1403-01-181403-01-28bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : سه شنبه ، 28 فروردين 1403

کد خبر : 119985

 
اطلاعات افراد باید الکترونیکی ثبت شود

جرم جعل، این بار با کارت واکسیناسیون
تاریخ خبر : 1400-07-19
     
 
 
     
متن خبر :

 روند واکسیناسیون سرعت گرفته و بر اساس آخرین آمار موجود تاکنون یک میلیون و 402 هزار و510 دز در 2 مرحله نخست و دوم واکسن در بین همدانی‌ها توزیع و از طرفی دیگر هم واکسیناسیون سیار در همدان راه‌اندازی شده است که تاکنون هزار و ۵۰۰ دُز هم در این طرح به مراجعه‌کنندگان تزریق شده است.
هر نفر هم پس از ثبت‌نام در سامانه پس از مراجعه به مراکز کارتی را دریافت کرده که در آن اطلاعات مربوط به نوع واکسن، تاریخ تزریق و محل تزریق ثبت شده است تا با این کارت مصون از کرونا و محدودیت‌ها باشد.
این شرایط درحالی است که امکان جعل از کارت کاغذی واکسیناسیون بسیار بالا است تا جایی که در مواردی مشاهده شده که این کارت‌های جعلی با مبالغی از یک میلیون تومان تا حتی 5 میلیون تومان به فروش رسیده است تا سند مجوزی باشد برای مشمول شدن طرح‌های حذف محدودیتی کرونا که وزارت بهداشت اعلام کرده است تنها شامل افراد واکسینه شده می‌شود یعنی همان تدابیر اتخاذ شده‌ای که جهت رفع هوشمند محدودیت‌های کرونایی و سیاست‌ها جهت بازگشت به زندگی عادی هستند.
در این میان اگرچه سامانه‌ای طراحی شده است تا افراد واکسینه و دارای کارت کاغذی واکسیناسیون اطلاعات خود را در آنجا ثبت و نهایی کنند و وزارت بهداشت هم اعلام کرده است تنها اسامی منتشر شده در این سایت را قبول دارد و کارت کاغذی واکسیناسیون وجاهتی برای این وزارتخانه ندارد، اما مسئولان وزارت بهداشت امکان تغییر در اطلاعات ثبت‌ شده برای واکسیناسیون را رد نمی‌کنند.
بر همین اساس چندی پیش بود که محمدمهدی گویا، رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درباره درآمدزایی با تغییر اطلاعات واکسن و سودجویی عده‌ای گفت: اگر به هر دلیلی این مسأله صورت گرفته باشد، تقلب و جرم از سوی کارشناس مربوطه و شهروندی است که در این عمل نقش داشته‌اند و چنین مواردی به ‌شدت از سوی وزارت بهداشت و دستگاه قضائی پیگیری می‌شود.
مسئولان این وزارتخانه معتقدند تمامی اطلاعات واکسن از قبیل تاریخ و زمان تزریق واکسن، نام تجاری واکسن، شماره پچ واکسن و شماره اختصاصی و تاریخ تولید و انقضای واکسن در سامانه واکسن وزارت بهداشت ذکر شده و از سامانه‌ای گرفته می‌شود که تاریخ و زمان دقیق تزریق واکسن ذکر شده و تمامی سامانه‌ها به هم متصل هستند.
بنابر این تنها ملاک ثبت الکترونیکی کارت واکسن است چون دستکاری در این سامانه امکانپذیر نیست، اما برخی می‌توانند کارت جعلی واکسیناسیون را بفروشند و عده‌ای هم با خرید این کارت‌ها بازار جعل آن را رونق دهند غافل از اینکه به راحتی می‌توان فردی که واکسن زده و نزده را با ورود کدملی در سامانه راستی‌آزمایی کرد به این ترتیب فقط نام افرادی که واکسن زده باشند در این سامانه قید شده و نمایش داده می‌شود.
در همین راستا نیز معاونت بهداشتی دانشگاه علوم‌پزشکی گفت: جعل کارت واکسیناسیون به‌طورقطع جرم محسوب می‌شود و براساس قانون با مجرمان برخورد قضائی می‌شود، اما تاکنون در همدان گزارشی از جعل کارت‌های واکسیناسیون داده نشده است.
محمد خزایی افزود: تاکنون بیش از یک میلیون و 402 هزار و 510 دز واکسن در استان توزیع شده است که 412 هزار و 975 دز آن در نوبت دوم و 989 هزار و 535 دز آن در نوبت اول تزریق شده‌اند.
وی بیان کرد: در بین شهرستان‌های استان بیشترین درصد تزریق با  162 هزار و620 دز در شهر همدان گزارش شده است و کمترین میزان آن با  8 هزار و876 دز در شهرستان فامنین ثبت شده که نشان می‌دهد در این شهرستان نیازمند توجه جدی مردم برای دریافت مراحل دوگانه تزریق واکسن هستیم.
 تدوین برنامه رفع هوشمند محدودیت‌ها و بازگشت به زندگی عادی
 در همین راستا نیز معاون بهداشت وزارت بهداشت روز گذشته در پاسخ به پرسش ایسنا، درباره واکسیناسیون کرونا و نحوه بازگشایی‌ها، گفت: امیدواریم واکسیناسیون به بالای ۸۵ درصد برسد و این موضوع بر اساس فرمول RO یا بر اساس بیماری‌زایی آن سوش از ویروس و نوع ویروس جامعه بررسی می‌شود و باید میزان ایمنی بدن و جامعه را بالا ببریم‌.
کمال حیدری افزود: بحث واکسیناسیون چه ۷۰ درصد چه ۱۰۰درصد به این برمی‌گردد که ایمنی پایه برای فرد فراهم شود. زمانی ممکن است بدن با ویروس روبه‌رو شود و آن را نشناسد و واکنش‌های حساسی نشان دهد و از طرفی اگر بدن با ویروس ضعیف شده روبه‌رو شود، می‌تواند سیستم ایمنی پایه را تقویت کند که اگر با ویروس واقعی روبه‌رو شد کمترین واقعه برای بدن رخ دهد، بنابراین اصل موضوع واکسیناسیون به دلیل افزایش ایمنی‌زایی است.
وی گفت: در موجی که پشت سر گذاشتیم بسیاری از افراد مبتلا شدند و به تبع هرچه در مخرج کسر تعداد بیشتری از افراد جامعه مبتلا شوند، ناخواسته تعداد زیادی هم به بیمارستان می‌روند و به تبع آن بستری و فوتی افزایش می‌یابد؛ اما اگر با واکسیناسیون ایمنی پایه را کسب کنیم امیدوار هستیم که کمترین اتفاق در حوزه بستری و مرگ برای افراد رخ دهد و میزان ابتلا هم کاهش یابد.
حیدری افزود: البته صرفاً با واکسن مشکل کرونا حل نمی‌شود و باید به رعایت پروتکل‌ها اهتمام ورزیم. چه بسا برخی با تزریق 2 دُز واکسن مبتلا شوند که این امر طبیعی است و احتمال فوت هم وجود دارد، اما این احتمالات با واکسیناسون به شدت کاهش می‌یابد.
وی افزود: اکنون تقریباً تمام اطلاعات جامع پیرامون افرادی که واکسن زدند و نزدند را داریم و اختلاف فاحشی میان تعداد مبتلایان واکسن زده و نزده وجود دارد. واکسن برای همه فراهم است، ولی متأسفانه برخی دچار تشکیک هستند، اما مطمئن باشید واکسن‌های موجود مورد تأیید مراجع علمی است و نخستین واکسن بهترین واکسن است و باید از فرصت موجود استفاده کنیم تا اگر موج بعدی هم در راه باشد جامعه ایمنی کافی را دریافت کند.
حیدری گفت: در مورد بازگشایی‌ها هم سیاست دولت و انتظار مردم این است که پس از این مدت که خسته شدند، به زندگی عادی بازگردند و مسائل اجتماعی و اقتصادی و... ادامه یابد و تمرکز دولت هم بر بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها و سپس جریانات اجتماعی و اقتصادی است‌. اگر ایمنی پایه رخ دهد دغدغه دولتمردان هم کاهش می‌یابد که اگر ابتلایی هم صورت می‌گیرد به کمترین نحو باشد و این هم به مردم بازمی‌گردد که پروتکل‌ها را رعایت کنند که کلید مدیریت بیماری از این به بعد همین امر است و امیدواریم اگر موج بعدی رخ می‌دهد با کمترین حالت باشد.
وی بیان کرد: برنامه‌ریزی همکاران در ستاد کشوری کنترل کرونا رفع هوشمند محدودیت‌ها است و اینکه برنامه‌های افراد در گروه مشاغل  ۴ گانه به چه صورت باشد، حساسیت‌های متفاوتی دارد و موارد آن تعیین شده و تدوین شده است که هفته آینده جهت تصویب و ابلاغ به ستاد کرونا می‌رود. نظارت دستگاه‌ها و خود مردم در این بازگشایی‌ها بسیار مهم است و دستورالعمل‌ها باید جدی گرفته شود.

