پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : شنبه ، 15 ارديبهشت 1403

کد خبر : 99022

 
رئیس‌ سازمان انرژی اتمی ایران:

توقف تعهدات ایران با اجرای کامل برجام قابل برگشت است
تاریخ خبر : 1398-06-26
     
 
 
     
متن خبر :

اگر جامعه بین‌المللی در نجات فوری برجام کوتاهی کند، چندجانبه گرایی کارایی خود را از دست خواهد داد، هرگونه حل و فصل مسالمت‌آمیز اختلافات به چالش کشیده خواهد شد و در نهایت شرایط در راستای منافع جنگ‌طلبان خواهد بود.
رئیس‌ سازمان انرژی اتمی در سخنانی در کنفرانس سالانه عمومی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در وین، ضمن تاکید بر نقش مهم انرژی هسته‌ای در چرخه‌های مختلف زندگی و دستاوردهای جمهوری اسلامی در این حوزه، و همچنین انتقاد از اجرا نشدن تعهدات طرف‌های باقی مانده در برجام، نسبت به یکجانبه گرایی و اقدامات مخرب آمریکا در ضربه به چندجانبه گرایی و دستاوردهای مهم دیپلماسی در چند دهه گذشته هشدار داد.
به گزارش ایسنا، علی‌اکبر صالحی در سخنرانی خود با تاکید بر اینکه در این برهه زمانی حساس برای موضوع چندجانبه گرایی، نشست جاری کنفرانس عمومی فرصتی منحصر به فرد جهت بررسی چالش‌ها و تعیین جایگاه اعضا برای رسیدگی به این چالش‌ها می باشد، به تشریح دیدگاه ملی کشورمان در این خصوص پرداخت و اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران اهداف منطقی را برای گسترش برنامه صلح آمیز هسته‌ای خود و استفاده از فناوری هسته‌ای در حوزه تولید انرژی، بهداشت، و کشاورزی در پیش گرفته و پیشرفت‌ها و موفقیت‌های معقولانه‌ای را در این خصوص به دست آورده است. جمهوری اسلامی، همچنین بر مبنای ظرفیت‌های گسترده خود، به ویژه دانشمندان جوان و بسیار با استعدادش، از تعامل با شرکای علاقه‌مند به فناوری استقبال می‌کند.
رئیس سازمان انرژی اتمی در ادامه به موضوع ایمنی هسته‌ای پرداخت و گفت: ایمنی هسته‌ای، همواره یکی از مهمترین اولویت‌های ما بوده و همه تدابیر ایمنی تاسیسات اتمی ما از جمله نیروگاه اتمی بوشهر، به طور دقیق تحت نظارت محکم نهاد نظام ایمنی هسته ایران بوده است. وی با اشاره به اینکه سال گذشته، "تیم بررسی ایمنی عملیاتی آژانس"، در ماموریت خود بررسی دقیق از نیروگاه اتمی بوشهر به همراه جمع‌بندی قابل قبول انجام داد، افزود: جمهوری اسلامی ایران معتقد است که مسئولیت ایمنی و امنیت هسته‌ای، به طور کامل با دولت‌ها بوده و تدابیر و ابتکاراتی که با هدف تقویت آنها انجام می‌گردد، نبایستی به عنوان بهانه و یا اهرمی برای نقض، انکار و یا محدود کردن حقوق غیرقابل تغییر کشورهای در حال توسعه برای تحقیق، تولید و استفاده از انرژی هسته‌ای جهت اهداف صلح آمیز بدون تبعیض، قرار گیرد.
وی اظهار داشت: ایران، پیشرفت‌هایی را در تاسیس یک مرکز ایمنی هسته‌ای به عنوان سازمان پشتیبانی فنی نهاد نظام ایمنی خود به دست آورده که با فناوری‌ها و دستگاه‌های مدرن از طریق همکاری با اتحادیه اروپا تجهیز خواهد شد. همچنین، ایران از نزدیک در حال بررسی و نظارت بر تحولات در حوزه کنوانسیون‌های هسته‌ای می‌باشد و مجلس اخیرا لایحه الحاق به کنوانسیون مشترک در مورد ایمنی مدیریت سوخت‌های هسته‌ای مصرف شده و ایمنی مدیریت پسماندهای رادیو اکتیو را تصویب نموده که به محض تائید نهایی، به سرانجام خواهد رسید.
صالحی تصریح کرد: ایران تاکید ویژه‌ای در ایجاد شبکه‌های منطقه‌ای مربوط به افزایش ایمنی هسته‌ای و رسیدگی به وضعیت‌های اضطراری دارد و به‌واسطه تجربیات، دانش، و ظرفیت‌های گسترده، آمادگی خود را برای همکاری مشترک با همه کشورهای منطقه اعلام می‌کند. جمهوری اسلامی ایران مصمم است تا امنیت مطلوب را برای مواد و تاسیسات هسته‌ای خود فراهم نموده و اخیرا میزبان کارگاه منطقه‌ای در مورد معرفی معماری تشخیص امنیت هسته‌ای، در همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در جولای 2019 بوده است.
معاون رئیس جمهور در بخش دیگری از بیانیه خود، به موضوع برجام پرداخت و گفت: یک اتفاق نظر وسیع میان تمامی دولت‌های عضو وجود دارد و آن این است که برجام، یک نقطه عطف حقیقی در تاریخ چندجانبه گرایی و به عنوان یک دستاورد بین‌المللی مهم می‌باشد.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.