پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : جمعه ، 7 ارديبهشت 1403

کد خبر : 120337

 
مالیات، دست‌اندازی برای بستن مهریه‌های پایین

طلاق، کابوس چشمان بسته
تاریخ خبر : 1400-08-09
     
 
 
     
متن خبر :

■ 40درصد از زوجین در آستانه جدایی هستند

عضو کمیسیون حقوقی و قضائی از برنامه کمیسیون متبوع خود برای اصلاح شرایط و رویه‌های نامتعارف مهریه و اینکه در پیشنهاداتی که در طرح جمعیت و تعالی خانواده مطرح شده، قرار است مالیات بر مهریه بسته شود خبر داده است.
حجت‌الاسلام محمدتقی نقدعلی همچنین معتقد است که وقتی مالیات برای مهریه در نظرگرفته شود، فردی که نسبت به ثبت ازدواج اقدام می‌کند، مجبور است برای مهریه سنگین مالیات بالایی را به‌صورت نقدی پرداخت کند که همین سبب جلوگیری از افزایش میزان مهریه می‌شود.
این شرایط در حالی است که در حال‌حاضر بر اساس گفته‌های روان‌شناسان خانواده 40 درصد روابط زوجین در معرض فروپاشی قرار دارد. به عبارتی از هر 2 ازدواج به‌طور تقریبی تنها یک ازدواج موفق و دیگری به طلاق ختم می‌شود.
از همین‌رو یک کارشناس ارشد خانواده معتقد است که از دلایل افزایش طلاق به‌خصوص در سال‌ها و یا ماه‌های ابتدایی ازدواج، نداشتن شناخت طرفین از یکدیگر است.
سارا رحمانی در گفت‌وگو با همدان‌پیام، گفت:در سال‌های اخیر افزایش نرخ شكست جوانان در زندگی مشترك به دلایل مختلف جوانان را به این باور رسانده است كه ازدواج آنان نیز درصد بالایی تزلزل خواهد داشت و این مسأله موجب شده است تا با توجه به شرایط مهریه و تعهدات مالی بسیاری از پسران ازدواج را ریسكی بزرگ تلقی كرده و ترجیح می‌دهند خود را زیر بار چنین استرسی نبرند.
وی راه‌حل تغییر این باور و رفع این استرس را در فراگیری مهارت‌های زندگی و مشاوره قبل از ازدواج عنوان كرد و افزود: آموزش مهارت مدیریت روابط خانواده، فرزندپروری و مهارت‌های مربوط به اقتصاد خانواده می‌تواند تحكیم و تعالی خانواده را تا حدودی تضمین كند.
این مشاور خانواده گفت: متأسفانه تعداد جدایی‌های پیش از نزدیکی به قدری افزایش یافته است که چندین سال است در بخشنامه‌ای به دفاتر رسمی ازدواج و طلاق از آنها خواسته شده که اگر دختری که هنوز باکره است از همسرش جدا شود، در صورت درخواست از ذکر واقعه طلاق در شناسنامه وی خودداری کنند، تا حداقل آن دختر بتواند با شخص دیگری ازدواج کند.
وی نداشتن تفاهم و نبود شناخت کافی را از مهمترین علل طلاق دانست و افزود: متأسفانه به اندازه‌ای که به مشاوره‌های ژنتیک و سلامت جسمی زوجین در هنگام ازدواج توجه می‌شود به مشاوره‌های مهارتی و روانی آنان اهمیتی داده نمی‌شود و درنهایت ظرف یک یا 2 ساعت کلاس آموزشی که به شکل رفع تکلیف است بسنده می‌شود در صورتی که لازمه تشکیل ازدواج درست شناخت حاصل از آگاهی است.
رحمانی همچنین درخصوص علل افزایش طلاق‌های توافقی در جامعه و دعاوی ناشی از آن گفت: از عوامل طلاق توافقی می‌توان به  از هم‌گسیختگی خانواده، عوامل فرهنگی، فردی، کمبودهای خانوادگی، اختلالات روانی و شخصیت، روابط عاطفی و تربیتی والدین، موقعیت فرد در سلسله مراتب خانوادگی، عوامل اقتصادی، اختلافات طبقاتی، تأثیر فقر، شغل و محیط مسکن و سوء‌رفتار و معاشرت و اعتیاد اشاره کرد.
وی با بیان اینکه بیشترین آمار طلاق در 2 سال نخست زندگی و 5 سال نخست زندگی رخ می‌دهد، افزود: کسانی که پس از 5 سال از هم طلاق می‌گیرند، کسانی هستند که در زمان ازدواج، هم کفو هم بوده‌اند و پس از 5 سال از هم کفو بودن، درآمده‌اند. به‌طور نمونه یکی از زوجین به تحصیل می‌پردازد و سطح اجتماعی‌اش ارتقا پیدا می‌کند و احساس می‌کند دیگر هم کفوی همسرش نیست و از او جدا می‌شود که برای حل این مشکل باید با تزریق مناسب دانش و فرهنگ به‌طور مساوی به زن و شوهر در طول زندگی، خانواده را آرام کرد تا فرزندان نیز از ازدواج بیزار نشوند.
این کارشناس مسائل خانواده با اشاره به یک پدیده نوظهور در امر طلاق گفت: امروزه شاهد پدیده‌ای هستیم که برخی زوجین از یکدیگر طلاق می‌گیرند و بعد با یکدیگر دوست می‌شوند و زندگی می‌کنند. این مسأله یک بحران جدی است و اساس زندگی ما که بر اساس اسلام است را مورد تهدید قرار داده است.
وی به ارائه‌ راهکارهایی برای رفع این معضل پرداخت و افزود: ایجاد تفکر مثبت یکی از علل از بین بردن‌ این شکاف روحی است، زیرا در این حالت زن و شوهر به قابلیت‌ها، امتیازات و وجوه مشترک هم توجه کرده و نقاط ضعف و اختلاف کمرنگ می‌شود.

 

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.