پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : شنبه ، 1 ارديبهشت 1403

کد خبر : 82946

 
گردشگري با فيلم در استان شکل مي‌گيرد
تاریخ خبر : 1396-08-04
نویسنده : مريم مقدم
     
 
 
     
متن خبر :

 گردشگری فیلم یک نمونه خاص از گردشگری رسانه محور است که بینندگان را ترغیب می کند حین یا پس از تولید، از مکان های نمایش داده شده در یک فیلم داستانی بلند یا یک تولید تلویزیونی بازدید کنند.
مجموعه تفریحی، توریستی گنجنامه همدان در میدان گنجنامه و در 5 کیلومتری شهر همدان و در مجاورت کتیبه‌های کهن و آبشار گنجنامه یکی از این جاذبه های انسان ساختی است که در سالهای اخیر توانسته است عامل انگیزشی برای تولید فیلمهای مستند و سینمایی با محوریت معرفی ظرفیت های گردشگری قرار گیرد.
 از آنجا که این مجموعه توانسته است در ماندگاری گردشگر به مدت بیشتر در شهر همدان نقش متمایزی را ایفا کند با انتشار فیلم هایی با لوکیشن بخش های متفاوت مجموعه توریستی گنجنامه در آینده شاهد تحول چشم گیری در راستای توسعه گردشگری استان با واقعیت بخشیدن به معنای گردشگری فیلم در این منطقه خواهیم بود .
بر اساس تعریف سازمان ملی گردشگری اسکاتلند گردشگری فیلم کسب و کار جذب بازدیدکنندگان از طریق نمایش یک مکان یا طرح داستان یک مکان در فیلم، ویدئو و تلویزیون است. در ادبیات دانشگاهی اصطلاح گردشگری فیلم و گردشگری القایی فیلم یکسان به کار می رود.
تاثیر فیلم بر زندگی مصرف کنندگان آنچنان زیاد است که به انتخاب مقصدهای گردشگری نیز سرایت کرده است. تصاویری که فیلم ها ارائه می کنند در طول دهه ها باقی می مانند؛ شهرت به همراه می آورند؛ خلق هویت می کنند؛ و از آنجا که یکسونگری های موجود در دیگر انواع رسانه های تبلیغی، مثلا رسانه های چاپی، در فیلم ها مشهود نیست بهتر می توانند اعتماد افراد را جلب کنند. نمایشی که یک فیلم برای شهر، استان یا کشور دارد به مثابه تبلیغی است که میلیون ها نفر تماشا می کنند.
 این در حالی است که با فعالیت های ترویجی هدفدار گردشگری نمی توان به این تعداد بیننده دست یافت. با توجه به اینکه به نظر می رسد اثرگذاری تکنیک های بازاریابی در حال کم شدن است می توان بیان کرد که از طریق تبلیغات درون فیلمی ارتباطات بهتر هدف گیری می شوند.
در واقع جایابی مقصدها در فیلم ها باعث می شود یک تصویر ذهنی مثبت از مقصدها خلق شود؛ مقصدها در میان رقبا متفاوت باشند و برای مدت زمانی طولانی ایجاد علاقه کنند. طبق این ایده است که فیلم ها از طریق آشنا ساختن بینندگان با مقصد - به مثابه یک کالا - بازار بالقوه را ترغیب به بازدید از آن می کنند.
گردشگری فیلم گستره وسیعی دارد که شامل این موارد است: بازدید از سایت هایی که فیلم ها و برنامه های تلویزیونی در آنجا فیلمبرداری شد ه اند؛ تورهایی با هدف بازدید از استودیوهای تولید، پارک های موضوعی مرتبط با فیلم و هر فعالیت گردشگری مرتبط با صنعت فیلم خواه در محل باشد خواه در استودیوی تولید.
 تجارب موفق کشورها در گردشگری فیلم
گردشگری فیلم از دهه 1990 مورد توجه قرار گرفته است و برخی کشورها فعالانه در ترویج آن تلاش کرده اند. کشورهای انگلستان، استرالیا، نیوزیلند، ایرلند وکره از جمله مواردی هستند که فیلم موهبتی برای صنعت گردشگری شان بوده است. پژوهشی در انگلستان نشان داده است که از هر 10 بریتانیایی 8 نفر ایده سفر تعطیلات خود را از فیلم ها می گیرند و از هر 5 نفر یکی واقعا به لوکیشن نشان داده شده در فیلم مورد علاقه، سفر می کند.
در سال 1993 از هر 6 بازدیدکننده ایرلند بیش از یک نفر بیان داشتند که یک فیلم زمینه ساز بازدید از آن کشور بوده است.
در مورد گردشگری فیلم در کره نیز قابل توجه است که از هر 7 گردشگر ورودی در کره یک نفر گردشگر فیلم مرتبط با درام های تلویزیونی این کشور است.
این در حالی است که در مورد توسعه گردشگری فیلم در کشورهای غیرغربی اطلاعات بسیار اندک است و تاثیر فیلم هایی که زمان و محل رویدادشان خاورمیانه است بر گردشگری در این مناطق، کمتر بررسی شده است.
در ایران نیز تاکنون پژوهش قابل ملاحظه ای در زمینه بهره برداری از ظرفیت فیلم ها و سریال ها در ترویج گردشگری انجام نشده است. حالا با پویا بودن مجموعه کم نظیر گنجنامه در همدان می توان ادعا کرد پس از ساخت و اکران شدن فیلم و سریال هایی همچو برنا و آهوی پیشونی سفید ۲ در گنجنامه و سریال علل بدل در ورکانه باید منتظر بود تا روزهای خوب با تحقق گردشگری فیلم در همدان از راه برسد.

