پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : جمعه ، 14 ارديبهشت 1403

کد خبر : 76974

 
فرسفج در انتظار سرمایه گذار

ارتقای ظرفیت گردشگری در تویسرکان با کاروانسرای عباسی
تاریخ خبر : 1396-02-21
     
 
 
     
متن خبر :

 کاروانسرای فرسفج این روزها وارد فاز جدیدی از مرمت می شود؛  این فاز در حالی به پایان می‌رسد که این بنای تاریخی آمادگی پذیرش سرمایه‌گذار را دارد.مدیر کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان در زمینه این بنای تاریخی به همدان‌پیام گفت: کاروانسرای فرسفج دارای ظرفیت اقامتی، پذیرایی و ارائه خدمات به گردشگران است این در حالی است که تا امروز کاربری مناسبی برای این بنا پیشنهاد نشده است و تصمیم منطقی آن است که کاربری در شأن این بنا در راستای جذب گردشگر تاریخی، فرهنگی از سوی سرمایه‌گذار پیشنهاد شود.
علی مالمیر عنوان کرد: پس از جذب سرمایه‌گذار در کاروانسرای فرسفج سرمایه‌گذار می‌تواند از معافیت مالیاتی در حوزه گردشگری بهره‌مند شود و بدون اینکه هزینه تغییر کاربری پرداخت کند این اتفاق را در این بنای تاریخی رقم زند.
وی گفت : کاروانسرای شاه عباسی فرسفج یکی از ابنیه تاریخی و ارزشمند شهرستان تویسرکان متعلق به دوران صفویه است که در میان طبیعت روح افزای دشت قلقلرود و شهر فرسفج خود نمایی می کند.
 در دوران حکومت شاه عباس صفوی به منظور ایجاد امنیت و ارائه تسهیلات و خدمات رفاهی مرتبط با سفر و توسعه تجارت در بیشتر نقاط کشور جاده هایی ساخته شده و در مسیر آنها کاروانسراهایی احداث گردیده بود که به فاصله یک منزلی یعنی فاصله ای که کاروانیان می توانستند از صبح تا شامگاه با چهارپایان طی نمایند تا شب را در کاروانسرای بعدی استراحت کنند، از یکدیگر قرار داشتند.
مالمیر افزود : یکی از این کاروانسراها، کاروانسرای شاه عباسی فرسفج در شهرستان تویسرکان است که در 20 کیلومتری مسیر تویسرکان به کنگاور و در حاشیه این جاده و همچنین در مجاورت شهر فعلی فرسفج واقع شده است.این کاروانسرا در واقع محل استراحت مسافران و کاروان هایی بوده که به قصد تجارت، زیارت و سیاحت به غرب کشور و عتبات عالیات عراق سفر می کردند. در کاروانسرای شاه عباسی فرسفج ، امکاناتی برای استقرار چهار پایان و بارهایشان و قسمت هایی نیز برای استراحت و خواب کاروانیان اختصاص داده شده بود که پس از پشت سر گذاشتن شب، در صبح روز بعد دوباره به حرکت خود ادامه می دادند.
 ارتقای ظرفیت تویسرکان با فرسفج
مدیر اداره میراث فرهنگی تویسرکان نیز در این رابطه گفت: استفاده بهینه از کاروانسرای تاریخی شاه عباسی در شهر فرسفج، ظرفیت گردشگری شهرستان تویسرکان را ارتقا می دهد. میثم الوندی افزود: از آغاز مرمت و بازسازی این کاروانسرا از 10 سال قبل، اعتباری افزون بر هشت میلیارد ریال هزینه شده است
وی بیان کرد: کاروانسرای شاه عباسی فرسفج با توجه به میل عمومی مردم به اماکن تاریخی و سنتی، قابلیت بهره برداری در حوزه هایی مانند مهمانپذیر سنتی، سفره خانه سنتی و زیر ساخت های جنبی رفاهی و ورزشی را دارد. الوندی اضافه کرد: صحبت های اولیه برای حضور سرمایه گذار در طرح سامان دهی کاروانسرای فرسفج انجام شده و طرح جامع محوطه سازی آن نیز به مرکز استان ارائه شد که پس از رفع نواقص جزئی از سوی میراث فرهنگی استان تحویل گرفته شد.
وی اظهار کرد: اکنون زمینه برای بهره برداری حداکثری از این ظرفیت تاریخی، فرهنگی و گردشگری شهرستان آماده شده است به شرط آنکه بخش خصوصی ورودی پر رنگ و اثر گذار در این زمینه داشته باشد.تویسرکان یکی از شهرستان های استان همدان در 90 کیلومتری شهر همدان است که با سه شهر، دو بخش مرکزی و قلقرود و هفت دهستان از بیش از 221 اثر تاریخی، فرهنگی، مذهبی و جاذبه گردشگری و طبیعتی بکر و جذاب برخوردار است.فرسفج یکی از سه شهر شهرستان تویسرکان در 20 کیلومتری جنوب شهر تویسرکان است که مرکز بخش قلقرود به حساب می آید. ساختمان این کاروانسرا در فاصله سال های 1006 تا 1038 و به سبک معماری دوره صفویه ساخته شده است و مساحت آن حدود 4000 متر مربع است.
مهمترین ویژگی کاروانسرای تاریخی فرسفج ، وجود برج و باروهایی در چهار گوشه آن است که بنا به ملاحظات امنیتی احداث شده بودند.این اثر به شماره 1970 مورخه 6/2/1376 در فهرست آثار تاریخی ایران به ثبت رسیده است.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.