودم انجام می‌دهم.
از نگاه وی برای شروع و ایجاد یک شغل خانگی از همه مهمتر حمایت‌های همسر است. حال این حمایت‌ها می‌تواند شکل‌های مختلفی داشته باشد، مثل تأمین سرمایه اولیه،‌ همراهی در انجام کارهای خانه،‌ کمک در مواظبت از بچه‌ها و رسیدگی به برخی کارهای بچه‌ها و... که در مورد خودم چون تقریباً همه مواد اولیه کار عروسک‌سازی را از تهران خریداری می‌کنم، همسرم یک روز کامل را برای همراهی‌ام و خرید از بازار تهران می‌گذارد و اگر همراهی و حمایت ایشان نبود شاید تا به این اندازه موفق نبودم. وی در زمینه تداوم فعالیت هایش می‌گوید: زمانی که کار نمددوزی را به شکل حرفه‌ای در قالب نمایشگاه و کلاس انجام می‌دادم، کارهایم را با فکر و ایده‌پردازی و بسیار تمیز و درجه یک تهیه می‌کردم و بسیار وقت می‌گذاشتم. در حالی که عده‌ای بدون خلاقیت و صرفاً با کپی‌کاری و تنها برای کسب درآمد کارهایی را عرضه می‌کردند و ارزش کار من را پایین می‌آورد و این برایم گران تمام شد. از طرف دیگر چون قیمت تمام شده این عروسک‌ها برای خودم گران تمام می‌شود و از آنجایی که سطح درآمد مردم همدان مانند شهرهای بزرگ نیست و برای خرید این عروسک‌ها زیاد هزینه نمی‌کنند، تبلیغ و عرضه گسترده در شهر همدان نداشته‌ام.
ازنگاه این هنرمند، زنان مدیران قوی در امور داخلی خانه هستند، فقط باید کمی توانایی‌های خود را باور کنند و اوقات بیکاری خود را صرف فراگیری کارهای هنری و هر حرفه‌ای مورد علاقه کرده و با کمی خلاقیت و ذوق از حرفه و رشته خود درآمدی کسب کنند. این امر هم روحیه آنها را شاد و پرنشاط کرده هم احساس خودباوری را برای ایجاد کارها و ابتکارات جدید زیاد می‌کند.
 
 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.