پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : جمعه ، 10 فروردين 1403

کد خبر : 120802

 
عقب‌نشینی کرونادر برابر گردشگران سفر هوشمندانه به همدان برای نوروز 1401
تاریخ خبر : 1400-09-04
     
 
 
     
متن خبر :

 موانع کرونایی سفر گردشگران به زودی رفع می‌شود و با توجه به اقداماتی که در تأسیسات گردشگری همدان شده، این استان می‌تواند مقصدی ایمن برای سفرهای هوشمند باشد.
همدان در سال‌های اخیر یکی از مقاصد گردشگری در ایران بوده، البته تا قبل از اینکه کرونا افراد را به خانه‌نشینی و بعد فاصله‌گذاری اجتماعی وادار کند.
صنعت گردشگری استان در دوران شیوع کرونا ضررهای بسیاری را متحمل شده، هتل‌ها و مراکز اقامتی قابل‌توجهی ورشکست و تعطیل شدند، راهنمایان تور شغل خود را از دست دادند و مشاغل مرتبط با گردشگری از جمله صنایع‌دستی هم ضررهای بسیاری را متحمل شدند. هرچند که گلایه فعالان گردشگری از نبود حمایت‌ها بسیار است، اما خبر احیای دوباره سفر بارقه امیدی به فعالان صنعت گردشگری بخشیده است.
مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان گفت: با فرارسیدن تدریجی دوران پساکرونا، تلاش‌های گسترده‌ای را برای رونق دوباره صنعت گردشگری آغاز کرده‌ایم.
علی مالمیر در نشست هم‌اندیشی با برخی کارشناسان گردشگری و رؤسای انجمن‌های صنفی ادامه داد: ستادملی کرونا براساس شرایط جدید کشور، پس از عبور از موج پنجم کرونا، افزایش واکسیناسیون در کشور و براساس درخواست این وزارتخانه، موافقت خود را با بازگشایی مرز‌ها به روی گردشگران خارجی اعلام کرده است.
وی افزود: با وجود آسیب‌ها و ضررهایی که به واسطه ویروس کرونا به صنعت گردشگری استان وارد شد تمام تلاش خود را برای سراپا بودن در حوزه‌های مختلف انجام دادیم و امیدواریم نوروز پیش رو، پر جنب‌وجوش باشد تا شاید بخشی از این خسارات جبران شود.
مالمیر تأکید کرد: البته این موافقت، منوط به رعایت تمام دستورالعمل‌های بهداشتی از سوی گردشگران و جوامع میزبان است. امیدواریم این اقدام دولت، منجر به رونق مجدد کسب‌وکار‌های گردشگری شود.
وی گفت: از اسفندماه سال 1398 با همه‌گیری کرونا روند سفرها با شیب بسیار تندی نزولی و پس از چندی ورود گردشگر خارجی با محدودیت‌هایی که در مرزها ایجاد شد تقریباً به صفر رسید.
مالمیر با یادآوری اینکه در۲۰ ماهی که از همه‌گیری کرونا گذشت فعالان گردشگری همچنان فعالیت خود را به شکل‌های دیگر حفظ کردند، افزود: از مهمترین اقداماتی که در این مدت شد ابلاغ شیوه‌نامه «سفر هوشمند» توسط وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به استان‌ها با توجه به ادامه دوران کرونایی بود.
مدیرکل میراث‌فرهنگی همدان بیان کرد: تأسیسات گردشگری استان خیلی سریع خود را با این شیوه‌نامه به‌روزرسانی کردند. البته این امر مستلزم ایجاد زیرساخت‌های جدید در تأسیسات گردشگری، اقامتی، پذیرایی، آژانس‌ها و عملکرد راهنماها بود که با همین رویکرد آموزش‌های جدیدی به فعالان گردشگری استان ارائه شد.
 نسل جدید سفرها در راه است
معاون گردشگری همدان با اشاره به تسریع در واکسیناسیون کرونا بیان کرد: با روند صعودی که در واکسیناسیون شاهد هستیم امیدواریم زمینه ورود گردشگر به استان سریع‌تر فراهم شود.
