پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : چهارشنبه ، 28 شهريور 1403

کد خبر : 134460

 
با آغاز سال تحصیلی جدید

غول ترافیک شهر بیدار شد
تاریخ خبر : 1402-07-03
نویسنده : نیلوفر بهرمندنژاد
     
 
 
     
متن خبر :


 وضعیت پیچیده ترافیک درهمدان  از اول مهرماه سال جاری و همزمان با بازگشایی مدارس تشدید شد.

با بازگشایی مراگز آموزشی و بازگشت مجدد دانش آموزان و دانشجویان به کلاس درس، تردد خودروها در سطح شهر افزایش یافته به طوری که  این چالش ترافیک نسبت به روزهای دیگر بیشتر خود را نشان می‌دهد.

اوج ترافیک در شهرهمدان در ساعت7:30 تا 8 صبح یعنی آغاز به کار مدارس و ادارات و بین ساعات ۱۳ تا ۱4:۳۰ دقیقه یعنی پایان کار مدارس و ادارات است.

ساعت از 12 ظهر گذشته است ترافیک نسبت به روزهای دیگر بیشتر خودنمایی می‌کند، به مناسبت بازگشایی مدارس تصمیم گرفتم در سطح شهر چرخی بزنم تا وضعیت ترافیک درون شهری را نسبت به سایر روزها بسنجم؛ آنطور که شواهد نشان می‌دهد همراه با بازگشایی مراکز آموزشی، مدارس و دانشگاه ها، موج تازه‌ای از ترافیک در برخی از ساعات خاص روز وارد معابر اصلی و خیابان های شهر شده است و نارضایتی شهروندان را در برداشته است.

برای پیگیری این موضوع از همان ابتدای خیابان میرزاده عشقی  به سمت میدان جهاد حرکت می‌کنم، جای نفس کشیدن نیست وخیابان‌ها مملو از خودرو است.
مسیری که در روز عادی حدود 5 الی 7 دقیقه طول می‌کشد تا مقصد برسم اما با آغاز سال تحصیلی جدید همان مسیر را  در 20 دقیقه ترافیک با سرو صدای بوق خودروها رسیدم.خودروها سپر به سپر یکدیگر پشت ترافیک ردیف شده‌اند، ترافیکی که راننده‌ها را کلافه کرده است و آنها را واداشته است تا به دنبال یک راه فرار از کوچه‌های دیگر باشند.

مسیر بازگشت را میدان جهاد به سمت بلوار بعثت که در نهایت به خیابان شکریه یا هنرستان ختم می‌شود انتخاب می‌کنم، راننده تاکسی به دلیل ترافیک بالا قصد دارد کوچه به کوچه و مسیر میانبر را برای رسیدن به مقصد انتخاب کند اما از او می‌خواهم از همان مسیر اصلی (بلوار بعثت به سمت چهارراه پژوهش) حرکت کند، در طی این مسیر همچنان سیل عظیمی از خودروها وجود دارد که بیشتر آنها به صورت خودروهای تک‌سرنشین و شخصی هستند، بنابراین به گونه‌ای می‌توان نتیجه گرفت که تعداد زیاد خودروهای تک‌سرنشین در سطح شهر به این معناست که فرهنگ استفاده از وسایل نقلیه عمومی هنوز نهادینه نشده است.

اگرچه هرساله جلسات مختلفی با حضور مسئولان این حوزه و از جمله شورای ترافیک، شورای شهر، شهرداری، پلیس راهور و آموزش و پرورش تشکیل شده است و هریک از آنها به دنبال راهکاری برای حل این معضل بودند اما با وجود اجرای برخی طرح‌های مقطعی، مشخص شد که این مشکل به این سادگی‌ها حل نخواهد شد و نیازمند طرح‌های جامع‌تر و وسیع‌تری است.

یکی از راهکارهایی که مسئولان حوزه ترافیک به آن در سال گذشته اشاره کرده‌اند جابه‌جایی 11 مدرسه غیرانتفاعی در حوالی بلوار بعثت بوده است که به عنوان مدارس ترافیک‌زا در همدان شناخته شده‌اند درحالی که در سایر نقاط و خیابان‌های شهر نیز همزمان با آغاز سال تحصیلی شاهد گره‌های ترافیک دیگری هستیم  که تنها مختص به این مدارس غیر دولتی نمی‌شود، بنابراین نبود یا کمبود زیر ساخت های مطلوب حمل و نقل شهری را در درجه اول می‌توان  عامل اصلی ترافیک دانست.  

