1403-02-191403-02-29bool(false) 1403-02-191403-02-29bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : شنبه ، 29 ارديبهشت 1403

کد خبر : 134444

 
افول رسانه‌های رسمی در نبود آموزش‌های حرفه‌ای
تاریخ خبر : 1402-07-01
نویسنده : سعیده آقاخانی
     
 
 
     
متن خبر :


استقرار نهادهای دانشگاهی متعدد، از مزایای فرهنگی و علمی استان همدان است. با این حال تاکنون رشته های مرتبط با علوم ارتباطات اجتماعی، روزنامه‌نگاری و مدیریت رسانه در استان پایه گذاری نشده است.

از این رو، استان همدان از وجود آموزش های آکادمیک و حرفه‌ای در خصوص رسانه محروم مانده است.

این مسئله، محدودیت ها و محرومیت های علاقه مندان و فعالان این عرصه را باعث شده است و از آنجا که برگزاری دوره ها، سمینارها و نشست های تخصصی در کنار فضاهای آکادمیک و دانشگاهی مهیاتر است، به نظر می رسد، فقدان این دوره ها و نشست های علمی و تخصصی در حوزه رسانه و ارتباطات در استان، ناشی از نبود زیرساخت آموزشی دانشگاهی است.

در این راستا، خبرنگاران، روابط عمومی‌ها و فعالان رسانه‌ای استان همدان، از وجود فضای گفتگوی حرفه‌ای، آموزش‌های دوره‌ای مبتدی و پیشرفته مستمر، تعامل رودر رو با اساتید حوزه ارتباطات و رسانه و امکان شرکت در سمینارهای تخصصی حوزه رسانه در استان محروم مانده‌اند و معدود افرادی هستند که امکان شرکت در این دوره‌ها را در سایر استان‌ها نظیر تهران، مرکزی و یزد دارند، و اغلب از وجود این فضاها مطلع و بهره‌مند نمی‌شوند.

تنها جایی که در سال‌های اخیر آموزش تخصصی و دانشگاهی افراد صرفا در حوزه روابط عمومی را انجام داد، مرکز آموزش علمی - کاربردی جهاد دانشگاهی همدان بود که از سال جاری پذیرش دانشجو در این رشته را متوقف کرده است و این فضا نیز از حوزه رسانه استان رخت بر بست.

تأکیدات منظم و مستمری در خصوص جهاد تبیین، اصلاح هندسه‌ی رسانه‌ای و فرهنگی کشور و بازسازی ساختار فرهنگی و رسانه‌ای در سیاست گذاری‌های کلان کشور طی ماه‌های اخیر عنوان شده است.اما علی رغم اهمیت موضوع، در استان همدان شاهد عقب گرد حوزه رسانه ای در عرصه آموزش بوده ایم.

نه تنها آموزش های دانشگاهی، بلکه آموزش های کارگاهی و دوره ای حرفه ای و به روز نیز در عرصه رسانه استان همدان متوقف شده است و نه تنها مستمر نیست، بلکه اصولا نهادی برای مشتاقان حوزه رسانه و ارتباطات برای به روز کردن آگاهی و دانش و تخصصشان در استان همدان وجود ندارد که بتواند خدمات آموزشی مستمر و حرفه ای ارتباطی و رسانه ای ارائه کند.

این در حالی است که فضای رسانه ای استان در حوزه های مدیریت رسانه، روابط عمومی، روزنامه نگاری و عکاسی خبری به شدت نیاز به بازنگری، حرفه ای گری و توقف روش های منسوخ شده دارد و با ورود هوش مصنوعی و سایر فناوری های ارتباطی به حوزه تولید محتوا، بخش بزرگی از فعالان رسانه ای استان، از آموزش های لازم در این راستا بی بهره هستند.

ادامه این روند، به افول جریان رسانه ای استان، خدشه دار شدن سیمای حرفه ای کار رسانه ای، افزایش اشتباهات رسانه ای، از بین رفتن موضوعیت نظارت رسانه ای، افزایش شکاف بین نهادهای دولتی، رسانه های رسمی و مردم و در نهایت از بین رفتن ماهیت رسانه به عنوان یکی از ارکان دموکراسی، می انجامد.

 

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.