پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : جمعه ، 10 فروردين 1403

کد خبر : 60322

 
هنر قالی بافی همدان می تواند جهانی شود

گره‌زنی برای گشایش‌کار
تاریخ خبر : 1394-04-09
     
 
 
     
متن خبر :

فرشبافی را جدای از هنرمندی و هنروری، باید فرصتی بی‌بدیل در کاهش بیکاری دانست، چه در شهر و چه در روستا! به طوري كه در شرايط كمبود آب و احتمال ايجاد بحران كاري براي كشاورزان، مي‌توان صنعت قاليبافي را جايگزين آن كرد.
دست‌اندرکاران فرش دستباف در همدان معتقدند فضا وزمینه کافی برای تولید و تجارت فرش در این خطه وجود دارد، پیشینه قوی و غنی آن از یک سو و نیروهای زبده و ماهرش از سوی دیگر، بهترین شرایط را برای برپا کردن دار قالی مهیا کرده است.
رئیس اداره فرش استان همدان با اشاره به جایگاه ویژه فرش دستباف در استان همدان، معتقد است نباید از جایگاه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی فرش دستباف غافل شد. بخصوص اينكه اشتغالزایی این هنر با کمترین هزینه انجام مي‌شود. به طوري كه در شرایط کنونی که به ازای ایجاد هر یک شغل پایدار 100 تا 150 میلیون تومان سرمایه لازم است برای فرشبافی و ایجاد اشتغال در این حوزه 5 تا 10 میلیون تومان سرمایه کافی است.
 احمد علی‌بابایی عنوان مي‌كند كه در این شرایط فعلي، کمبود آب مشکلات بسیاری را در بخش کشاورزی ایجاد کرده و می‌تواند موجب کاهش درآمد روستاییان و یا بیکاری آنها شود، كه بهترین گزینه توجه به فرش دستباف است، كه مي‌توان گفت در تأمین مواد اولیه اعم از دار، ابزار و الیاف مورد نیاز و طرح و نقشه در استان مشكلي نداریم و نیروی انسانی ماهر نیز در این استان وجود دارد. وی همچنين یکی از محاسن فعالیت در حیطه فرش‌بافی را   نیاز نداشتن به اخذ مجوزهای مختلف و به عبارتی دیگر بوروکراسی اداری طولانی‌مدت برای آغاز کار دانست و گفت: برای ماندگاری در این حوزه فقط نیاز به ایجاد بازار محصول و دریافت سفارش داریم. علی‌بابایی در ادامه صحبت‌هايش به فارس گفت: اگر در این زمینه تمرکز و عزم ملی و استانی داشته باشیم در آن صورت قادر به خلق حماسه‌ای اقتصادی در این بخش خواهیم بود. در استان همدان 60 هزار نفر به طور مستقیم و غیرمستقیم، پاره‎وقت و تمام‌وقت در قاليبافي فعاليت دارند و طبق گفته‌هاي علي‌بابايي حدود 18 درصد از قالیبافان استان را مرد و 82 درصد را زنان تشکیل می‌دهند.  اين در حالي است كه تعداد فعالان در این صنف در گذشته‌های نه چندان دور تا 80 هزار نفر می‌رسید. به گفته علی‌بابایی پارسال میزان فرش بافته شده در استان بر اساس آمار دریافتی از تشکل‌های فرش دستباف قریب به 49 هزار مترمربع بوده است و تعداد افرادی که از مزایای بیمه قالیبافی بهره‌مند شده‌اند 19 هزار و 275 نفر هستند به عبارتی دیگر بیش از 31 درصد از بافندگان فرش استان زیر پوشش بیمه قالیبافی قرار دارند. در پارسال هم با انجام 3 هزار و 732 بازرسی از کارگاه‌های فرش دستباف، تعداد 748 نفر از افراد غیرواجد شرایط بیمه، شناسایی و قرارداد آنها لغو شد. وی همچنين گفت: در استان همدان تا پایان پارسال تعداد 11 هزار و 423 نفر در بخش قالیبافی مجوز مشاغل خانگی دریافت کرده‌اند.
 100 ميليون تومان تسهيلات قالي‌بافي
رئیس صنعت، معدن و تجارت استان همدان هم یکی از بهترین روش‌های حمایت از هنر صنعت قالی‌بافی را توجه به واحدهای پشتیبان دانست و گفت: متقاضیان مجوز این گونه واحدها باید حداقل 20 قرارداد با بافنده‌ها داشته باشند تا پس از طی کردن دیگر مراحل قانونی مجوز پشتیبان دریافت کنند. طبق گفته‌هاي حمیدرضا متین دارندگان مجوز پشتیبان برای بهره‌مندی از تسهیلات کم‌بهره به کارگروه اشتغال معرفی می‌شوند و پس از تصویب پرونده آنها به بانک ارسال می‌شود. وی سقف تسهیلات پرداختی به این گونه واحدها را یک‌ میلیارد ریال دانست و تأکید کرد: تا پایان پارسال 83 فقره مجوز پشتیبان صادر شده که 67 درصد آنها پس از تصویب کارگروه به منظور دریافت تسهیلات به صندوق معرفی شدند.
متين در پايان با بیان اینکه 7/35 درصد از معرفی‌شده‌ها موفق به دریافت تسهیلات شده‌اند، تأکید کرد: اعتبار مورد نیاز برای کل واحدهای پشتیبان استان بر اساس سقف پرداختی 83 میلیارد ریال است.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.