براساس آخرین تصمیمات شورای ترافیک  در شهریور ماه مصوب شده است  که مدیریت ترافیک اطراف مدارس دولتی بر عهده سرایدار مدرسه باشدبه طوری که او  دانش‌آموزان را هنگام ورود و خروج از سرویس مدارس ساماندهی می‌کند اما آیا این می‌تواند راهکار کارشناسی و اساسی برای رفع معضل ترافیک باشد؟

همچنین در رابطه با مدارس غیر دولتی نیز مصوب شد که در حال حاضر مدرسه‌ای جابه‌جا نمی‌شود و تردد دانش‌آموزان از قسمتی صورت می‌گیرد که به بلوار اصلی منتهی نشود و در اصلی از داخل کوچه باز شود که ترافیک آنچنانی هم ایجاد نشود اما تاکنون تصمیم قطعی برای جابه‌جایی مدارس صورت نگرفته است و مصوبات قطعی در جلسات بعدی اعلام خواهد شد.

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی شهرستان همدان با بیان اینکه خانواده‌ها تمام دغدغه‌شان این است که فرزندشان بدون هیچ‌گونه چالشی به مدرسه بروند اما چون بسیاری از آنها هنوز برای سرویس مدرسه اقدامی نکرده‌اند، بنابراین مجبور هستند در حال حاضر از خودرو شخصی خود برای تردد دانش‌آموزان استفاده کنند.

ابراهیم فارسی در گفتگو با خبرنگار همدان‌پیام افزود: در نخستین روز بازگشایی بیشترین حجم ترافیک هم اینک در بلوار شهید آیت ا... مدنی، طالقانی، سعیدیه، بعثت و جهان نما است و به صوت بار ترافیکی بوده است اما خوشبختانه گرهی که سرعت را به صفر برساند و سبب ایجاد توقف در مسیر شود در این مسیر نداشته‌ایم.
وی اضافه کرد: در حال حاضر با استقرار نیروهای پیاده و موتوری در مدارس واقع در این مسیرها، نسبت به روان سازی ترافیک اقدام شده است.

 فارسی با تأکید به اینکه میزان ترافیک امسال نسبت به سال گذشته کمتر شده است، یادآور شد: ماموران پلیس راهور عوامل پلیس راهنمایی‌و رانندگی در نقطه به نقطه شهر حضور داشتند و از ایجاد راهبندان و ترافیک با سد معبر و توقف دوبله خودروها جلوگیری کرده و مسیر را برای تردد خودروها باز نگه می دارند.

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی شهرستان همدان گفت: مسیرهای منتهی به 100مدرسه این شهرستان پیش از بازگشایی مدارس برای تردد دانش آموزان ایمن‌سازی شد.

وی خاطرنشان کرد: بهسازی، خط کشی و نصب علائم و تابلوهای عمودی و افقی هشدار دهنده در مقابل مدارس از جمله اقدامات صورت گرفته برای ایمن سازی معابر مقابل مدارس است که 10مدرسه در حال انجام است.

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی شهرستان همدان ادامه داد: پیش از بازگشایی مدارس با مدیران برای توجیه سرویس مدارس و جانمایی مکان توقف وسیله نقلیه و پیشگیری از ایجاد راهبندان جلساتی برگزار شد.

وی تصریح کرد: ۲ هفته نخست بازگشایی مدارس با توجه به جابه‌جایی دانش آموزان توسط والدین حجم ترافیک در مسیرها و بلوارهایی که مدارس در آن واقع شده‌اند، افزایش می‌یابد.

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی شهرستان همدان تأکید کرد: والدین باید هر چه زودتر نسبت به گرفتن سرویس مدرسه برای فرزندان خود اقدام کنند.

وی از رانندگان سرویس مدرسه خواست از سوار کردن مسافر بیش از ظرفیت خودرو پرهیز کنند همچنین نسبت به رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی، بستن کمربند ایمنی و رعایت سرعت مطمئنه اهتمام ورزند.

همچنین براساس گزارش میدانی خبرنگار همدان‌پیام، شهروندان همدانی نیز بر این باور هستند که حل مشکلات ترافیکی همدان با برگزاری نشست و جلسه برطرف نمی‌شود بلکه باید به طور خاص زیرساخت‌های ترافیکی شهر بهسازی شود. توسعه حمل و نقل عمومی مانند تاکسی و اتوبوس و یا حتی تلاش برای بهره‌گیری از خطوط BRT و تراموا از جمله مباحثی است که می‌تواند راهگشای مشکلات ترافیکی باشد.

 

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.