1403-01-251403-02-04bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : سه شنبه ، 4 ارديبهشت 1403

کد خبر : 90007

 
پایان کار جشنواره قصه گویی در همدان
تاریخ خبر : 1397-11-18
     
   
     
متن خبر :
 
 قصه‌گویی نقش مهمی در ارتباط بین کودکان و بزرگسالان در محیط خانواده دارد. مدیرکل کتابخانه های عمومی استان همدان در آیین اختتامیه چهارمین جشنواره منطقه ای قصه گویی در همدان گزارشی از روند برگزاری جشنواره ارائه و بیان کرد: از آن جا که قصه گویی نقش بسیار مهمی در انتقال مفاهیم، تقویت واژگان گفتاری، آشنایی با جنبه های حسی گفتار و از همه مهم تر ارتباط بین بزرگسالان و کودکان در محیط خانواده، مدرسه و کتابخانه های عمومی دارد، نهاد کتابخانه ها ی عمومی کشور طی فراخوانی درآبان ماه از قصه گویان، مروجان فرهنگی و سازمان ها دعوت به شرکت در جشنواره قصه گویی کرد .
به گزارش ایسنا ، عاطفه زارعی ادامه داد: در اواخر آذر ماه فایل های صوتی در سامانه های قصه گویی نهاد کتابخانه های عمومی کشور بارگذاری شد و پس از اعلام اسامی منتخبین مرحله اول، مقرر شد جشنواره در 8 منطقه برگزار شود که استان همدان چهارمین منطقه بود .
زارعی با بیان اینکه همدان میزبان قصه گویان استان های همدان، لرستان، کرمانشاه و ایلام را بر عهده داشت،افزود: در طی 2 روز برگزاری جشنواره، 26 قصه گو قصه های خود را ارئه دادند . مدیرکل کتابخانه های عمومی استان با اشاره به اینکه برگزیدگان منطقه ای به مرحله کشوری راه پیدا می کنند،خاطر نشان کرد: این دوره، اولین تجربه  همدان در برگزاری جشنواره قصه گویی بود و تجربیات مفیدی اعم از آشنایی با گویش ها، فرهنگ ها و حس قصه گوها در متون مختلف، برای برگزار کنندگان داشت که سال های آینده آن ها را به کار خواهد گرفت . وی عنوان کرد: امیدواریم فرآیند قصه گویی مداوم باشد و بتواند مروجان خوب فرهنگی را در زمینه مطالعه تقویت کند .
در ادامه مراسم یکی از اعضای هیئت داوران بیانیه این هیئت را قرائت کرد و گفت: امروزه در عصر ارتباطات و حضور پر رنگ رسانه های دیداری و شنیداری و  شبکه های مجازی هنوز هم هنر قصه گویی استوار و در جایگاه یکی از جذاب ترین هنر ها نقش سازنده ای در عرصه تعلیم و تربیت دارد . غلامعلی کیومرثی اظهارکرد: کودکان همچنان مشتاق شنیدن قصه ها هستند و با شنیدن روایت‌های قصه به سرزمین های دور سفر کرده و با ماجراهای گوناگون و شخصیت های مختلف فرهنگی، مذهبی و علمی آشنا می شوند .
وی با بیان اینکه کودکان با قصه ها، الگوهای مناسب رفتاری را برای خود برمی گزینند، تصریح کرد: استقبال خوب از جشنواره قصه گویی وامدار تلاش و احساس مسئولیت کتابداران است، که با هدف کسب تجربه و یادگیری بیشتر هنر قصه گویی در آن شرکت کردند .  کیومرثی در ادامه با بیان اینکه هیئت داوران نکاتی را برای بهتر شدن هنر قصه گویی به قصه گویان پیشنهاد می کند، افزود: هنر قصه گویی بر شالوده قصه بنا شده است، از این رو انتخاب قصه مناسب، مهمترین رکن قصه گویی است .
وی افزود: قصه گویان در باز نویسی و بازآفرینی قصه ها به گونه ای عمل کنند که ساختار اصلی قصه حفظ شده و انسجام آن به هم نریزد . عضو هیئت داوران بیان کرد: مطالعه و بررسی منابع موجود ادبیات کودکان و متون ارزشمند ادبی به منظور انتخاب قصه های نو و آموزنده به قصه گویان توصیه می شود . کیومرثی عنوان کرد: توجه ویژه به مهارت های ارتباطی، کلامی و عاطفی متناسب با موضوع قصه ها و بهره گیری درست از واژگان و مضامین مورد استفاده قصه گویی باید به کار گرفته شود .
وی ادامه داد: بهره گیری صحیح از زبان و گویش های محلی در راستای ترویج فرهنگ اقوام ایرانی و تقویت هویت اسلامی ایرانی به گونه ای باشد که کلیه مخاطبان قادر به درک مفهوم قصه باشند .
 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.