پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : يكشنبه ، 16 ارديبهشت 1403

کد خبر : 53540

 
لزوم توجه به نیازهای سالمندان
تاریخ خبر : 1393-09-03
     
   
     
متن خبر :

این روزها در خیابان‌ها، پارک‌ها، فروشگاه‌ها و پیاده‌روها، تعداد افرادی که موهایشان سفید شده و قامتشان اندکی خمیده است، بیشتر دیده می‌شوند!
مردان و زنانی که روزهای پس از 60 سالگی را سپری می‌کنند و با کوله‌باری از تجربه و بدن‌هایی نحیف و صبر و حوصله‌ای كم، روزمرگی‌های روزانه را به هم گره می‌زنند و آنچه را كه در توان داشته‌اند، در گذشته‌ برای جامعه و خانواده، صرف کرده‌اند و امروز شاید ما، تنها گه‌گاهي از تجربه‌هایشان استفاده كنيم.
 پیر شدن جمعیت و بروز پدیده سالمندی از تبعات توسعه به شمار می‌رود
اگرچه عوامل بسیاری بر آن تأثیرگذار است و تبعات آن در ابعاد مختلف جامعه نمود و بروز دارد؛ بهبود شرایط اقتصادی و اجتماعی، ارتقای وضعیت بهداشت و تغذیه‌، پیشرفت دانش و فناوری پزشکی، در کنار آنچه به‌عنوان سیاست کنترل موالید که در گذشته، سختگیرانه اجرایی شد، موجب شده امروزه در اکثر کشورهای جهان و همچنین در ایران شاهد افزایش جمعیت سالمندان باشیم.
به گزارش ایسنا، هر چند پدیده سالمندی از نتایج توسعه است ولی بی‌توجهی به ابعاد مختلف آن و نیازهای سالمندان می‌تواند مانعی جدی در برابر توسعه قلمداد شود؛ طوري که اگر نیازهای روانی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی این قشر نادیده گرفته شود و جمعیت سالمندی در جامعه رشد پیدا کند و قابلیت‌های لازم را برای زندگی نداشته باشد، چگونه می‌توان انتظار توسعه بیشتر را داشت، در حالی که مهمترین عامل توسعه، نیروی انسانی است.
متأسفانه به دلایل مختلف بسیاری از سالمندان که در سنین بازنشستگی قرار دارند، برای گذارندن امور ناچار هستند فعالیت اقتصادی داشته باشند، در همین حال افزایش روزافزون جمعیت سالمندان و افزایش نسبت وابستگی سالمندان می‌تواند برای یک جامعه مشکل‌ساز باشد.
موضوع سالمندی یکی از مهمترین مباحث اجتماعی هر کشور است، و امیدواریم مسئولان کشور براي رویارویی مناسب با پدیده سالمندی برنامه‌ریزی کرده و با اتخاذ تدابیر کارشناسانه براي رفاه حال آنها بکوشند.
تغییرات سریع و گسترده جمعیتی، ایران را در گروه کشورهایی قرار داده که با سالمندی جمعیت مواجهه بوده و هم اکنون جمعیت بالای 60 سال، 28 درصد از کل جمعیت را به خود اختصاص داده است.
رشد سالانه جمعیت کمتر از 5/1 درصد و رشد جمعیت سالمندی گروه سنی 60 تا 65 ساله‌ها رشدی 6 درصدی دارد كه این یک زنگ خطر جدی است.
برآوردها حاکی از آن است که تا سال 2030 میلادی جمعیت سالمندان جهان از 9 درصد به 16 درصد و در ایران از 6/5 درصد به 5/17 درصد افزایش خواهد یافت.
باور این موضوع که همه امکان تجربه سالمندی را خواهیم داشت، ضرورت اطلاع‌رسانی دقیق در این مورد را متذکر می‌شود. توجه به مسائل شهرسازی، بهداشتی، حمایتی و عاطفي‌ سالمندان، یک ضرورت است و نباید از آن غفلت کرد.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.