پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : جمعه ، 10 فروردين 1403

کد خبر : 83287

 
انتشار خبری که به افزایش قیمت کاغذ منجر شد

بدن رنجور مطبوعات هر روز ضعیف‌تر می‌شود
تاریخ خبر : 1396-09-20
     
   
     
متن خبر :
 مدیر مسئول روزنامه «سیاست روز» به افزایش قیمت کاغذ در بازار اشاره کرد و گفت: چند روز پس از اعلام خبر افزایش تعرفه کاغذ، قیمت کاغذ حدودا بالای ۵۰ درصد افزایش داشته؛ این در حالی است که با این افزایش قیمت، کاغذ در بازار موجود نیست. 
محمدعلی پیرعلی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به وضعیت رسانه‌ها در کشور بیان کرد: بدن و کالبد نحیف رسانه‌ها متاسفانه هر روز از سوی مسئولان امر در دولت‌های مختلف مورد عنایت جدی قرار می‌گیرد. ما معتقدیم که رسانه‌ها دارای نارسایی‌های جدی هستند اما اگر قرار باشد نگاه سلبی و مزیدی نسبت به مطبوعات و رسانه‌ها وجود داشته باشد، این مجموعه نیم‌بندی که داریم هم از بین خواهد رفت.وي ادامه داد: مسئولان برای افزایش قیمت کاغذ توجیهاتی دارند و مسائل اقتصادی را مطرح می‌کنند. همچنین می‌گویند مطبوعات و رسانه‌های ما در سطحی نیستند که خود را اداره کنند و ضرورت دارد که رسانه‌ها خودشان هزینه خود را تامین کنند و روی پای خود بایستند اما این مساله در صورتی اتفاق می‌افتد که بسترش فراهم باشد. اما اغلب روزنامه‌ها و نشریات این توان را ندارند و کماکان نیازمند حمایت و یارانه دولتی هستند.
وی با بیان اینکه ارز مبادله‌ای برای بسیاری از کالاها برداشته شده است، اظهار کرد: من شنیده‌ام برای قسمتی از داروها ارز مبادله‌ای برداشته شده و این نشان می‌دهد که شرایط حاد است. این مسئله متاسفانه به کاغذ روزنامه هم مترتب شده است. برخی از اقلام مانند دارو و کاغذ روزنامه‌ها، دارای ضرورت جدی هستند و ما در گزارش‌های متعددی که می‌خوانیم وارادات عجیبی مانند شتر و اقلامی دیگر را شاهد هستیم که باعث تعجب و حیرت همگان می‌شود. با توجه به این مسائل، سیاست اعلامی یک نوع نقض غرض تلقی می‌شود.
مدیر مسئول روزنامه سیاست روز ادامه داد: متاسفانه بدن رنجور رسانه‌های مکتوب هر روز زیر آماج سیاست‌های غلط مسئولان رنجورتر و ضعیف‌تر می‌شود. شاید پس از مدتی شاهد هیچ‌گونه‌ رسانه‌ای نباشیم البته منظور من روزنامه‌های دولتی نیست زیرا آن‌ها به آب کر وصل هستند و ممکن است بتوانند گلیم خود را از آب بیرون بکشند. اما زمانی که ما می‌خواهیم بخش خصوصی و نگاه مستقل در مطبوعات حاکم شود، قطعا این مساله با تنش روبه‌رو خواهد شد.
وی به وضعیت کارخانه تولیدکننده کاغذ داخل کشور اشاره و بیان کرد: ما کارخانه‌ تولیدکننده چوب و کاغذ مازندران را داریم که با هزینه‌ی بسیار بالا فعالیت می‌کند و کاغذهایش کیفیت لازم را ندارد. این کارخانه نمی‌تواند پاسخ‌گوی نیاز داخل کشور باشد و کیفیت آن قابل ملاحظه نیست و عملا به درد مطبوعات نمی‌خورد. مطبوعات در بسیاری از مواقع کاغذهای هندی و دست چندم خارجی را به کاغذهای داخلی ترجیح می‌دهند. این مساله یک نوع ضعف و نقص جدی است که با گذشت چند دهه نتوانستیم حداقل در حوزه تامین کاغذ روزنامه‌ها مجموعه‌ای را ایجاد کنیم تا برای وارد کردن کاغذ از کشورهای مختلف نیازی نداشته باشیم.
محمدعلی پیرعلی در پایان با اشاره به افزایش قیمت کاغذ گفت: حدودا چند روز پس از اعلام خبر افزایش تعرفه کاغذ، قیمت کاغذ حدودا بالای ۵۰ درصد افزایش داشته؛ این در حالی است که با این افزایش قیمت، کاغذ در بازار موجود نیست. ما در گذشته به صورت چکی و کیلویی ۲۲۰۰ تومان، کاغذ را خریداری می‌کردیم و چک ۱ یا ۲ ماهه می‌دادیم، اما در حال حاضر قیمت کاغذ ۳۳۰۰ شده و موجودی‌ هم ندارند. بر این اساس مجبور شدیم تیراژ روزنامه خود را پایین بیاوریم و محدودیت ایجاد کردیم تا بتوانیم مدیریت کنیم و این بحران را از سر بگذارنیم.
 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.