پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : جمعه ، 10 فروردين 1403

کد خبر : 111388

 
شروع ثبت نام بدون کنکور دانشگاه آزاد همدان

کرونـا، نیم‌سال دوم را هم مجازی کرد
تاریخ خبر : 1399-06-11
     
 
 
     
متن خبر :

 سلطه‌گری کرونا نه تنها اقتصاد را تحت تاثیر قرار داده است بلکه شبکه آموزش را در دانشگاه‌ها و مدارس نیز با تغییرات اساسی همراه کرده است به طوریکه در نیم‌سال گذشته تمامی دانشگاه‌ها مجبور به استفاده از شبکه آموزشی مجازی شدند و امتحانات نیز در قالب بستری الکترونیکی و مجازی برگزار شد.
حالا با قرار گرفتن در آستانه آغاز فصل تحصیلی جدید دانشگاه‌ها در ترم جدید دانشگاه آزاد همدان چون سالیان گذشته اقدام به جذب دانشجو بر اساس سوابق تحصیلی و بدون کنکور کرده است و برای ترم جدید و شیوه آموزشی نو در حال برنامه‌ریزی است.
رئیس دانشگاه‌‌آزاد همدان در تشریح برنامه ریزی‎های ترم آینده گفت: با توجه به اینکه اکنون در فصل تابستان هستیم، فرصت داریم تا نقص‌هایی که در ترم قبل داشتیم را برای ترم آینده برطرف کرده تا با یک آمادگی و کیفیت بهتر کلاس‌های ترم پیش رو را شروع کنیم.
مرتضی قائمی در گفت‌و‌گو با همدان‌پیام  درباره هزینه صرف شده برای تهیه زیرساخت‌های آموزش الکترونیکی در دانشگاه عنوان کرد: این هزینه‌ها فقط هزینه‌های سخت افزاری نبوده و در بحث نرم افزاری هم هزینه‌هایی شده است از آنجا که به هر حال زیرساخت‌ها باید برای تعداد زیادی کلاس فراهم می‌شد، پس بخش عمده‌ای از هزینه‌های ما را پوشش داده است در واقع بخش عمده‌ای از بودجه ما صرف این موضوع مهم شده است که عدد آن کوچک نیست.
وی در واکنش به افت تحصیلی دانشجویان با توجه به آموزشی مجازی و نبود  آموزش حضوری که تاثیرپذیری بیشتری در امر یادگیری دارد، گفت: ما اکنون در حال تحلیل روی بازخورد نمرات هستیم تا ببینیم آیا نمره‌ها تغییری داشته‌اند یا خیر، زیرا اکنون، تنها نمره دانشجویان ملاک خوبی برای بررسی وضعیت تحصیلی نیست. طبیعتا در چنین شرایطی ممکن است نمره‌ها کمی بالا و پایین شود. هیچ کس نمی‌تواند منکر این شود که تاثیرگذاری آموزش چهره به چهره متفاوت است.
قائمی تصریح کرد: به هر حال در کلاس‌های حضوری دانشجویان خیلی راحت می‌توانند با استاد ارتباط برقرار کنند و می‌توانند مسائل را یاد بگیرند. به هر حال آموزش مجازی با توجه به شرایط بهترین راه حل بوده و این موضوع فقط خاص کشور ما نیست و تمام دنیا به این شیوه روی آوردند.
وی درباره عواملی که می‌تواند مانع از افت آموزش در بستر مجازی شود، گفت: چیزی که می‌تواند مانع از این افت کیفیت شود، محتواهایی است که توسط اساتید ارائه می‌شود. اگر استاد بتواند محتواهایی با کیفیت و متنوع و جذابی برای دانشجویان تولید کند؛ حجم بسیار زیادی از گلایه‌ها و نیاز دانشجویان برطرف خواهد شد، اما اگر این موارد کیفیت لازم را نداشته باشد، طبیعی است که با افت مواجه می‌شویم. چون دانشجویان فنی مهندسی و یا علوم پایه عمدتا به آزمایشگاه نیاز داشتند، این موضوع باعث شد اساتید در بسیاری از آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌ها کار کنند و فیلم بگیرند و محتواهای عملی و اجرایی آماده کردند و همه را روی سامانه آموزش مجازی گذاشتند تا دانشجو بتواند آنها را ببیند و استفاده کند.
