پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : جمعه ، 10 فروردين 1403

کد خبر : 110204

 
763هزار نفر از جمعیت استان زیر پوشش بیمه تأمین اجتماعی هستند
تاریخ خبر : 1399-04-25
     
 
 
     
متن خبر :

 نیر احمدی - خبرنگار همدان پیام:  همزمان با 25 تیرماه روز تأمین اجتماعی مدیر کل تأمین اجتماعی استان همدان اظهار کرد: درحال‌حاضر بیش از 763 هزار نفر از جمعیت استان معادل 44 درصد جمعیت آن زیرپوشش بیمه تأمین اجتماعی هستند.
مدیرکل تأمین اجتماعی استان همدان گفت: از مجموع 763 هزار نفر از افراد تحت پوشش تأمین اجتماعی استان همدان 242 هزار و 80 نفر بیمه‌شده اصلی و 54 هزار و 838 نفر مستمری‌بگیر هستند.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی اداره کل تأمین اجتماعی استان همدان، اسمعیل نبوی بیان کرد: بخش بیمه‌ای تأمین اجتماعی استان با 13 شعبه اصلی، 11 شعبه اقماری و ۴ شعبه کارگزاری رسمی در استان همدان به جامعه هدف خدمت می‌کند.
وي اظهار کرد: درحال‌حاضر 40 هزار و 854 کارگاه فعال و نیمه‌فعال زیرپوشش تأمین اجتماعی استان هستند.
مدیرکل تأمین اجتماعی استان همدان با اشاره به اینکه استان همدان دارای 13 شعبه ثابت، 5 شعبه کارگزاری و11 شعبه اقماری است که به بیمه‌شدگان استان همدان ارائه خدمات می‌کنند، خاطرنشان کرد:  بیشتر شهرستان‌های استان دارای یک شعبه ثابت هستند، این شعب در مجموع استانی به بیش از 70 درصد جمعیت شهری استان که تحت پوشش سازمان تأمین اجتماعی هستند بیش از 19 نوع خدمت شامل تعهدات بلندمدت وکوتاه‌مدت ارائه می‌کنند.
 نبوی بیان کرد:  بیشتر خدمات سازمان در قالب خدمات الکترونیکی و غیرحضوری قابل دسترس است و بیمه‌شدگان استان می‌توانند بدون مراجعه حضوری به شعب این سازمان در سطح استان از این خدمات غیرحضوری که در سایت سازمان به نشانی www.tamin.ir بازگذاری شده بهره‌مند شوند.
 وی گفت: سازمان تأمین اجتماعی گام اساسی در ارائه خدمات غیرحضوری و الکترونیکی برداشته که در گام نخست حذف اعتبار دفاتر درمانی و جایگزینی آن با استحقاق درمان است که از طریق کد دستوری #1420* می‌توان از این قابلیت استفاده کرد.
نبوی در ادامه تأکید کرد: فرایند تمدید اعتبار دفترچه‌های تأمین اجتماعی از ابتدای خردادماه حذف شده است وروش استعلام استحقاق درمان جایگزین آن شده است
وی اظهار داشت: در اقدامات اخیر سازمان در راستای توسعه خدمات غیرحضوری با هدف تسهیل در ارائه خدمات سلامت به بیمه‌شدگان، فرایند درج و تمدید اعتبار دفترچه‌های درمانی حذف شد.
وی افزود: بر همین مبنا از ابتدای خرداد امسال دیگر نیازی به مراجعه حضوری بیمه‌شدگان به شعب تأمین اجتماعی و کارگزاری‌های رسمی وشعب اقماری برای تمدید اعتبار دفترچه‌های درمانی نیست و استعلام استحقاق درمان جایگزین آن شده است.
مدیرکل تأمین اجتماعی استان همدان تصریح کرد: در این راستا 6 روش جایگزین معرفی شده که استفاده از نسخه وب و ورود به سایتhttps://medical.tamin.ir با وارد کردن کد ملی است و نسخه‌های اپلیکیشن موبایلی نیز از این دست اقدامات است.
وی عنوان کرد: پزشکان و همه مراکز سلامت طرف قرارداد برای استعلام استحقاق درمان مراجعه‌کنندگان خود می‌توانند از این روش‌ها استفاده کنند، همچنین بیمه‌شدگان هم با استفاده از یکی از روش‌های مذکور از اعتبار دفترچه درمانی خود مطلع خواهند شد.
نبوی گفت: روش‌های جایگزین استحقاق درمان در دسترس است و متقاضیان اطلاع از استحقاق درمان می‌توانند از این روش‌ها استفاده کنند.
مدیرکل تأمین اجتماعی استان همدان خاطرنشان کرد: استفاده از اپلیکیشن موبایل از طریق ورود به سایت
 https://pwa.tamin.ir با اسکن بارکد دفترچه یا ورود کد ملی همچنین استفاده از کد دستوری #1420*4* همچنین با استفاده از کد دستوری #1666*بدون نیاز به اینترنت با انتخاب گزینه‌های مربوطه با ورود کد ملی استعلام‌های بیمه‌ای را رؤیت کنند.