 کرونا مرگ 5 نفر دیگر را در استان همدان رقم زد
سخنگوی دانشگاه علوم‌پزشکی استان همدان گفت که با فوت 5 بیمار دیگر در ۲۴ساعت گذشته آمار مرگ‌ومیر ناشی از کرونا در استان از ابتدای اپیدمی ویروس تاکنون به ۲هزار و ۹۳۱ مورد رسیده است.
محمد طاهری افزود: همچنین با شناسایی ۲۳۲ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در این استان مجموع بیماران بستری مثبت به ۲۸هزار و ۷۹۶ و بیماران سرپایی مثبت به ۹۰هزار و ۲۴۸ مورد رسید.
وی گفت: تعداد مراجعان سرپایی به اورژانس بیمارستان‌های استان با علائم تنفسی مشکوک به کرونا در ۲۴ساعت گذشته ۹۰۶ نفر بود که ۱۴۰نفر از مراجعان به بیمارستان‌ها در بخش عادی بستری شدند.
طاهری بیان کرد: ۲۳بیمار مبتلا به کرونا در بخش «آی.سی.یو» مراکز درمانی استان بستری هستند و درمجموع وضعیت جسمی ۴۲ بیمار بستری در بیمارستان‌های استان وخیم گزارش شده است.
وی درباره آخرین وضعیت بیماران کرونایی در شهرستان‌های استان نیز گفت: شمار بیماران کرونایی بستری (از ابتدای همه‌گیری ویروس کرونا تاکنون) در بیمارستان‌های اسدآباد هزار و ۴۹۲ و بهار هزار و ۴۴۹، تویسرکان هزار و ۴۶۱، رزن هزار و ۱۳۸، درگزین ۳۸۳، فامنین ۳۹۰ و کبودراهنگ هزار و ۴۲۸ نفر است.
طاهری افزود: همچنین تاکنون 5 هزار و ۴۱۹ نفر در ملایر، 3 هزار و ۷۶۸ نفر در نهاوند و ۱۱هزار و ۲۴۷ نفر نیز در شهرستان همدان به ویروس کرونا مبتلا و بستری شده‌اند.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.