پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : دوشنبه ، 10 ارديبهشت 1403

کد خبر : 52827

 
یاد علمای استان فراموش نشود
تاریخ خبر : 1393-08-17
نویسنده : اسدا... طاقتی‌احسن
     
 
 
     
متن خبر :

يكي از علماي بزرگ شيرين‌سوي كبودراهنگ كه در مدت 40 سال در همين منطقه، به اسلام خدمت بزرگي كرده است، مرحوم حجت‌الاسلام حاج شيخ غلامحسين سحاب علمي است.
سحاب علمي فرزند اسدا... در سال 1300 در روستاي بشيك‌تپه بخش شيرين‌سو به دنيا آمد. از كودكي باهوش بود و علاقه خاصي به دروس حوزوي داشت؛ بنابراين وارد حوزه علميه همدان شد و نزد آيت‌ا... آخوند ملاعلي معصومي همداني و مدتي هم در حوزه علميه قم نزد مراجع بزرگ آموزش ديد و ملبس به لباس روحاني شد.
ساده‌زيست و خوش‌برخورد بود؛ طوري كه هنوز هم ذكر و خير او در مجالس وجود دارد و مردم يادگيري احكام اسلامي را مديون منبر و سخنراني‌هاي ايشان مي‌دانند.
زماني كه جوان بود در روستا كشاورزي مي‌كرد و ماهي و ماكيان پرورش مي‌داد. البته به منبر هم مي‌رفت. در آن زمان علاوه بر زادگاهش در روستاهاي قطارآغاج، چهارطاق، عبدل‌آباد و شيرين‌سو هم حضور پيدا مي‌كرد.
شيرين‌سو با مردمي مذهبي، دوستدار اهل بيت(عليهم‌السلام) هستند؛ مردمان اين بخش عشق و علاقه وافري به اسلام و ائمه‌اطهار(عليهم‌السلام) دارند. اين شهر در شور و شعور حسيني از جمله شهرهایي است كه مردمانش، محرم و صفر عزاداري مي‌كنند.
البته اين ديار، تدين و علايق مذهبي خود را مديون علماي دوره‌هاي مختلف است كه مدت مديدي را تلاش كرده‌اند و احكام اسلامي را آموزش و ترويج داده‌اند.
حجت‌الاسلام مرحوم سحاب علمي در ماه‌هاي رمضان، محرم و صفر و در آن زمان كه وسيله نقليه و جاده‌هاي امروزي نبود، با اسب در سرما و يخبندان چه روزها و چه شب‌ها خودش را طبق برنامه به مساجد روستاها مي‌رساند و 5 نقطه را سركشي مي‌كرد و احكام الهي و اسلام را آموزش و ترويج مي‌داد.
گاهي مواقع هم با شال كمري صورتش را مي‌پوشاند و در زير برف و كولاك گرفته، وارد مسجد مي‌شد و در اين راه‌ها، بسيار سختي‌ مي‌كشيد.
يكي از خصوصيات اخلاقي وي، صميمي بودن با مردم روستاها بود. البته با ارباب‌ها هم مخالفت مي‌كرد.
به راحتي به درخواست مردم براي حضور در خانه هايشان پاسخ مثبت مي‌داد و حتي با خانواده‌ها انس گرفته و به نوبت در تمام منازل استراحت مي‌كرد. البته مردم هم او را غريبه نمي‌دانستند و از وي استقبال كرده و در ميزباني از ايشان هم سبقت مي‌گرفتند.
به همين دليل هم خانه ويژه‌اي براي اين عالم وجود نداشت و هميشه ميهمان مردم بود.
حجت‌الاسلام علمي با حافظه‌اي قوي، داراي سوادي بالا بوده و هم خود مفسر قرآن بود. در منبر نيز اكثر سوره‌هاي قرآن و داستان‌هاي پيامبران را تفسير مي‌كرد؛ تشريح داستان‌هاي حضرت يوسف(ع)، حضرت سليمان(ع)، حضرت آدم(ع) و... به صورت شيوا براي مردم، هرگز از ياد بزرگان اين منطقه فراموش نخواهد شد و آموزش احاديث و روايات در اذهان زنان و مردان هميشه ماندگار است.
او پيش از انقلاب يكبار توسط ساواك به دليل سخنراني عليه ظلم و جور حاكمان دستگير و چند روزي هم زنداني مي‌شود.
مرحوم علمي داراي 3 پسر و 4 دختر بود كه يكي از پسرانش نيز استعداد قوي و خوبي براي ادامه راه پدرش داشت؛ به گونه‌اي كه براي اقدام تحصيل در جواني مصمم مي‌شود، اما پس از چند سال بر اثر بيماري فوت مي‌كند.
مرحوم سحاب علمي استعداد قوي در سرودن شعر تركي داشت و در ارتباط با مسائل اجتماعي به طنز، اشعاري را سروده بود و يكي از اشعارش هم در رابطه با شيرين‌سو بود كه در سال 1367 سروده است.
بارالها گور نجه انساني‌ وار شيرين‌سو نون
 نظم ايلر قانون و هم سيراني وار شيرين‌سو نون
چوخ پذيرا لوق ايرلر تازه وارد كسلري
 چونكه دائم من كِمن مهماني‌ وار شيرين‌سو نون(1)
حاج شيخ غلامحسين سحاب علمي پس از انقلاب به همدان مهاجرت كرد و در سال 1381 بر اثر بيماري، دار فاني را وداع كرد و در باغ بهشت همدان نزد آرامگاه آيت‌ا... آخوند مدفون شد و متأسفانه تا به حال يادواره‌اي براي ايشان گرفته نشده است.
روحش شاد و يادش گرامي باد
  معني:
بار خدايا ببين چطور انساني دارد شيرين‌سو
قانون و نظم و ارحم و ترحم دارد شيرين‌سو
از ميهمان تازه وارد زياد پذيرايي مي‌كنند
 چون مثل من دائم ميهمان دارد شيرين‌سو

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.