پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : جمعه ، 10 فروردين 1403

کد خبر : 75308

 
سخنگوی شورای نگهبان:

زنان می‌توانند در انتخابات آینده ریاست‌جمهوری نامزد شوند
تاریخ خبر : 1395-10-12
     
 
 
     
متن خبر :
 سخنگوی شورای نگهبان گفت: زنان می‌توانند در انتخابات آینده ریاست‌جمهوری به عنوان نامزد ثبت‌نام کنند ولی موضوع رجل سیاسی در شورای نگهبان هنوز به نتیجه نهایی نرسیده است.
به گزارش ایرنا، عباسعلی کدخدایی در نشست خبری با گرامیداشت حماسه 9 دی روز بصیرت و آگاهی در پاسداری از نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و با تبریک میلاد عیسی مسیح و آغاز سال نو میلادی در پاسخ به این سؤال که با توجه به این که هنوز موضوع رجل سیاسی مشخص نیست آیا زنان می‌توانند در انتخابات آینده ریاست‌جمهوری نامزد شوند، اظهار داشت: زنان حتماً می‌توانند ثبت‌نام کنند ولی بحث رجل سیاسی در شورای نگهبان هنوز به نتیجه نهایی نرسیده است و به محض این که به نتیجه برسیم آن را اعلام خواهیم کرد.
وی همچنین در مورد تشکیل هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات ریاست‌جمهوری که چهارشنبه گذشته تشکیل شد، خاطرنشان کرد: هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات 15 استان مشخص شده و تکلیف هیأت‌های نظارت دیگر استان‌های کشور نیز در روز دوشنبه هفته جاری مشخص و اطلاع‌رسانی می‌شود.
سخنگوی شورای نگهبان یادآور شد: هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات دوازدهمین دوره ریاست‌جمهوری روز دوشنبه اعضای هیأت‌های 16 استان را انتخاب می‌کند.
کدخدایی همچنین درمورد برگزاری انتخابات سال آینده به صورت تمام الکترونیکی گفت: ما همکاری خوبی با وزارت کشور داریم و جلسات کارشناسی و مکاتبات متعددی برگزار شده و این همکاری رو به جلو است.
وی ادامه داد: در خصوص صندوق احرار هویت اعلام کردیم به شرط تأمین شرایط امنیتی، احراز هویت می‌تواند در همه شعب و صندوق‌ها صورت بگیرد که وزارت کشور در تلاش است این مسئله را عملیاتی کند.
کدخدایی یادآور شد: شورای نگهبان در خصوص صندوق‌های الکترونیکی هنوز به جمع‌بندی نهایی نرسیده است ولی احتمال می‌دهیم با تعدادی از صندوق‌ها موافقت شود.
وی افزود: البته باید ببینیم کارشناسان در این مورد چه نظری خواهند داشت و پس از آن در جلسه عمومی شورای نگهبان این موضوع مطرح می‌شود.
سخنگوی شورای نگهبان تصریح کرد: این شورا در انتخابات شوراها دخالت خاص و اختیارات قانونی ندارد ولی این نکته به وزارت کشور اعلام شده که برای استفاده از صندوق الکترونیکی باید شرایط کافی وجود داشته باشد تا انتخابات تحت شعاع قرار نگیرد.
یکی از خبرنگاران نظر کدخدایی را در مورد یکی از مصوبه‌های مجلس در لایحه برنامه ششم توسعه پیرامون راه‌اندازی سامانه حقوق و مزایا کارکنان و مسئولان جویا شد که وی پاسخ داد: این نکته مربوط به قوانین و مصوبات است و تا زمانی که مصوبه از سوی مجلس به این شورا ارجاع نشود، می‌توانیم اظهارنظر کنیم.
سخنگوی شورای نگهبان ادامه داد: در حال حاضر منتظر مصوبه مجلس هستیم اما اصل حقوق‌های نجومی خلاف است و امیدواریم دیگر تکرار نشود و مجلس تدابیر لازم را برای این کار اتخاذ کند.
 سازوکاری برای جلوگیری از ثبت‌نام‌های بی‌رویه در انتخابات شوراها اندیشیده شود
سخنگوی شورای نگهبان گفت:‌ انتخابات شوراهای شهر و روستا در حیطه اختیارات مجلس است و در دست شورای نگهبان نیست، اما ضروری است سازوکارهایی برای جلوگیری از ثبت‌نام بی‌رویه و غیرضرور افراد اندیشیده شود.
