پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : پنجشنبه ، 6 ارديبهشت 1403

کد خبر : 125813

 
در خواست باغداران برای حفظ منابع طبیعی

کمربندی سبز همدان را از مرگ نجات دهید
تاریخ خبر : 1401-05-26
     
 
 
     
متن خبر :

 
همه ساله و با آغاز فصل گرما و خشک شدن  و از بین رفتن رطوبت زمین ها و مراتع، موضوع حریق و آتش سوزی نیز مطرح می شود که خسارت های زیادی به دنبال دارد.

آتش سوزی بلای خانمانسوز بخش جنگل و مرتع بوده و علاوه بر از بین بردن هموس خاک سبب سوختن خاک می شود و سبب از بین رفتن گیاهان پایا در مراتع شده و تنها امکان رشد گیاهان یکساله در این محل ها فراهم می شود.
کشور ایران به دلیل قرارگرفتن در کمربند خشک کره زمین و ناحیه پر فشار جنب حاره ای، شرایط جوی لازم برای وقوع آتش سوزی درجنگل ها و مراتع فراهم می باشد.
شهرستان‌ های حساس استان همدان در زمینه حریق مناطق جنگلی گاماسیاب، گیان و سیاه‌دره در شهرستان نهاوند و دامنه‌های الوند، گردنه اسدآباد و حاشیه جاده‌ها از نقاط حساس در زمینه آتش‌سوزی هستند.
باغداران کمربند سبز همدان طی درخواستی از دادستان همدان خواستند تا از حقابه باغهای گنجنامه، فخرآباد، تاریکدره، عباس آباد و بلوار ارم مثل سال های قبل که از تاریخ ۲۵ شهریورماه درصدی از این حقابه از طریق تصفیه خانه استخر واقع در عباس آباد انجام می‌گرفت و بخشی از آب شرب همدان را تامین می‌کرد اتفاق بیافتند.
این درخواست از آن رو مطرح شده است که امسال قرار است این حقابه به دلیل خشکسالی زودتر از سال های قبل به مصرف مردم شهری برسد، برای همین باغداران با ابراز مخالفت و ایراد دلایلی منطقی همچون خشک شدن باغ ها و به دنبال آن خشک شدن باغ ها منجر به آتش سوزی آنها، افزایش دما و حتی جاری شدن سیل شود.
چند روز پیش نیز فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی استان همدان با اشاره به کنترل و پیشگیری از حریق در مراتع استان، گفته: در سال‌جاری 6 هکتار از عرصه‌های منابع طبیعی استان دچار آتش سوزی شده است.
سال گذشته نیز حریق در مراتع و نقاط جنگلی استان بوده که پنج فقره آتش‌سوزی رخ داد و ۵.۵ هکتار از عرصه‌های منابع طبیعی استان در آتش سوخت.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان اضافه کرد: سال ۹۶ متوسط حریق در اراضی ملی ۵۰۰ هکتار و در یکسال نیز به ۷۰۰ هکتار رسید.
خزایی درباره کانون های آتش زا گفته است که: منابع طبیعی استان از نظر آتش سوزی به سه دسته بحرانی، نیمه بحرانی و سفید تقسیم بندی شده است که ۲۲۵ هزار هکتار از این مراتع درجه یک کانون بحرانی و ۶۹۰ هزار هکتار در کانون نیمه بحرانی آتش سوزی قرار دارند.
وی افزود: علاوه بر آتش سوزی در عرصه های ملی، در اراضی کشاورزی نیز به علت آتش زدن کاه و کلش به منظور آماده سازی زمین برای کشت دوم شاهد بروز حریق و کشیده شدن دامنه آن به عرصه های ملی بودیم.  
وی بیان کرد: به دنبال برگزاری دوره های آموزشی برای کشاورزان و گردشگران و بهره گیری از نیروهای بسیج سازندگی سپاه انصارالحسین(ع) استان در ۲ بخش کشاورزی و اراضی ملی آمار آتش سوزی محدود شده است.
خزائی تصریح کرد: برقراری منظم کشیک اطفا حریق توسط منابع طبیعی، فرهنگسازی با همکاری بسیج سازندگی و برگزاری کلاس های برخط در شرایط کرونا در کاهش آمار تاثیرگذار بوده است.
اراضی استان همدان با توجه به خشکسالی و کاهش بارندگی، بیش از سایر استان ها مستعد آتش سوزی است با این وجود در پیشگیری و مهار حریق خوب عمل شده است.
خزائی آمار و وسعت مناطق بحرانی حریق در استان را زیاد اما کنترل شده دانسته و خاطرنشان کرده: در این راستا ادوات اطفای حریق تحویل دهیاران قرار گرفته تا پیش از رسیدن تیم های امدادی با حضور در مناطق
سخت گذر حضور یابند.
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی استان گفته که تجهیزات اطفاء حریق به صورت تمرکزی به استان‌ها داده شده است، و بخش زیادی از تجهیزات دریافت شده و قرار است دوباره  تجهیزات داده شود.
همچنین برای پیشگیری از وقوع آتش سوزی می بایست طبیعت‌گردان و مسافران از روشن کردن آتش در مراتع و جنگل خودداری کرده و در صورت ضرورت قبل از ترک محل از خاموش بودن آتش  مطمئن شوند و از رها کردن شیشه و بطری‌های شیشه‌ای در طبیعت خودداری کنند.

 

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.