1403-01-301403-02-09bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : يكشنبه ، 9 ارديبهشت 1403

کد خبر : 132442

 
فرودگاه همدان ایستگاه پروازی اعزام حجاج است
تاریخ خبر : 1402-03-16
     
 
 
     
متن خبر :


 اداره‌کل روابط‌عمومی استانداری همدان با صدور اطلاعیه ای اعلام کرد: فرودگاه همدان ایستگاه پروازی اعزام حجاج است و حجاج همدانی به شایعات توجه نکنند.

در این اطلاعیه آمده است: با پیگیری‌های استاندار همدان و تماس‌های انجام شده با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین تأیید وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان حج و زیارت کشور، فرودگاه همدان همچون سنوات گذشته به منظور اعزام حجاج استان همدان و یکی از استان‌های همجوار به سرزمین وحی مشخص شده و در لیست ایستگاه‌های پروازی کشور برای اعزام حجاج قرار دارد.

در ادامه این اطلاعیه تأکید شده است که دولت مردمی و انقلابی سیزدهم آرامش اجتماعی و امنیت روانی جامعه را به عنوان یکی از مؤلفه‌های اصلی مدیریت کشور دانسته و به صورت جهادی و شبانه‌روز در این راستا میدان‌داری می‌کند و نماینده عالی دولت در استان همدان، نیز با تأسی از آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی و احمد وحیدی وزیر کشور، تمام توجه خود را به پیشبرد برنامه‌ها و اهداف عالیه نظام مقدس جمهوری اسلامی معطوف داشته و دارد.

این اطلاعیه می افزاید: برخی افراد با سوءاستفاده از موقعیت و با اغراض سیاسی اقدام به انجام مصاحبه‌هایی بدون اطلاعات صحیح در خصوص عدم انجام پروازهای حج امسال از فرودگاه همدان کرده‌اند که بدین‌وسیله از مردم فهیم استان درخواست دارد به شایعات و مصاحبه‌های تبلیغاتی که برای جذب آراء در انتخابات آتی انجام می‌شود، توجهی نکرده و اخبار و اطلاعات مورد نیاز را از مراجع رسمی دنبال کنند.

مدیرکل فرودگاه همدان پیشتر اعلام کرد: همه زیرساخت های عملیاتی و پروازی برای اعزام سه هزار و ۹۰۰ حاجی از این فرودگاه به جده عربستان فراهم و تمهیدات لازم در این راستا اندیشیده شده است.

علی اصغر جهانگیری معز یادآوری کرد که این حاجی ها از تاریخ ۲۸ خرداد امسال و در قالب ۱۶ عملیات پروازی به مدت پنج روز به خانه خدا و از طریق فروگاه بین المللی همدان مشرف خواهند شد.

البته در ارتباط با حجاج لازم به ذکر است که عربستان برنامه عملیاتی حج را اعلام کرد؛ مقامات این کشور می‌گویند «این بزرگترین عملیات حج پس از همه‌گیری کرونا است.»

به گزارش ایسنا، برای اولین بار از زمان همه‌گیری کووید -۱۹، میلیون‌ها زائر حج مناسک خود را در مسجدالحرام به جای خواهند آورد. عربستان پیش‌بینی کرده است امسال نزدیک به دو میلیون نفر در حج شرکت کنند. از ایران نیز حدود ۸۷ هزار و ۵۵۰ زائر در حج حضور خواهند داشت.

مقامات مذهبی عربستان سعودی در یک نشست خبری برنامه‌های بزرگترین عملیات زیارتی را تشریح کردند. به گفته این مقامات، در حج امسال ۱۴ هزار نفر به همراه هزاران نیروی داوطلب در دو حرم مکه و مدینه مستقر خواهند شد تا به میلیون‌ها زائر و نمازگزار رسیدگی کنند.

رئیس اداره کل امور حرمین شریفین در عربستان گفت که بزرگترین برنامه عملیاتی حج با تمرکز بر اهداف استراتژیک سال ۲۰۲۴ و بر اساس چشم‌انداز ۲۰۳۰ عربستان انجام می‌شود.

چشم‌انداز ۲۰۳۰ عربستان برنامه‌ای برای کاهش وابستگی به نفت، تنوع بخشیدن به اقتصاد آن و توسعه بخش‌های خدماتی مانند بهداشت، آموزش، زیرساخت، تفریحی و گردشگری است. عربستان سعودی در نظر دارد سالانه تعداد زائران و گردشگران را از ۸ میلیون تا ۸۰ میلیون افزایش دهد. همچنین قصد دارد زیرساخت‌ها، مانند فرودگاه‌های نو در جده و طائف و بزرگراه‌ها را توسعه دهد. افزون‌بر آن، توسعه زیرساخت‌های شهر مکه و سرمایه‌گذاری در مناطق اطراف مسجدالحرام را نیز جز برنامه دارند.

عبدالرحمن السدیس ـ رییس اداره کل امور حرمین شریفین ـ در نشست خبری که توفیق الربیعه ـ وزیر حج و عمره عربستان ـ نیز حضور داشت، برنامه عملیاتی حج را تشریح کرد و گفت: خرسندیم برنامه عملیاتی خود را برای موسم حج امسال اعلام کنیم. انتظار می‌رود مسجدالنبی در مدینه، اکنون که همه‌گیری کووید-۱۹ به پایان رسیده است، میلیون‌ها زائر داشته باشد.

او افزود: برنامه عملیاتی حج مطابق با سیستم خدمات یکپارچه انجام خواهد شد. این طرح، بر اساس تجربیات حج‌های گذشته، یک سال در حال تهیه بوده است. بر اساس آن هزاران فرصت داوطلبانه فراهم خواهد شد و ۳۰۰ هزار جلد قرآن در مسجد جامع مکه و مسجد النبی در مدینه توزیع خواهد شد. بیش از ۳۵ هزار ساعت کارگاه آموزشی روخوانی و حفظ قرآن همراه با پخش شبانه‌روزی علمی و توجیهی به ۱۰ زبان برگزار می‌شود و تمهیداتی برای ارائه خدمات ترجمه، راهنمایی و پاسخ به سؤالات زائران به ۵۱ زبان اندیشیده شده است.

رئیس اداره کل امور حرمین شریفین گفت: در کارهای داوطلبانه، بیش از هشت هزار فرصت داوطلبانه در حرمین شریفین در ۱۰ حوزه و بیش از ۲۰۰ هزار ساعت داوطلب در حج فراهم شده است.

«السدیس» گفت: هدف ریاست جمهوری عربستان توزیع ۴۰ میلیون لیتر آب زمزم در حرمین شریفین (مکه و مدینه) از طریق بیش از ۳۰ نقطه و حداقل دو میلیون بطری در روز است. علاوه‌بر این از فناوری دیجیتال، اپلیکیشن‌ها و روبات‌ها برای کمک به بهبود تجربه عبادت‌کنندگان استفاده می‌شود.

 

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.