وی اضافه کرد: یک حسن آموزش مجازی در کنار برخی عیب‌هایش این است که محتوای آن قابل مراجعه و تکرار است؛ یعنی دانشجو می‌تواند مکررا به آنها دسترسی داشته باشد تا مطلب برایش جا بیافتد و چندین بار از آن استفاده کند، اما کلاس حضوری چنین فرصتی ندارد و استاد یک بار که حرف می‌زند، موضوع تمام می‌شود.
قائمی در پاسخ به این سوال که آیا آماری از دانشجویان و اساتید مبتلا به کرونا و یا فوت شده بر اثر این بیماری دارید یا خیر؟ گفت: در پاسخ به این سوال تنها به اعلام یک خبر خوش بسنده می‌کنم که اساتید یا دانشجویانی که مبتلا شدند، هم اکنون در سلامت هستند.
در همین راستا رئیس دانشگاه بودعلی سینا همدان گفت: ترم تحصیلی آینده دانشجویان دانشگاه بوعلی سینا به صورت مجازی خواهد بود.
یعقوب محمدی‌فر در گفت‌وگو با ایسنا،با اشاره به اینکه در گام اول باید دروس عملی ترم گذشته را در ماه جاری به پایان برسانیم، افزود: برخی دانشجویان سال آخر تحصیل خود را می‌گذرانند که به دلیل شیوع کرونا و عدم برگزاری کلاس‌های دروس عملی وضعیت تحصیلی این افراد مشخص نبود ولی با برگزاری حضوری برخی کلاس‌های عملی در ماه جاری و بستن شدن پرونده ترم تحصیلی گذشته وضعیت این افراد نیز مشخص می‌شود و وارد ترم تحصیلی جدید می‌شویم.
وی با تأکید بر اینکه تنها مرجع تصمیم‌گیری در رابطه با نحوه برگزاری ترم تحصیلی دانشگاه‌ها، ستاد ملی کروناست، ادامه داد: باتوجه به اینکه استراتژی‌های دانشگاه مبنی بر تصمیمات ستاد ملی کرونا و وزارت علوم است، ترم تحصیلی آینده به صورت مجازی برگزار خواهد شد و از تاریخ ۲۹ شهریورماه به صورت رسمی دانشگاه کار خود را برای نیم سال تحصیلی جدید آغاز می‌کند. همچنین انتخاب واحد دانشجویان نیز از ۱۵ تا ۱۹ شهریورماه سالجاری آغاز خواهد شد.
محمدی‌فر با اشاره به اینکه دانشجویان تحصیلات تکمیلی و دکتری با رعایت پروتکل‌های بهداشتی مورد تأکید وزارت بهداشت حضور فیزیکی بیشتری در دانشگاه دارند، اظهار کرد: برنامه تحصیلی ترم جدید برای دانشجویان مقطع کارشناسی به صورت تمام مجازی است و برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی و دکتری بیشتر به صورت حضوری خواهد بود.
وی با بیان اینکه نحوه آموزش در ترم تحصیلی جدید به صورت ترکیبی آفلاین و آنلاین خواهد بود، گفت: برای افزایش بازدهی کلاس‌های مجازی حدود ۴۰ درصد آموزش در نیم سال تحصیلی جدید به صورت آنلاین خواهد بود اگرچه به وجود مشکلات زیرساختی در حوزه ارتباطات واقف هستیم ولی وجود کلاس‌های آنلاین در کنار آموزش آفلاین امری تاثیرگذار و ضروری است.
محمدی‌فر در رابطه با نحوه برگزاری نیم سال دوم تحصیلی دانشگاه در سال ۹۹ اینگونه توضیح داد: اگر وضعیت کرونا به همین منوال ادامه پیدا کند چاره‌ای جز بکارگیری آموزش مجازی در نیم سال تحصیلی دوم نداریم.
رئیس دانشگاه بوعلی با بیان اینکه برای تقویت زیرساخت‌های ارتباطی برای سال تحصیلی آینده حدود یک میلیارد تومان بودجه اختصاص دادیم، گفت: جدای از سایر هزینه‌هایی که در ترم گذشته برای توسعه و تقویت زیرساخت‌های آموزش برخط و ارتباطی شده است درحال حاضر با تخصیص این اعتبار درحال تقویت زیرساخت‌های خود در این راستا هستیم.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.