پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : جمعه ، 7 ارديبهشت 1403

کد خبر : 104482

 
دبیر ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان همدان:

«ماينر» کالاي قاچاق نيستند
تاریخ خبر : 1398-10-26
     
 
 
     
متن خبر :

 با اينکه استخراج ارز ديجيتال در ايران با مصوبه هيأت وزيران قانوني شد اما هنوز استخراج‌کنندگان بيت‌کوين نگران برخوردهاي نيروي انتظامي در مواجه با دستگاه‌هاي ماينر هستند. اين در حالي است که بازرسان سازمان صنعت، معدن و تجارت و مأموران شرکت برق استان بايد فعاليت‌هاي صنعتي مجاز و غيرمجاز و استفاده درست از برق را رصد کنند و با فعاليت‌هاي غيرمجاز برخورد قانوني داشته باشند.
در شرايط فعلي که مردم دچار مشکل اقتصادي هستند و ارز نيز به سختي وارد کشور مي‌شود، همه دستگاه‌هاي دولتي و مردم بايد دست به دست هم بدهند تا کسب و کارهايي که به ضرر مردم و اقتصاد نيست نه تنها تعطيل نشوند بلکه روبه توسعه بروند. اما اکنون برخي موانع موجب شده تا کسب و کارهايي مانند استخراج ارز ديجيتال تعطيل شود و فعالان آن را با نگراني‌هاي متعددي مواجه کند.
استخراج و خريد و فروش انواع ارز ديجيتال پول وارد کشور مي‌کند و از آنجا که از چند ماه گذشته مجوز استخراج ارز ديجيتال در کشور توسط سازمان صنعت و معدن هر استاني صادر مي‌شود، دستگاه‌هاي مختلف نيز بايد همکاري‌هاي لازم را داشته باشند و مانع فعاليت اقتصادي استخراج‌کنندگان بيت‌کوين نشوند، اما در حال حاضر برخي برخوردها، بدبيني‌هايي براي مردم به‌وجود آورده و به علاوه مانع ارزآوري از اين طريق، به کشور شده‌اند.
در استان همدان تاکنون 7 مجوز رمزارز برای متقاضیان صادر شده است، اما به‌خاطر درآمد ناچيز و نگراني‌هاي موجود از برخورد نيروي انتظامي هنوز نتوانسته‌اند فعاليت خود را آغاز کنند. آن‌طور که در مصوبه آمده، به ازاي هر کيلو وات برق مصرفي براي دستگاه‌هاي ماينر 830 تومان است و با احتساب دلار حدود 13 هزار توماني درآمد حاصل از استخراج بيت‌کوين از 20 دستگاه معمولي شايد به اندازه درآمد يک کارگر با حقوق قانون کار نباشد. با اينکه فعالان اين عرصه در صورت فعاليت بايد تخصص لازم را داشته باشند و شبانه‌روز براي آن تلاش کنند، اما با اين حال موانع زيادي پيش پاي آنها است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت همدان در اين باره به مصوبه هيأت وزيران استناد کرد و به ايرنا گفت: اجازه فعالیت به متقاضیان در ۲ مرحله داده می‌شود؛ بدین صورت که در مرحله نخست مجوز لازم صادر و پس از فراهم آوردن شرایطی همچون مکان و تجهیزات لازم و تأمین برق، پروانه بهره‌برداری به کاربران داده می‌شود.
حمیدرضا متین با بیان اینکه برق مصرفی این تجهیزات به ازای هر کیلو وات ۸۳۰ تومان محاسبه می‌شود تأکید کرد: بسیاری از استفاده‌کنندگان برای فرار از هزینه‌های برق دستگاه‌های استخراج ارز دیجیتال یا همان "ماینر" را در اماکن متروکه صنعتی و کشاورزی نصب و بهره‌برداری می‌کنند که این شيوه جرم محسوب شده و تحت پیگرد قانونی قرار می‌گیرد.
به گفته او طبق نامه وزارت صنعت، معدن و تجارت که در اواخر آذرماه سال جاری صادر شد ثبت سفارش واردات دستگاه‌های استخراج "رمز ارزها" با ارز حاصل از صادرات نیز مجاز است.
دبیر ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان همدان هم با صراحت اعلام کرد: دستگاه‌های استخراج ارز دیجیتال جزو کالاهای قاچاق محسوب نمی‌شود و اگر توسط عوامل انتظامی کشف و ضبط می‌شود دلایل دیگری دارد که رایج‌ترین آنها استفاده از برق غیرمجاز و آغاز این فعالیت بدون دریافت مجوز و پروانه بهره‌برداری است.
حبیب مومیوند گفت: بسیاری از افراد که بیشترشان قشر جوان و جویای شغل و شهرت هستند با قرض و وام، سرمایه جفت و جور کرده و دستگاه‌های ارز دیجیتال خریداری و به شیوه غیرقانونی در دامداری‌ها و سوله‌های صنعتی متروکه شروع به کار می‌کنند. اما غافل از اینکه شیوه اختفا و پنهان‌کاری این افراد خیلی زود لو رفته و توسط عوامل انتظامی دستگاه‌ها کشف و ضبط و با تشکیل پرونده قضایی، به این افراد انگ متخلف زده و مجازات می‌شوند.
مومیوند تأکید کرد: این افراد خاطی افزون بر از دست دادن سرمایه خود، متحمل پرداخت جریمه‌های سنگین می‌شوند تا درس عبرتی برای دیگران باشند که می‌خواهند قانون را دور بزنند.
دبیر ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز توصيه کرد: استخراج ارز دیجیتال به روش غیرقانونی برای آنها شغل نمی‌شود و با توجه به تعرفه کنونی برق، فعالیت در این عرصه به صرفه نیست.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.