 

آغاز فيلمبرداري «آهوی پیشونی سفید ۲» در همدان

 غار آکواریوم گنجنامه از روز گذشته لوکیشن تولید «آهوی پیشونی سفید ۲» جدیدترین فیلم سینمایی سیدجواد هاشمی شده است . کارگردان و تهیه‌کننده این فیلم سینمایی سید جواد هاشمی است که برای تولید قسمت هایی از فیلم سینمایی یاد شده راهی استان همدان شد تا با مستقر کردن عوامل ساخت فیلم در گنج‌نامه از ظرفیت غار آکواریوم در ساخت فیلم استفاده شود.
غار آکواریوم گنجنامه در مساحتی بالغ بر 1000 متر مربع و ارتفاع متغیر 5/2 تا 15 متر با چندین آکواریوم گوناگون با ظرفیتی بالغ 85000 لیتر در سالن اصلی دارد و حالا چند روزی است که با تصویرهای هنری گروه ساخت و تولید «آهوی پیشونی سفید ۲» در انتظار است تا از طریق این فیلم متمایز روی پرده نقره ای سینما نقش ببندد .
 این غار با تلفیق دو عنصر متفاوت، صخره و کوهستان با اعماق آبهای دریا و الهام از غارهای طبیعی طراحی شد ه است . در روزهای اخیر بخش های متفاوتی از فیلم سینمایی «آهوی پیشونی سفید ۲» به کارگردانی سید جواد هاشمی به ‌عنوان اثری غیرمتعارف با فانتزی‌های کودکانه و سرشار از اتفاقات جدید در ژانر کودک و نوجوان، همزمان با آغاز سال تحصیلی در غارآکواریوم گنجنامه جلوی دوربین رفت.  تاکنون بازیگرانی چون محمدرضا شریفی‌نیا، لیلا اوتادی، ترلان پروانه، امیررضا احمدی، هومن حاجی عبدالهی، امیر غفارمنش، امیر سهیلی، ارسلان قاسمی و داریوش پیرو در سکانس های اولیه این اثر ایفای نقش کرده‌اند. تصاویر اولیه این اثر سینمایی در دل جنگل‌های ساری و در کلبه‌هایی چوبی، داستان و ماجراهای آهو و پدر و مادرش را تصویر کرده‌اند و حالا ادامه داستان فیلم در غار آکواریوم گنجنامه در قاب دوربین جای میگیرد. «آهوی پیشونی سفید ۱» که پنج سال پیش به‌ عنوان پرهزینه‌ترین فیلم کودک تاریخ سینمای ایران روی پرده رفته است، توانست جایزه بهترین فیلم از نگاه تماشاگران را از بیست ‌و ‌پنجمین جشنواره فیلم کودکان و نوجوانان اصفهان از آن خود کند. سیدجواد هاشمی در اثر جدید خود قصه دیگری از آهوی پیشونی سفید را روایت می‌کند.  در خلاصه‌ داستان فیلم سینمایی «آهوی پیشونی سفید ۲» آمده است: «اختاپوس» از درون یک غار، امور قلعه را فرمانروایی می‌کند. او برای به دام انداختن آهوها و نوشیدن عصاره تن آنها «بل بله» را به خدمت گرفته اما آهوها با نقشه‌ «پیشونی‌ سفید» از قلعه فرار می‌کنند. از سوی دیگر مادر آهوی پیشونی‌ سفید برگشته تا آهو را از «سالار» یعنی پدر خوانده‌اش پس بگیرد و «پیشونی‌سفید» به دلیل رنجش از سالار، می‌خواهد به پیش مادرش بازگردد اما...

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.