پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : جمعه ، 10 فروردين 1403

کد خبر : 65918

 
گزارش عکاس و خبرنگار اعزامی همدان پیام از کربلای معلی

30هزارهمدانی‌ در کربلا
تاریخ خبر : 1394-09-09
     
 
 
     
متن خبر :

از هنگام آغاز ورود زائران ایرانی برای مراسم اربعین حسینی تا پایان هفته گذشته، نزدیک به یک میلیون و 500 هزار زائر ایرانی از 3 گذرگاه مرزی وارد خاک عراق شده‌اند در حالی که ازدحام جمعیت در مرز مهران، با مشکل حمل ونقل روبه‌روست، اما دو مرز شلمچه و چذابه در جنوب خلوت است.
خبرنگار اعزامی همدان‌پیام در عراق می‌گوید: ورود زائران ایرانی به خاک عراق از 20 آبان‌ماه گذشته برای حضور در مراسم اربعین آغاز شد و در 10 روز نخست بین 15تا 30 هزار نفر روزانه وارد عراق شدند، اما از روز شنبه هفته گذشته، به یکباره ورود زائران ایرانی به عراق، با افزایش شدید روبه‌رو شد و به ویژه در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه، حدود 250 تا 300 هزار نفر وارد خاک عراق شدند.
در این زمینه، بنا بر آخرین آمار اعلام شده از سازمان حج و زیارت استان همدان از 25 هزار زائر ثبت‌نام شده در سامانه سماح 17 هزار نفر مدارک خود را برای دریافت روادید از استان همدان ارائه داده‌اند. این آمار بیانگر آن است که در مقایسه با آمار کشوری از زائران اعزامی ایرانی 2درصد زائران کربلا همدانی‌ها هستند.
مراحل گرفتن روادید در یک پرسه زمانی سه روزه به طول می‌انجامد و زائران می‌توانند تا زمانی که سامانه سماح باز است و مهلت ثبت‌نام وجود دارد برای تشرف به زیارت اقدام کنند.
تا این لحظه 8 موکب در نجف و کربلا برپا شده است که توسط همدانی‌ها در حال اداره شدن و خدمات‌رسانی به زائران کربلاست.
دست‌اندرکاران مرزی و مسئولان نهادهای ایرانی در عراق از جمله سفیر ایران در این کشور به زائران ایرانی توصیه کرده‌اند که برای ورود به عراق بهتر است از دو مرز شلمچه و چذابه که امکانات حمل ونقل مناسبی دارند، استفاده شود.
مقام‌های ایرانی اربعین امسال را رقمی حدود 2 تا دو و نیم میلیون نفر برای زائران ایرانی و عراقی‌ها را تا حدود 5 میلیون نفر پیش‌بینی کرده‌اند، با این همه هنوز تا روز پنجشنبه که بر اساس نظر مرجعیت عراق روز اربعین در عراق اعلام شده، هنوز یک هفته باقی است.
امسال ایرانی‌ها دست‌کم یک هفته زودتر برای مراسم اربعین به راه افتادند که این امر روزنه امیدی برای فرهنگ‌سازی در سال‌های آینده ایجاد کرده است به طوری که مسئولان ایرانی امیدوارند در سال‌های آینده ایرانی‌ها نیز همانند عراقی‌ها، زیارت اربعین را یک مراسم جاری در طول یک دوره 10 روزه تلقی کنند و آن را فقط مختص به روز اربعین ندانند.
عراقی‌ها، زیارت اربعین را به پیاده طی کردن مسیرهایی تا کربلا از 10 تا بیستم ماه صفر ارزش‌گذاری کرده‌اند و معتقدند که این پیاده‌روی پیام‌های مختلف فرهنگی، اجتماعی و سیاسی دارد.
این سنت و فرهنگ عراقی‌ها در خصوص اربعین منبعث از فتواهای مراجع در این کشور نهادینه شده است، به طوری که حتی بسیاری از آنان پس از ورود به کربلا در صورت ازدحام شدید و نبودن مجال، زیارت امام حسین (ع) را قرائت کرده و سلام می‌دهند و به سرعت این شهر را ترک می‌کنند تا فرصت برای سایران هم وجود داشته باشد.
بر همین اساس رئیس سازمان حج و زیارت استان همدان هم می گوید: تا روزهای قبل گروه‌های اقدام‌کننده گرفتن روادید برای اعزام به کربلا 5 نفر بودند اما در روزهای اخیر این گروه‌ها به 50 نفر افزایش یافته‌اند.
محسن ساغرچی در زمینه کمک‌های ارسالی از استان همدان برای زائران کربلا گفت: تا امروز اقلامی از قبیل 35 تن سیب‌زمینی، 10 تن نان، یک تریلی آب معدنی، 100 هزار دست لباس گرم، 100 هزار عدد کفش، 500 تخته پتو، 3 هزار قوطی انواع کنسرو، 8 تن سیب درختی و یک تن پنیر توسط ارگان‌های مختلف تأمین و با هماهنگی استاندار با سازمان حج و زیارت استان از همدان برای کمک‌رسانی به زائران کربلا ارسال شده است.
وی همچنین یادآور شد: 32 ایستگاه امداد جاده‌ای و 12 ایستگاه صلواتی در مبادی ورودی شهرستان‌های همدان قرار گرفته است که در تمام ساعات شبانه‌روز آماده خدمات‌رسانی به زائران کربلا می‌باشد.
سال گذشته، نزدیک به یک میلیون زائر ایرانی که سه روز آخر وارد کربلا شدند به اضافه زائرانی از سراسر عراق و سایر کشورها، فشار شدیدی به این شهر یک میلیون نفری وارد شد و امکان خدمت‌رسانی را به دلیل فشردگی جمعیت به حداقل رساند.
مقامات عراقی معتقدند که کربلا از نظر زیرساخت‌ها و توانایی پذیرش زائر را بیش از یک مقدار مشخص ندارد و بافت شهری کربلا نیز به دلیل آنکه شهر در دور بین‌الحرمین فشرده شده و به چهار جهت گسترش نیافته است، حتی در دو سه روز آخر به اربعین هم جایی برای قدم زدن و حرکت در خیابان‌های منتهی به حرم را ندارد.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.