پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : سه شنبه ، 11 ارديبهشت 1403

کد خبر : 51416

 
تلویزیون تعاملی یعنی چه؟
تاریخ خبر : 1393-07-10
     
   
     
متن خبر :

  نخستین مجوز تلویزیون تعاملی به سروش رسانه اعطا شد. فراز و نشیب‌های بسیار بر مجوزدهی به ارائه خدمات صوت، تصویر و ویدئو بر بستر خطوط پرسرعت ثابت سرانجام به مرحله پایانی رسید و مجوز آی‌پی‌مدیا (تلویزیون تعاملی) برای نخستین بار در کشور به سروش رسانه داده شد.
ارائه خدمات تلویزیون اینترنتی و یک گام بالاتر از آن آی‌پی‌مدیا (Ip-Media) که رنجی از خدمات تلویزیونی، رادیوئی، برنامه‌های درخواستی، صدا و موسیقی درخواستی، بازی و ارائه سرویس‌های خدمات عمومی را در بر می‌گیرد و از پروتکل Ip برای ارائه مدیا استفاده می‌کند، سرانجام به مرحله نهایی رسید.ارائه سرویس تلویزیون تعاملی در حالی قرار بود ماه‌های پایانی سال گذشته توسط پیمانکار بخش خصوصی طرف قرارداد با سروش رسانه و در هماهنگی با معاونت رسانه‌های مجازی سازمان صدا‌وسیما انجام شود که برخی گیر و گورهای موجود در سطوح کشور مانع از انجام این کار شد.
ارائه مالتی مدیا، بر بستر آی‌پی که از طریق آن می‌توان شبکه‌های تلویزیونی و بانک عظیمی از فیلم‌های آرشیو شده را بنا به تمایل از طریق شبکه مخابراتی کشور مشاهده کرد، ملزم به داشتن مجوزی از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیوئی شد؛ این نهاد رگولاتور حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات در کشور تلقی می‌شود که هرگونه اقدامی در این حوزه‌ها باید با هماهنگی آن انجام شود.حال بعد از ماه‌ها تعلل در ارائه این مجوز از سوی رگولاتوری به پیمانکار این بخش برای ارائه سرویس‌های مبتنی بر تکنولوژی آی‌پی‌مدیا، چند روز پيش، قائم‌مقام سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیوئی اعلام کرد که مجوز ارائه صدا و تصویر از طریق خطوط پرسرعت ثابت را صادر می‌کند.
لطف ا... سبوحی، اذعان کرد: با گسترش پهن‌باند در کشور، فراهم کردن محتوای مفید و به خصوص بومی از اولویت‌های ما بوده که در این راستا ایجاد شبکه‌هایی که سرویس ویدئو را با بالاترین کیفیت، سرعت و با کمترین تأخیر به کاربران برسانند یکی از بهترین گزینه‌هاست.
وی با بیان اینکه در تمام دنیا عمده محتوای موجود در شبکه‌ها بصورت ویدئو است، گفت: در این راستا نخستین  مجوز ارائه صدا و تصویر  بر بسترهای شبکه‌های مخابراتی مبتنی بر IP اعطا می‌شود تا به وسیله شبکه توزیع و بطور کلی محتوای صدا و تصویر مورد نیاز مردم با بهترین کیفیت فراهم شود.او کسب مجوز  صدا و تصویر از طریق خطوط پرسرعت ثابت که با استفاده از پروتکل اینترنت ممکن می‌شود را یکی از شروط ارائه این سرویس خواند و گفت: دریافت کنندگان این مجوز می‌توانند بانک فیلم‌های دارای مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و صدا‌و‌سیما را از طریق خطوط پرسرعت ثابت ارائه دهند.
شرکت توسعه سامانه بهنگام غدیر، که نخستین مجری آی‌پی‌مدیا در کشور است و با نام تجاری آی‌سیما، در این زمینه فعالیت می‌کند، برای ارائه سرویس‌های خود در این زمینه پیش از این موافقت وزارت ارشاد و سازمان صدا‌وسیما را به دست آورده بود و برای شروع خدمات‌دهی تنها معطل مجوز رگولاتوری بود.حال بعد از گذشت مدت زمان به نسبت طولانی، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیوئی روز چهارشنبه نخستین پروانه ارائه خدمات توزیع محتوای صدا و ویدئو مبتنی بر پروتکل اینترنت به شركت سروش رسانه اعطا شد.
به گزارش تسنیم، این سرویس جدید که قرار است مبتنی بر پروتکل IP و از طریق شبکه سیم مسی مخابرات، فیلم و موسیقی را به دست مشترکان برساند، اکنون درهفت استان تهران، یزد، اصفهان، قزوین، گلستان،
آن‌طور که گفته می‌شود به محض فعال شدن این شرکت در ارائه سرویس، محدودیتی برای متقاضیان وجود نخواهد داشت و نهایتاً ظرف یکی دو روز می‌توانند سرویس مورد نظر خود را که دارای ست‌آپ باکسی مشخص است و به لینک اینترنت پرسرعت وصل می‌شود، دریافت کنند.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.