پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : پنجشنبه ، 6 ارديبهشت 1403

کد خبر : 124290

 
تویسرکان بهشت پنهان بوم‌گردی
تاریخ خبر : 1401-03-28
نویسنده : مرضیه شفیعی صدیق
     
 
 
     
متن خبر :

 شهرستان تویسرکان با دارا بودن آب‌وهوایی روح‌افزا و اقلیمی جذاب و دلنشین و بیش از 221 اثر تاریخی، فرهنگی و جاذبه گردشگری، یک بهشت پنهان در حوزه بوم‌گردی است که باید به مردم سراسر ایران‌زمین شناسانده شود.
شهرستان تویسرکان از سه روستای هدف گردشگری یعنی اشتران، کهنوش و گشانی و مناطق نمونه گردشگری مانند دره شهرستانه، دره گزندر سرابی، تپه قلندرسیا و دره آرتیمان برخوردار است که این شهرستان را مستعد توسعه صنعت گردشگری در بخش بوم‌گردی کرده است.
همچنین تویسرکان از وجود باغ شهری زیبا با طبیعتی سحرانگیز و چشم‌نواز به نام سرکان بهره می‌برد که به‌تنهایی می‌تواند به یک قطب گردشگری تبدیل شود.
مدیر اداره میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری تویسرکان در گفت‌وگو با همدان پیام با تأکید براینکه توانمندی‌ها و مزایای گردشگری شهرستان تویسرکان باید بیش ‌از پیش معرفی و بازشناسی شود، گفت: این شهرستان از مزایای چند وجهی تاریخی، مذهبی، طبیعی و حتی‌ آیینی در حوزه گردشگری برخوردار است.
اسحاق ترکاشوند با اشاره به رویکرد اجرایی وزارت میراث‌فرهنگی مبنی بر توسعه اقامتگاه‌های بوم‌گردی، اظهار کرد: سعی شده در سال‌های اخیر بخش بوم‌گردی در شهرستان تویسرکان نیز مورد توجه بیشتری قرار گیرد و اقامتگاه‌های بوم‌گردی افزایش پیدا کنند.
وی ادامه داد: در حال حاضر اقامتگاه‌های بوم‌گردی، رفاهی و تفریحی در برخی مناطق شهرستان مانند سرابی، آرتیمان و سرکان مشغول به فعالیت هستند و راه‌اندازی اقامتگاه‌های بوم‌گردی دیگر در روستاهایی مانند گشانی و اشتران نیز در دست اقدام است.
ترکاشوند افزود: نقاط مختلف تویسرکان از مزایای اولیه ایجاد اقامتگاه‌های و مراکز تفریحی بوم‌گردی مانند طبیعت چشم‌نواز، آب‌وهوای معتدل و دلنشین و بافت تاریخی و سنتی برخوردار است و به همین دلیل مستعد گسترش بخش بوم‌گردی به‌عنوان یکی از مهم‌ترین زیرمجموعه‌های صنعت گردشگری به شمار می‌رود.
وی با اشاره به سابقه تمدنی و تاریخی تویسرکان که حداقل به سه هزار سال پیش می‌رسد اشاره کرد و گفت: بارگاه حضرت حیقوق نبی(ع) و تاریخ زندگی این پیامبر بزرگ الهی یک سند زنده و غیرقابل‌انکار بر این حقیقت است که تویسرکان از چندین هزار سال پیش دارای تمدن و تاریخ زیست انسانی بوده است.
ترکاشوند تأکید کرد: در شرایط کنونی توسعه گردشگری در بخش بوم‌گردی یکی از گزینه‌های اثربخش در رونق دهی به حوزه اقتصاد و اشتغال‌زایی در تویسرکان به شمار می‌رود و وزارت میراث‌فرهنگی نیز برای تحقق اهداف مطلوب در این بخش تسهیلات موردنیاز را به سرمایه‌گذاران اعطا می‌کند.
وی جذابیت باغ‌های گردو در تویسرکان به ‌عنوان پایتخت گردوی ایران‌زمین و همچنین صنایع مبل و منبت ریشه‌دار و جذاب این شهرستان را از مزایای جنبی گردشگری و افزایش جذابیت مقوله بوم‌گردی دانست و خاطرنشان کرد: تویسرکان عناوین نشان جغرافیایی مبل و منبت، شهر ملی منبت گلریز و روستای ملی مبل و منبت در روستای اشتر مل را به خود اختصاص داده که میل گردشگران برای استفاده از اقامتگاه‌های بوم‌گردی را افزایش می‌دهد.
ترکاشوند تصریح کرد: اقامتگاه‌های بوم‌گردی همچنین باعث افزایش طول اقامت گردشگران در شهرستان تویسرکان می‌شوند که یکی از شاخصه‌های بهره‌وری حداکثری اقتصادی در صنعت گردشگری به شمار می‌رود.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.