عباسعلی کدخدایی درباره وضعیت بررسی موافقتنامه پاریس در شورای نگهبان ابراز داشت: با توجه به بندهای ۸ و ۹ ماده 4 و بند ۱۱ ماده ۱۳ پیوست‌های این موافقتنامه باید ضمیمه شود تا امکان بررسی و اظهارنظر در این شورا فراهم شود. در ماده ۲۳ نیز از این جهت که مشخص نیست آیا پیوست مصوبی وجود دارد یا خیر ابهام دارد و پس از رفع ابهام اظهارنظر خواهد شد. با این وجود تا وقتی ایراد شکلی وجود دارد، ما وارد بررسی ماهوی نخواهیم شد و تا قبل از رفع ایراد فارغ از اظهارنظر هستیم. باید این مصوبه به شکل کامل بیاید تا آن را بررسی کنیم. امیدواریم که این پیوست‌ها هم هرچه زود‌تر ارائه شود.
کدخدایی در پاسخ به این سؤال که با توجه به اینکه لایحه قانون جامع انتخابات قبل از انتخابات مجلس نرسید آیا این کار تا قبل از انتخابات ریاست‌جمهوری شدنی است، بیان کرد: کنار گذاشته شدن این موضوع در انتخابات قبلی به خاطر آن بود که برخی از مسئولان اعلام کردند که آن لایحه را نمی‌توانند تا پیش از برگزاری بررسی کنند. هم‌اینک دوستان نماینده درگیر لایحه برنامه ششم توسعه و سپس لایحه بودجه هستند. با این وجود دوستان مجلس گفته‌اند که در قالب طرحی اصلاح برخی از مواد قانون را انجام داده و شاید برخی نواقص برای انتخابات آتی رفع شود.
او در پاسخ به این سؤال که یکی از اعضای حقوقدان شورای نگهبان گفته است این شورا با رد و تایید صلاحیت افراد به مجری انتخابات تبدیل شده است، عنوان کرد: شورای نگهبان براساس قانون اساسی و دیگر قوانین موضوعه وظیفه نظارت بر انتخابات را دارد و در این حوزه وارد می‌شود.
سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به این سؤال که در انتخابات‌های پیشین به دلیل مشخص نبودن ملاک‌ها در بررسی صلاحیت‌های افراد، شورای نگهبان هزینه‌های بسیاری داده است آیا این شورا برای انتخابات ریاست‌جمهوری مدلی را ارائه خواهد داد که این هزینه‌ها مجدداً پرداخت نشود، گفت: با توجه به سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری بحث شاخص‌های رجل سیاسی، مذهبی و مدیر و مدبر بودن در دست بررسی است و امیدواریم شاخص‌های روشنی را اعلام کنیم.
کدخدایی در پاسخ به این سؤال که آیا در بررسی صلاحیت افراد وضعیت افراد نزدیک و وابستگان آن فرد هم در صلاحیتش مورد بررسی قرار خواهد گرفت، اظهار داشت: بررسی صلاحیت افراد بر اساس قانون، مربوط به خود افراد است. در مجازات‌ها هم برای مجرم و مرتکب حکم صادر می‌شود در این‌باره نیز همین مسأله صدق می‌کند مگر آنکه قانون این اجازه را به ما داده باشد اما تا وقتی قانون این اجازه را به ما نداده تنها وضعیت خود فرد بررسی خواهد شد.
خبرنگاری مدعی شد که برخی افراد از تریبون‌های مجلس مسأله رفع حصر را مطرح می‌کنند آیا این ملاک را در انتخابات شوراهای شهر و روستا مدنظر قرار می‌دهید، که کدخدایی در پاسخ گفت: مقام معظم رهبری فرمایشی دارند مبنی بر اینکه ۹ دی ماندگار خواهد شد و این پاسخی به حوادث قبل از آن بود. فتنه نیز قابل فراموشی نیست و تا جایی که در حیطه اختیارات شورا باشد آن را ملاک قرار خواهیم داد.
کدخدایی در پاسخ به این سؤال که شورای نگهبان برای بررسی صلاحیت کاندیداهای انتخابات شوراهای شهر و روستا با توجه به احتمال حضور انبوه ثبت‌نام‌کنندگان چه سازوکاری را ملاک قرار خواهد داد، اظهار داشت: انتخابات شوراهای شهر و روستا در حیطه اختیارات مجلس است و در دست شورای نگهبان نیست، ما ضروری است سازوکارهایی برای جلوگیری از ثبت‌نام بی‌رویه و غیرضرور افراد اندیشیده شود. راهی که کشورهای دیگر هم رفته‌اند.
سخنگوی شورای نگهبان همچنین گفت: هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات روز چهارشنبه تشکیل جلسه داد. هیأت نظارت ۱۵ استان تشکیل شده و هیأت نظارت مابقی استان‌ها هم در جلسه دوشنبه شورای نگهبان تعیین‌تکلیف خواهد شد.
 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.