پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : جمعه ، 10 فروردين 1403

کد خبر : 101704

 
راهکارهای پیشگیری از ابتلا به افسردگی در پاییز
تاریخ خبر : 1398-08-25
     
   
     
متن خبر :


 با آنکه فصل پاييز به فصل شگفتي و زيبايي‌هاي رنگارنگ معروف است، اما با توجه به تحولات طبيعت همه ساله شاهد آنيم که برخي افراد در اين ايام دچار افسردگي فصلي مي‌شوند که خواندن اين مطلب براي پيشگيري از اين بيماري تا حدودي مفيد خواهد بود.
در فصل پاييز نخست تغيير رنگ طبيعت از سبز و آبي به زرد و قرمز را شاهد خواهيم بود، کوتاه‌شدن طول روز و ساعت‌هاي طولاني شب، مايل تابيدن خورشيد و از طرف ديگر کم‌تحرکي و خانه‌نشيني برخي افراد، همه و همه دست به دست هم مي‌دهد تا در اين ايام و به‌دنبال آن در فصل زمستان، نوعي بيماري رواني و افسردگي که حالت اضطراب و پوچي به‌دنبال دارد،‌ گريبان برخي فرد يا افراد گرفتار در اين فصل را بگيرد.
افسردگي فصلي يکي از انواع اختلالات خلقي است که به‌صورت دوره‌اي در فصول سرد سال بيشتر در بين فرد يا افرادي داراي زمينه کم تحرکي و يا بيماري‌هاي رواني و عصبي هستند عارض مي‌شود.
براي پيشگيري از بروز اين افسردگي فصلي، توصيه مي‌شود از آنجا که نور درماني، اساس درمان افسردگي فصلي است، بنابراين در فضاي باز روزانه به مدت يک ساعت پياده‌روي و تفريح کنيد.
حتما برنامه‌اي براي حفظ سلامت جسمي خود نظير شنا و پياده‌روي و برنامه‌اي براي ارتقا سلامت رواني مثل يادگرفتن چيزهاي جديد، داشته باشيد.
مصرف غذاهاي دريايي و سبزيجات را که داراي روي و آهن است، در رژيم غذايي خود افزايش داده و مصرف غذاهاي داراي چربي زياد و مواد افزودني و نوشابه و فست‌فود را کاهش دهيد. برنامه خواب ثابت داشته و از پرخوابي يا کم‌خوابي بپرهيزيد.
تغييرات و برنامه‌ريزي‌هاي مفيد را از اهداف کوچک مثل خواندن يک کتاب کم حجم يا روزانه 10 دقيقه پياده‌روي آغاز و آن را به تدريج افزايش دهيد.
در صورتي که با اين راهکارها در شرايط رواني‌تان تغييري حاصل نشد، حتما به روانپزشک مراجعه کنيد. چراکه يک روان‌درمانگر از طريق دارو يا روان‌ درماني کمک موثرتري خواهد کرد.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.