مدیرکل تأمین اجتماعی استان همدان افزود: پیش‌بینی می‌شود در سالجاری با معرفی 6 روش جایگزین حجم مراجعه حضوری به شعب سازمان تأمین اجتماعی و کارگزاری‌ها به‌طور چشم‌گیری کاهش یابد.
نبوی گفت: استفاده از روش‌های مذکور سبب کاهش تردد، کاهش هزینه‌ها، کاهش حجم ترافیکی و صرفه‌جویی در زمان خواهد شد و بیمه‌شدگان سازمان می‌توانند با یکی از این روش‌ها از استحقاق درمان خود مطلع شوند.
در ادامه گزارش، مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی نیز در جلسه‌ای با رؤسای کانون‌های بازنشستگان تأمین اجتماعی سراسر کشور اظهار کرد: با متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان، دریافتی افراد دارای 30 سال سابقه بیمه‌پردازی کمتر از 2 میلیون و 750 هزار تومان نخواهد بود.
مصطفی سالاری با بیان اینکه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان اولویت نخست ما در سازمان تأمین اجتماعی است، افزود: از زمان آغاز به‌کار در سازمان تأمین اجتماعی و بر اساس تأکید ریاست محترم جمهوری متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان و بهبود معیشت این عزیزان را به‌عنوان اولویت نخست و مهم‌ترین تکلیف سازمان تأمین اجتماعی پیگیری کردیم و با همکاری همه‌جانبه تمامی دستگاه‌ها در روزهای اخیر به تصویب نهایی هیأت وزیران رسیده و از ماه آینده اجرایی می‌شود.
وی درباره نحوه اجرای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان نیز گفت: درباره نحوه اجرا جلسات متعددی با اعضای کانون عالی بازنشستگان داشته‌ایم و از بین سناریو‌های مختلف با نظر نهایی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی سناریویی که مورد حمایت و تأکید نمایندگان کانون عالی بازنشستگان است، مبنای عمل قرار گرفت.
وی ادامه داد: با اجرای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان، حقوق حداقل‌بگیرانی که دارای 30 سال سابقه بیمه‌پردازی هستند به 2 میلیون و 750 هزار تومان و حقوق افرادی که دارای 35 سال سابقه بیمه‌پردازی هستند نیز کمتر از 3 میلیون تومان نخواهد بود.
سالاری احیای اعتبار دفترچه‎های تأمین اجتماعی از طریق پرداخت مطالبات معوق مراکز درمانی طرف قرارداد را از دیگر اولویت‌های این سازمان برشمرد و اظهار کرد: در سال گذشته پرداخت مطالبات مراکز درمانی حدود 18 ماه به تعویق افتاده بود و ده هزار میلیارد تومان به بیمارستان‌ها و مراکز دولتی و 6 هزار میلیارد تومان نیز به مراکز درمانی خصوصی و غیردولتی بدهی داشتیم و امروز این مشکلات را پشت‌سر گذاشته‌ایم و هیچ‌گونه بدهی رسیدگی‌شده‌ای به مراکز درمانی طرف قرارداد نداریم و پرداخت‌ها به مراکز طرف قرارداد حتی پیش از اتمام مهلت قانونی انجام می‌شود.
وی تحول دیجیتال و ارتقای خدمات غیرحضوری را از دیگر اولویت‌های کاری این سازمان برشمرد و گفت: کاهش مراجعات حضوری مردم به شعب و کارگزاری‌های تأمین اجتماعی مهمترین هدف ما در تحول دیجیتال است و براساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده تا پایان سالجاری حدود 75 درصد از مراجعات حضوری مردم به شعب و کارگزاری‌ها کاهش خواهد یافت.
سالاری گفت: 40 درصد از مراجعات حضوری با منتفی شدن درج تاریخ اعتبار در دفترچه‌ها و بهره‌برداری از سامانه‌های استعلام اعتبار دفترچه‌ها حذف شده و با حذف کامل دفترچه‌ها و استفاده از سامانه نسخه‌نویسی الکترونیکی 17 درصد دیگر از مراجعات نیز کاهش می‌یابد.
وی ادامه داد: با بهره‌برداری از سایر سامانه‌های خدمات غیرحضوری نیز انتظار داریم که تا پایان سال 75 درصد از مراجعات حضوری کاهش یابد.
سالاری با اشاره به خواسته شرکای اجتماعی سازمان تأمین اجتماعی برای تحقق سه‌جانبه‌گرایی در این سازمان، گفت: در زمینه سه‌جانبه‌گرایی پیشنهادی برای احیای شورای‌عالی تأمین اجتماعی در دستور کار دولت قرار دارد و امیدواریم با تکمیل فرایند‌های قانونی، در آینده نزدیک به‌صورت لایحه از جانب دولت به مجلس شورای اسلامی ارسال شود.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.