1403-01-301403-02-09bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : يكشنبه ، 9 ارديبهشت 1403

کد خبر : 108878

 
مدیر کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان همدان:

همدان رتبه ششم زیرساخت کشور
تاریخ خبر : 1399-03-10
     
 
 
     
متن خبر :

همدان رتبه 20 در استفاده از اینترنت دارد که اگر اين روند ادامه داشته باشد ممکن است تجهيزات را به استان‌هاي ديگر منتقل کنند.

پروژه‌ زیرساختی حوزه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به ارزش 2 هزار و ۲۸۰ میلیارد تومان روز پنج‌شنبه با دستور رياست جمهوري از طریق ارتباط ويدئوکنفرانسي با استان‌ها افتتاح شد.
مرکز داده اقماری شماره یک شبکه ملی اطلاعات به‌منظور تحقق اهداف سند شبکه ملی اطلاعات، پروژه‌ زیرساخت ابری شبکه ملی اطلاعات با هدف ایجاد خودکفایی در خدمات ابری و افزایش تاب‌آوری تولیدکنندگان محتوای داخلی در برابر تحریم‌های ظالمانه، طرح حمایت از کسب و کارهای دیجیتالی آسیب‌دیده از ویروس کرونا در سطح کشور با هدف رفع موانع رشد شرکت‌های استارت‌آپی و طرح «انتخاب هر ایرانی، یک تلویزیون اینترنتی» در سطح کشور با هدف رونق اقتصاد بخش تولید محتوای فرهنگ ایرانی و فعالان هنری، ۴ پروژه‌ای بود که به بهره‌برداری رسید.
مدیر کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان همدان پس از پايان مراسم رونمايي از طرح‌هاي پيشران اقتصاد ديجيتال و قطع ارتباط ويدئوکنفرانسي، در توضيح اين پروژه‌ها به خبرنگار همدان‌پيام گفت: آنچه براي ارائه خدمات به مردم، شرکت‌ها و ادارات دولتي نياز داريم زيرساخت مرکز داده است. زيرا آنها نياز دارند که اطلاعات خود را در جايي امن ذخيره کنند که همين پروژه زيرساخت ابري شبکه ملي اطلاعات مي‌تواند پاسخگوي اين نياز و بسياري نيازهاي ديگر باشد.
مجتبي ساکي توضيح داد: در طرح شبکه ملي اطلاعات (اينترنت) مرکز داده‌اي تعريف شده است که متقاضيان مي‌توانند فضاي ذخيره‌سازي سرور و خدمات نرم‌افزاري را از اين مرکز دريافت کنند.
وي ادامه داد: براي استفاده از اين خدمات بايد پهناي باند اينترنت کيفيت لازم را داشته باشد.
ساکي بيان کرد: تلويزيون‌هاي اينترنتي نيز يکي ديگر از نيازهاي روز جامعه است که با گسترش آن خانوارهاي بيشتري مي‌توانند از اين سرويس استفاده کنند.
وي گفت: براي معرفي طرح «انتخاب هر ايراني يک تلويزيون اينترنتي» يک ماه عضويت رايگان به خانواده‌هايي که اينترنت ثابت دارند ارائه مي‌شود.
وي در توضيح پروژه حمايت از کسب و کارهاي اينترنتي هم گفت: قرار است 50 هزار شرکت در سطح کشور بسته خدماتي 50 ميليون توماني دريافت کنند که آمار شرکت‌هايي که در استان مشمول مي‌شوند را ندارم و بايد آنها را از سازمان صنعت و معدن بگيريد.
ساکي گفت: همدان از لحاظ زيرساخت رتبه 6 کشور را دارد اما از لحاظ استفاده از اينترنت رتبه 20 را دارد که اگر اين روند ادامه داشته باشد ممکن است تجهيزات را از همدان به استان‌هاي ديگر منتقل کنند.
به گفته مدير کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان همدان، پهناي باند ورودي استان 320 گيگابايت است که درحال‌حاضر 83 گيگابايت آن استفاده مي‌شود و در ايام کرونا با کمي افزايش به 95 گيگابايت رسيد.
وي ادامه داد: تاکنون 85 درصد از روستاهاي بالاي 20 خانوار استان به شبکه ملي اطلاعات متصل شده‌اند.
ساکي افزود: درحال‌حاضر 95 درصد از پوشش روستايي تلفن همراه مطلوب است و 96 درصد از جاده‌ها نيز تحت پوشش قرار دارند.
وي ادامه داد: پروژه‌هاي در دست اجرا در استان نيز تکميل مسيرهاي شبکه پشتيبان ديتا، توسعه فيبر نوري روستايي و ‌اتصال مدارس روستاها به شبکه ملي اطلاعات است.
مدیر کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان بیان کرد: هزار و 452 مدرسه روستايي وجود دارد که تاکنون 930 مدرسه به اينترنت وصل شده و 376 مورد هم در دست اجرا است. اما 145 مدرسه باقيمانده در روستاهايي قرار دارند که هنوز به اينترنت متصل نشده‌اند.
وي گفت: به اين مدارس مودم و اينترنت رايگان ارائه مي‌شود.
ساکي در پايان سخنانش گفت: در هفته ارتباطات هفته گذشته 159ميليارد تومان پروژه افتتاح شد.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.