1403-02-071403-02-17bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : دوشنبه ، 17 ارديبهشت 1403

کد خبر : 113313

 
پیام مادستان:

تلاش برای اجرای برنامه‌های توسعه‌ای
تاریخ خبر : 1399-08-22
     
   
     
متن خبر :

1- هر مدیری برای پیگیری کارها، فعالیت‌ها و مسائل حوزه مدیریتی، سبک خاص خود را دارد اما آنچه اهمیت دارد نه این سبک، بلکه نتایج حاصل از این اقدامات و پیگیری‌ها است که خود را در تأثیری که بر توسعه می‌گذارد، نشان می‌دهد.
البته باید توجه داشت که آیا مدیران برای تأثیر مثبت بر توسعه تلاش می‌کنند یا قصد دارند در ایام مدیریتی فارغ از کار و تلاش، با مدیران دیگر بنشینند، بگویند و برخیزند و هیچ اتفاقی هم غیر از گرفتن ژست مدیریتی، رخ ندهد.

2- استانداران و برنامه‌های آنها، تعیین‌کننده سرعت توسعه استان‌ها خواهند بود و در این راه شناخت هرچه بیشتر استانداران از استان محل مأموریت خود، به طی بهتر روند توسعه کمک بیشتری خواهد کرد.
از این منظر سیدسعید شاهرخی را می‌توان استانداری با شناخت کافی از استان به‌دلیل سال‌ها فعالیت در همدان دانست که این شناخت را باید عاملی در جهت دید و نگاه بهتر به تمام مسائل استان و درک بهتر مشکلات آن و تلاش برای رفع آنها ارزیابی کرد.
3- شاهرخی در این مدت نشان داده، شخصیتی برنامه‌محور دارد و علاقه دارد تمامی اقداماتی که می‌خواهد انجام شود در قالب برنامه، تدوین و با زمان‌بندی و مختصات مشخص پیگیری شود.
به همین دلیل است که با آغاز به‌کار شاهرخی، در استان کار تدوین سندهای برنامه و عملیاتی در هر حوزه آغاز و به میثاق مشترکی بین دولت، مردم و به ویژه فعالان آن حوزه تبدیل شده است.

4- آن‌گونه که شاهرخی توضیح داده است، در تدوین این سندها به‌ویژه سند توسعه 3 ساله استان، تلاش شده اسناد بالادستی مدنظر باشد و این سند در تعارض با این اسناد نباشد و برای حمایت از تولید و ایجاد اشتغال، سند راهبردی و عملیاتی استان تدوین شده تا مسیر توسعه استان، بر روی ریل سند راهبردی و عملیاتی بنا نهاده‌ شود.
همچنین وی توضیح داده که از اولویت‌های اساسی استان در سند راهبردی و عملیاتی، توجه و برنامه‌ریزی در جهت ایجاد اشتغال، تقویت معیشت و حمایت از تولید، است.
به گفته شاهرخی؛ وفاق و همدلی و انسجام بین همه مسئولان اجرایی و مجمع نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی، راز تحقق برنامه‌های دولت و نظام در استان است و همه دستگاه‌های مختلف اجرایی برنامه‌های خود را طبق سند راهبردی و عملیاتی ۳ ساله توسعه استان پیش می‌برند.
همچنین، طبق سند توسعه استان باید سالانه ۵ هزار میلیارد تومان در استان سرمایه‌گذاری انجام شود و طبق این سند تعهد شده که سالانه ۲۰ هزار شغل فراهم شود که در سال نخست بیش از میانگین سالانه یعنی ۲۴ هزار شغل ایجاد شده است.

۵- آنچنان که شاهرخی گفته و گزارش داده است، استان در اجرای سند توسعه 3 ساله، موفق عمل کرده و توانسته در برآورد نهایی برنامه به‌لحاظ میزان‌ سرمایه‌گذاری و ایجاد اشتغال فراتر از برنامه نیز حرکت کند.
در این زمینه نیز انتشار اخبار و گزارش‌هایی مانند سرمایه‌گذاری شستا و بنیاد مستضعفان در معادن، صنعت و کشاورزی گلخانه‌ای و دامداری در استان طی این روند را تأیید می‌کند.

۶- به نظر می‌رسد سند توسعه استان در بخش‌هایی هنوز سرعت لازم را ندارد و نیازمند بررسی روند طی شده در آن حوزه‌ها و تدوین سیاست‌ها و برنامه جدید با توجه به شرایط روز است.
این بررسی می‌تواند، وعده ارزیابی عملکرد مدیران با میزان تحقق سند در اجرای تعهدات هر سازمان و دستگاه را نیز عملیاتی کرده و مدیران ایستا و غیرپویا را که مانعی برای توسعه استان هستند، از دایره مدیریتی استان با استناد به اقدامات انجام نشده، کنار بگذارد.

۷- سند توسعه استان یک اشکال بزرگ دارد و آن نداشتن پیوست اطلاع‌رسانی است، شاید گمان شده با تدوین و اجرایی شدن سند اطلاع‌رسانی استان، دیگر نیازی به پیوست اطلاع‌رسانی برای این سند نباشد.
اما باید توجه داشت که سند اطلاع‌رسانی استان، چندان موفق نبوده و نتوانسته به میثاقی بین فعالان رسانه‌ای و سیستم اطلاع‌رسانی دولت در استان تبدیل شود و همواره محل انتقاد، به‌دلیل نداشتن تأثیر مثبت در روند اطلاع‌رسانی استان بوده است.
از این‌رو راه انداختن موج اطلاع‌رسانی و گزارش دهی هر دستگاه از میزان توفیق در اجرای برنامه 3 ساله توسعه استان به مردم و قضاوت افکار عمومی از میزان عمل به تعهدات و تحقق توسعه، نشانگر توفیق استان در اجرای برنامه‌ها و اسناد بالادستی و توفیق استاندار در هماهنگ‌کردن استان برای حرکت در مسیر توسعه خواهد بود. اقدامی که می‌تواند با افزودن پیوست اطلاع‌رسانی به سند توسعه استان، انجام شود.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.