1403-01-311403-02-10bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : دوشنبه ، 10 ارديبهشت 1403

کد خبر : 60784

 
۳۰ هکتار از محوطه باستانی هگمتانه تملک شده است
تاریخ خبر : 1394-04-24
     
   
     
متن خبر :

سایت تاریخی  40 هکتاری هگمتانه در همدان از حساسیت  خاصی در حوزه میراث فرهنگی برخوردار است . این سایت چند صباحی است در ردیف برنامه‌ریزی‌ها برای جهانی شدن قرار دارد.
مدیر کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری همدان در این زمینه معتقد است: پیگیری‌های لازم برای ثبت جهانی محوطه باستانی هگمتانه برای سال ۲۰۱۷ در حال انجام است و در تلاش هستیم تپه باستانی هگمتانه برای سال ۲۰۱۷ به ثبت جهانی برسد.
ریحان سروش مقدم گفت: ‌شهر تاریخی هگمتانه با قدمت 3 هزار ساله و معماری بی‌نظیر در کشور از جمله آثار تاریخی همدان است که همچنان ثبت جهانی را انتظار می‌کشد وی بیان کرد: حدود ۳۰ هکتار از محوطه باستانی هگمتانه تملک شده است. وی با بیان اینکه ۸۵ درصد از عرصه محوطه باستانی هگمتانه تملک شده است، بیان کرد: آزاد‌سازی محوطه باستانی هگمتانه از دهه ۵۰ شمسی آغاز شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان همدان در ادامه سخنانش با بیان اینکه در یک دهه اخیر ۸۰ میلیارد ریال برای تملک و آزاد‌سازی عرصه‌های محوطه باستانی هگمتانه هزینه شده است، عنوان کرد: ۱۵۰ پلاک مسکونی و تجاری در عرصه باقی مانده که 5 هکتار و ۱۵ درصد عرصه محوطه باستانی هگمتانه است.
سروش‌مقدم در ادامه سخنانش عنوان کرد: اعتبار مورد نیاز برای تملک باقی مانده از محوطه باستانی هگمتانه ۵۰۰ میلیارد ریال است.
مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان همدان با بیان این موضوع که تپه باستانی هگمتانه در سال ۱۳۱۰ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است، عنوان کرد: استان به طور جدی پیگیر ثبت جهانی تپه باستانی هگمتانه است.
سروش‌مقدم افزود: شهر کهن هگمتانه نخستین پایتخت ایران بوده و به همراه آتن در یونان و رم در ایتالیا، از معدود شهرهای باستانی جهان است که همچنان زنده و پویا است. هگمتانه به معنی محل تجمع بوده و در منابع باستانی به صورت هگمتانه، اکباتان، امدانه و همدان ضبط شده است.
محوطه باستانی هگمتانه در سال ۱۳۱۰ و به شماره ثبت ۲۸ در فهرست آثار ملی کشور قرار گرفت و کاوش‌ها در این منطقه از سال ۱۳۶۲ آغاز شد و تاکنون ۱۹ فصل کاوش در آن انجام شده که بنا‌بر آثار کشف شده از محوطه باستانی هگمتانه و از سویی کاوش‌های انجام شده دوره تاریخی شهر کهن هگمتانه به دوره تاریخی هخامنشی و اشکانی باز می‌گردد.
از جمله ویژگی‌های شهر باستانی هگمتانه، معماری و طرح و نقشه منظم این شهر است که در بین آثار باستانی به دست آمده کم‌سابقه‌ و بی‌نظیر بوده و آثار کشف شده حاکی از وجود یک شبکه منظم و پیشرفته آبرسانی در شهر حکومتی مادها و پارت‌ها است.
نوع معماری و طرح و نقشه شهر باستانی هگمتانه در کشور بی‌نظیر و در دنیا نیز کم‌نظیر است و این موضوع اهمیت ثبت جهانی تپه باستانی هگمتانه را چندین برابر می‌کند.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.