علی خاکسار ادامه داد: در دوره شیوع کرونا تبلیغات فضای مجازی گسترش یافت و مقاصد گردشگری کمتر شناخته شده تا حد زیادی معرفی شد و همین اقدامات به توزیع سفرها در استان کمک می‌کند.
 کرونا ۳۵۰ میلیارد تومان به تأسیسات گردشگری استان خسارت وارد کرد
وی گفت: شیوع ویروس کرونا تا پایان سال گذشته، ۳۵۰ میلیارد تومان به تأسیسات گردشگری این استان خسارت وارد کرد. این خسارت در بخش راهنمایان گردشگری، آژانس‌های مسافرتی، مجتمع‌های فرهنگی و تفریحی و اقامتگاه‌های بوم‌گردی بود.
خاکسار با بیان اینکه ۱۶میلیارد تومان تسهیلات کرونایی به فعالان صنعت گردشگری پرداخت شده است، افزود: ستاد کرونا به منظور استمهال در پرداخت مالیات و بازپرداخت تسهیلات مهلتی را برای صنعت گردشگری ایجاد کرد. پس از بهبود شرایط کرونا، شرایطی فراهم شود که آسیب‌های جدی وارد شده به صنعت گردشگری استان جبران شود.
معاون گردشگری استان گفت: 2 سال سخت گردشگری را با شیوع کرونا پشت سر گذاشتیم و هنرمندان صنایع‌دستی نیز از وضعیت کنونی گلایه دارند، اما امیدواریم این صنعت به زودی به مسیر اصلی خود برگردد. استان در حوزه توسعه زیرساخت‌های گردشگری پیشتاز بود، اما شیوع ویروس کرونا چراغ گردشگری را خاموش کرد و فرصت‌های اشتغالزایی در این حوزه نیز گرفته شد.
 مرهمی بر فعالیت‌های صنفی
بر کسی پوشیده نیست که بیشترین آسیب‌های ناشی از شیوع ویروس کرونا متوجه مشاغل و کسب‌وکارهای مرتبط با حوزه گردشگری ازجمله حمل‌ونقل، مراکز اقامتی، پذیرایی و تفریحی، بازار، تورهای گردشگری بوده است و از طرفی ‌ حمایت نشدن و همراهی دستگاه‌های اجرایی با بخش خصوصی و متصدیان این صنعت می‌تواند موجب تعمیق بحران موجود و ایراد آسیب‌های جبران‌ناپذیری بر این صنعت حساس شود اگرچه سیاست‌های حمایتی دولت از قبیل اعطای تسهیلات، بیمه بیکاری، امهال بدهی‌های تأسیسات گردشگری، اجازه تداوم فعالیت این واحدها در شرایط کرونا و...  تسکینی موقت بر مشکلات حاد پیش‌آمده بوده است، ولی می‌طلبد دولت در سیاستگذاری‌های کلان اقتصادی، نگاه حمایتی خود را  بیش‌ازپیش به بقا و احیای این صنعت معطوف سازد.
حفظ سرمایه‌گذاری‌های سنگین انجام‌شده در بخش‌های گردشگری و اقامتی ازیک‌طرف و نگهداری و مراقبت از سرمایه‌های انسانی از طرف دیگر نقش مؤثری در احیای هرچه سریع‌تر این صنعت گردشگری در دوران پساکرونا خواهد داشت و با توجه به این‌که در حال‌حاضر تمامی بخش‌های صنعت گردشگری با  مشکلات عدیده‌ای دست‌وپنجه نرم می‌کنند و درگیر بحران بی‌سابقه ناشی از تعطیلی بیش از دوسوم تأسیسات گردشگری، حضور نداشتن گردشگران، درصد اشغال پایین واحدهای اقامتی و بیکاری قریب به 20 هزار نفر از نیروی شاغل مستقیم حوزه گردشگری هستند و با عنایت به نقش‌آفرینی مؤثر صنعت گردشگری در غلبه بر مشکلات اقتصادی در تمامی حوزه‌های مرتبط در دوران پساکرونا، اهتمام  و عنایت ویژه حمایتی دولت به این صنعت بیش از گذشته ضرورتی انکارناپذیر است.
تردیدی نیست با عبور از بحران، ایران به‌عنوان ارزان‌ترین مقصد گردشگری در دنیا می‌تواند به‌زودی آسیب‌های وارده را ترمیم کند و در فرصت کوتاهی پذیرای تعداد زیادی از گردشگران خارجی و رونق مجدد کسب‌وکارهای گردشگری باشد.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.