پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : جمعه ، 10 فروردين 1403

کد خبر : 100537

 
کارآفرين همداني سيب رزن را به کشورهاي عربي صادر مي‌کند

«شيخلر» رزن را به صادرکنندگان سیب ‌درختی در کشور ملحق کرد
تاریخ خبر : 1398-07-24
نویسنده : گلسا رضوی
     
 
 
     
متن خبر :

داوود شیخلر جوان دهه 60 که با تلاش خود و همبستگی عموها و پسرعموها توانست شهرستان رزن را به یکی از مناطق صادر کننده سیب درختی در کشور تبدیل کند.
مجموعه بازرگانی و کشاورزی برادران شیخلر دارای 1500 هکتار اراضی کشاورزی بیش از نیم قرن است در زمینه تولیدات محصولات کشاورزی از قبیل جو، گندم و سیب‌زمینی فعالیت می‌کند که توانسته است با تولید محصولات با کیفیت و دسته اول عضو کانون تولیدکنندگان سیب‌زمینی بذری کشور گردد.
مدیرعامل مجموعه بازرگانی و کشاورزی برادران شیخلر در گفت‌وگو با خبرنگار همدان‌پیام اظهار داشت: عمده فعالیت‌های ما مربوط به کشت سیب‌زمینی بذری بود اما به دلیل معضل کم‌آبی کشت سیب‌زمینی کاهش دادیم و با بررسی‌هایی که صورت گرفت 55 هکتار باغ سیب پایه رویشی (پایه مالینگ) احداث نمودیم.
داوود شیخلر که خود دانش آموخته کشاورزی ارگانیک در مقطع کارشناسی ارشد است به استفاده از روش‌های علمی در احداث باغ اشاره کرد و گفت: پایه‌ها و ارقامی در این باغ گرفتیم پایمالینگ یا  اصطلاحاً پایه رویشی است تحت عنوان MM106 و M7 و M9 و ارقام تجاری گالا، گلدن دلیشز، پینگ لیدی،رد دلیشز، دورنگ فرانسه، رد استارکینگ و گرانی اسمیت (سیب سبز فرانسه) می‌باشد.
وی در ادامه افزود: این سیستم در مقایسه با روش‌های سنتی باغداری عملکرد بهتری دارد و از لحاظ اقتصادی نیز به صرفه‌تر است.
به گفته اين کارآفرين جوان، عملکرد درخت‌های سیب پایمالینگ یا پایه رویشی سه تا چهار برابر باغ‌های پایه بذری(باغ‌های سنتی) می‌باشد، چنانکه در باغ‌های قدیمی عمکلرد30 تا 35 تن در هکتار محصول تولید می‌شود اما در باغ‌های پایه مالینگ می‌توان 120 تا 140 تن محصول در هر هکتار تولید نمود.
مدیرعامل مجموعه بازرگانی و کشاورزی برادران شیخلر بیان کرد: این مجموعه به صورت فامیلی و توسط 35 نفر از عموها و پسرعموها اداره می‌شود که محمد شیخلر (عموی وی) در دهه 60 کل زمین‌های اهالی روستای درنیان را یکپارچه کرده است.
وي افزود: این امر باعث شده که تمام اهالی روستا از کشاورزان پیشرو باشند.
شیخلر گفت: محصولات تولید شده را به  به کشورهای عمان، قطر، امارات و عراق مستقیماً بازاریابی و صادرات داریم.
وی اضافه کرد: به طور ثابت70 نفر و به صورت فصلی هم 300 تا 500 نفر اشتغالزایی داریم.
باغدار تحصیلکرده از برنامه‌های در حال اجرا و آینده مجموعه خود خبر داد و گفت که اجرای فاز دوم سردخانه 10 هزار تنی براي نگهداری، سورتینگ و بسته‌بندی کردن میوه‌ها در حال اجرا است.
وي گفت: ایجاد صنایع تبديلي سیب‌زمینی، صنایع تبدیلی سیب‌ درختی بسته‌بندی شده و برش داده شده براي تازه‌خوري از برنامه‌هاي يگري است که به زودي اجرا خواهد شد.
شيخلر ادامه داد: اشتغالزایی برای زنان بومی شهرستان رزن در خصوص تولید شیره سیب و سرکه سیب و میوه خشک سیب درختی از اقدامات ديگري است که صورت گرفته است.
شیخلر خاطرنشان کرد: در سال 1372 جز نخستین مجریان سیستم آبیاری مکانیزه در کشور بودیم و در سال 1384 نیز بزرگترین مجری آبیاری تحت فشار در کل کشور شدیم و در چندین سال متوالی در تولید گندم، جو و سیب‌زمینی تولیدکننده برتر ملی شناخته شدیم.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.