پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : جمعه ، 7 ارديبهشت 1403

کد خبر : 111847

 
پیش‌بینی برداشت ۳۷۰۰ تن گردو از باغ‌های اسدآباد
تاریخ خبر : 1399-06-27
     
 
 
     
متن خبر :


 شهرستان اسدآباد دارای ۵ هزار و صد هکتار باغ بوده که براساس سامانه پهنه‌بندی  هزار و ۶۰۰ هکتار به باغ‌های گردو اختصاص دارد و درحال‌حاضر برداشت محصول از این باغات گردو آغاز شده است.
مدیر جهادکشاورزی شهرستان اسدآباد متوسط تولید گردوی سطح شهرستان را بین 5/2 تا 3 تن برشمرد و گفت: روستاهای ملحمدره، ترخین‌آباد، خنداب، قاسم‌آباد، چنارسفلی و علیا، النجه و گنجه و حبشی سیراوند عمده پراکنش باغ‌های گردوی این شهرستان هستند که بیشتر باغ‌ها دارای کشت سنتی بوده و از ارقام بومی محلی در کاشت استفاده شده است.
سقراط بیرنگ اظهار کرد: این نوع از باغ‌های سنتی با استفاده از ارقام بومی محلی دارای عملکرد کمتری بوده و نسبت به آفات و بیماری حساس و به‌دلیل زودگل بودن در فصل بهار دچار خسارت بسیاری می‌شوند که سرشاخه‌کاری باغ‌های گردو درحال‌حاضر بهترین روش ممکن برای افزایش میزان تولید در هر هکتار به شمار می‌رود.
وی تعداد بهره برداران گردوی این شهرستان را  هزار و ۵۰۰ نفر اعلام کرد و یادآور شد: در اردیبهشت‌ماه امسال به‌صورت مشارکتی در ۵۰ هکتار از باغ‌های گردوی شهرستان با استفاده از ۹ هزار و ۵۰۰ عدد پیوندک با هدف افزایش راندمان بالای تولید در سطح و مبارزه با آفت‌ها و بیماری‌ها سرشاخه‌کاری انجام گرفت که اجرای این طرح به‌عنوان سومین سال اجرای طرح سرشاخه کاری درختان گردو در شهرستان بود.
بیرنگ با اشاره به کیفیت خوب و مطلوب گردوی اسدآباد افزود: باغداران گردوی شهرستان بخشی از محصول تولیدی را برای فروش به شهرستان و استان‌های دیگر صادر می‌کنند.
وی در ادامه از برداشت سالیانه ۶۰ هزار تن محصولات باغی از باغ‌های این شهرستان خبر داد و اظهار کرد: سیب، انگور، هلو، شلیل، آلو، زردآلو، گیلاس، آلبالو، گلابی، گردو، بادام و باغ‌های مخلوط از جمله باغ‌های موجود این شهرستان با ۳ هزار و ۴۶۴ نفر بهره‌بردار و باغدار است.
مدیر جهادکشاورزی شهرستان اسدآباد در ادامه با اشاره به وجود بیش از ۲۸ هزار هکتار اراضی آبی در شهرستان اسدآباد گفت: ۲۰ هزار هکتار از اراضی آبی شهرستان مستعد اجرای آبیاری تحت فشار بوده که تاکنون ۱۸ هزار و ۲۶۳ هکتار از این اراضی به آبیاری تحت فشار تجهیز شده و  هزار و ۷۳۷ هکتار دیگر از اراضی برای تحقق صد درصدی در این راستا باقی مانده است.
وی خاطرنشان کرد: از ۱۸ هزار هکتار آبیاری تحت فشار اجرا شده در این شهرستان، ۱۶ هزار و ۵۹۱ هکتار مجهز به سیستم آبیاری بارانی، ۷۶۳ هکتار مجهز به سیستم قطره‌ای و تیپ و ۹۲۹ هکتار اراضی مجهز به سیستم کم‌فشار هستند.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.