پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : جمعه ، 14 ارديبهشت 1403

کد خبر : 47144

 
چهارمین کارت زرد برای رحمانی‌فضلی

زنان ساپورت‌پوش کار دست وزیر دادند
تاریخ خبر : 1393-04-04
     
 
 
     
متن خبر :

■ هیاهوی نمایندگان هنگام پخش فیلم ساپورت‌پوشان

همدان‌پیام: این بار چاقو دسته خودش را برید و علی مطهری از نمایندگان حامی دولت از پاسخ‌های وزیر کشور قانع نشد.
این تفسیری بود که خبر آنلاین از کارت زرد مجلس به وزیر کشور داد. نکته اینجاست که وزیر کشور دولت یازدهم تنها وزیری بود که بیشترین حامی را در بین مجلس داشت و همان روزها گفته شد که رحمانی‌فضلی گزینه پیشنهادی بهارستانی‌ها برای صدارت وزارت کشور بوده است.
اما جلسه علنی روز گذشته مجلس به سوگلی خود در کابینه هم رحم نکرد و به قول نویسنده «‌خبرآنلاین» چاقو دسته‌اش را برید. بهانه این برش هم سوال نماینده‌ای بود که خود یکی از اصلی‌ترین حامیان روحانی در مجلس به حساب می‌آید.
موضوع اما پوشش جدید برخی بانوان که این روزها در خیابان‌ها دیده می‌شوند. استفاده از این ساپورت‌های رنگارنگ و پر نقش اگرچه مربوط به دوره رحمانی‌فضلی نیست و پیدایش آنها در ایران به اواخر دولت احمدی‌نژاد باز می‌گردد اما برای وزیر پردغدغه دولت دردسرساز شد و پای او را به بهارستان کشید.
 علی مطهری پس از قانع نشدن از پاسخ وزیر به سوال خود در کمیسیون فرهنگی این سوال را به صحن علنی کشاند تا رحمانی‌فضلی که این روزها از سوی هواخواهان دولت نیز تحت فشار است به بهارستان بیاید و نمایندگان را قانع کند.
بدشانسی وزیر کشور آنجایی بود که او در روزی به مجلس رفت که دو روز قبلش معاون وی در وزارت کشور از طرح این وزارتخانه برای منطقه‌ای کردن کشور به 5 منطقه خبر داد. خبری که موجب اعتراض شماری از نمایندگان شد.  
با این حال پافشاری مطهری بر سوالش در کنار سید نادر موسوی لارگانی نماینده فلاورجان درباره پدیده بانوان ساپورت‌پوش و اینکه چرا وزارت کشور نسبت به تهران و برخی از شهرهای دیگر بی‌تفاوت است و به آن رسمیت داده است و اینکه چرا بودجه ناچیز اجرای این قانون نیز در لایحه بودجه سال 1393 حذف شده است؟ محورهایی بود که رحمانی‌فضلی با استناد به گزارش سازمان بسیج گفت که 95 درصد بانوان کشور اخلاق‌گرا، با اعتقاد و حافظ حجاب خود دانست و باید موضوع امر به معروف و نهی از منکر به خیریه‌ها، NGO ها و سمن‌ها سپرده شود.
وزیر کشور با بیان اینکه بهبود این وضعیت به زمان طولانی نیاز دارد، گفت: 22 دستگاه در قانون عفاف و حجاب مسئول شدند موضوع عفاف و حجاب را پیگیری کنند؛ وزارت کشور یکی از دستگاه‌ها به شمار می‌رود. وی گفت: از زمانی که وزارت کشور را تحویل گرفته یکی از اولویت ‌هایش بحث حجاب بوده است.
رحمانی‌فضلی در ادامه با بیان اینکه مشکل ضمانت اجرایی از دیگر معضلات رسیدگی به وضعیت عفاف و حجاب است، تأکید کرد: به طور حتم زمانی پیگیری یک موضوع قابلیت پیدا می‌کند که ضمانت اجرایی برای آن وجود داشته باشد که متأسفانه این مهم دیده نشده است.
وزیر کشور اضافه کرد: ‌باید تحلیل درست از جامعه داشته باشیم و نباید تنها با چند عکس حجاب عمومی را مورد سؤال قرار دهیم؛ چرا که بسیج در یک نظرسنجی، آماری را ارائه داده است که قابل توجه است بسیج در این نظرسنجی اعلام کرده که 95 درصد از بانوان کشور معتقد به اخلاق و حفظ حجاب می‌باشند و تنها 5 درصد است که هیچگونه اعتقادی به مسائل اسلامی و اخلاقی ندارند.
مطهری اما در پاسخ به توضیحات رحمانی‌فضلی اینگونه گفت: من نمی‌گویم که هرکسی نقص کوچکی در حجاب دارد آن را بگیرید و اساساً چنین ادعایی ندارم که همه بانوان کشور چادری شوند و هیچ نقصی در حجاب نبینیم بلکه می‌گوییم با موارد ناهنجاری که جامعه را تهدید می‌کند باید برخورد شود.
مطهری پیش از این هم از وضعیت حجاب در کشور انتقاد کرده بود و در اظهار نظری گفته بود: باید حجاب استاندارد را به مردم معرفی کنیم. وی حتی تأکید کرده بود که مانتوی بالای زانو نباید باشد.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در جلسه علنی بار دیگر ریشه انحطاط فرهنگی جامعه را دولت‌های نهم و دهم دانست و اضافه کرد:‌ سیر انحطاط فرهنگی در سال‌های گذشته از سیاست‌های دولت‌های گذشته و رفتار مشایی آغاز شد.
 این فرد در دولت قبل، دولت را فاقد مسئولیت در این حوزه دانست و این وظیفه را متوجه علما، آموزش عالی و صداوسیما کرد. رئیس‌جمهور وقت نیز چند بار علیه اقدامات نیروی انتظامی در برخورد با پدیده بدحجابی موضع‌گیری کرد حتی در جلسه استیضاح رئیس‌جمهور نیز گفت "اینقدر به مردم گیر ندهید" و بعد هم یک شعر در این راستا خواند.
مطهری سپس از اتاق کنترل خواست تا تصاویری را که از برخی از دختران بدحجاب و با ساپورت تهیه کرده است از مونیتورهای مجلس پخش شود. به محض پخش این تصاویر هیاهو در مجلس ایجاد شد. وی در واکنش به رفتار این نمایندگان به مزاح گفت: به نظر می‌رسد دوستان با دیدن این تصاویر به وجد آمده باشند.
وی در پایان، توضیحات وزیر کشور را قانع‌کننده ندانست. حتی پادرمیانی ابوترابی‌فرد رئیس جلسه هم برای پیگیری موضوع در جلسه‌ سه نفره وی، وزیر کشور و مطهری کارگر نیفتاد و علی مطهری بر نظر خود پافشاری کرد و از ابوترابی‌فرد خواست تا از مجلس رأی‌گیری کند. رأی‌گیری که منجر به کارت زرد پنجم به وزرای دولت روحانی شد. نمایندگان در این رأی‌گیری از مجموع 218 رأی با دادن 135 رأی مخالف در مقابل 64 رأی موافق و 15 رأی ممتنع قانع نشدن خود از پاسخ وزیر را اعلام کردند.
پیش از وزیر کشور، ‌وزرای آموزش‌وپرورش، فرهنگ و ارشاد اسلامی، علوم تحقیقات و فناوری و اقتصاد و دارایی از مجلس کارت زرد گرفته بودند.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.