پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : جمعه ، 7 ارديبهشت 1403

کد خبر : 80011

 
پاسخ معاون عمراني استاندار به حاشیه های اخیر

عليصدرآبروی گردشگري استان است
تاریخ خبر : 1396-04-26
     
 
 
     
متن خبر :

بررسي مصوبات گردشگري بهانه‌اي براي برگزاري كارگروه‌هايي است كه گرچه دستور جلسات آن به موارد متعدد مربوط مي‌شود اما هميشه تحت تأثير مهمترين رويدادهاي جاري قرار مي‌گيرد.
عليصدر و موارد مطرح پيرامون آن اين‌بار هم محور تأكيدات معاون عمراني استاندار در اين كارگروه شد.
به واسطه اهميت اين دارايي متمايز در حوزه گردشگري و ميراث فرهنگي استان تأكيد محمودرضا عراقي مبني بر آنكه عليصدر پيشاني و برند گردشگري استان است و هيچكس حق ندارد هيچ خدشه‌اي بر آن وارد كند، به‌گونه‌اي اتمام حجتي بود براي آنكه همگان بدانند عليصدر دارايي شخصي و حقيقي نيست، بلكه اين غار شگفت‌انگيز حالا يك موهبت الهي است كه به واسطه آن استان همدان 25 سال است از داشته‌هاي غني آن در حوزه درآمدزايي و جذب گردشگري منتفع شده است.
محمودرضا عراقي، معاون عمراني استاندار در كارگروه تخصصي ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري روز گذشته عنوان كرد: عليصدر برند گردشگري استان است، هيچكس حق ندارد به اين برند خدشه وارد كند.
وي گفت: ساختار عليصدر خصوصي محض نيست. از 25 سال پيش ساختاري براي مديريت آن تعريف شده است كه حالا مانند يك اتوبوس در حال حركت است. حالا ممكن است راننده اتوبوس و مسير حركت جوان‌تر شود اما تغييري در نحوه كار كاركنان عليصدر در اين مجموعه رخ نخواهد داد.
عراقي در حالي كه در زمينه ساختار مديريتي عليصدر توضيح داد، گفت: ساختار اين مجموعه خصوصي محض نيست بلكه ارگان‌های دولتي و شهرداري‌هاي مناطق 18گانه و ميراث فرهنگي و ديگر بخش‌ها در چگونگي اجراي برنامه‌ها و مديريت آن از همان زمان دخيل بوده‌اند.
وي گفت: من از حميدرضا ياري، مديرعامل شركت سياحتي عليصدر با قوت و قدرت تشكر مي‌كنم و معتقدم براي راهبردي شدن برنامه‌ها با هدف دستيابي به توسعه از هيچ تلاشي فروگذار نشده است.
عراقي به برگزاري برنامه‌هاي تبليغاتي «خندوانه» و «دورهمي» از شبكه‌هاي سراسري در سال‌هاي اخير اشاره كرد و گفت: اگر صد ميزگرد هم تشكيل مي‌داديم براي معرفي عليصدر نمي‌توانستيم به اندازه اين برنامه‌هاي تأثيرگذار به هدف نزديك شويم.
حمايت‌و اظهارنظر معاونت عمراني استاندار در حالي از عليصدر شكل گرفت كه غار عليصدر اين روزها مورد انتقادهايي قرار گرفته که اگر گفته شود مغرضانه صورت مي‌گيرد، ادعاي كذبي نخواهد بود.
 اگرچه محوريت كارگروه گردشگري ديروز بر عليصدر چرخش داشت اما در مجال اين جلسه اطلاعات و آماري از فعاليت حوزه صنايع دستي سازمان ميراث فرهنگي استان اعلام شد كه بيشتر استناد به آمار و گزارشات كشوري در اين خصوص داشت، متأسفانه باید گفت به قدري حوزه صنايع دستي با دست خالي در جلسه فوق حاضر شده بود كه براي اعلام عملكردهاي اين حوزه در بخش استاني به ارائه گزارش از سال 95 بيشتر از سال 96 پرداخته مي‌شد.
گرماي هواي تير، ديروز در سالن جلسات شهداي استانداري همدان به قدري تأثيرگذار بود كه بازار برگزاري جشنواره‌هاي روتين و تكراري را بار ديگر داغ كرد بنابر این خبر برگزاري جشنواره تابستاني از كلام معاون گردشگري همدان در حالی نقل شد كه امروز در اواخر نخستين ماه تابستان بسر مي‌بريم و مي‌توان گفت بيدار شدن از خواب غفلت براي برگزاري برنامه‌هايي كه بتواند در تابستان سبب جذب گردشگر در استان همدان شود، آنقدر دیر اتفاق افتاده که نمی‌تواند تبدیل به یک رویای خوش شود و جاي تأسف دارد كه تاریخ اين جشنواره در اواسط مردادماه يعني درست در زماني كه به طور طبيعي و ذاتي در شهر و استاني مانند همدان كه در فصل گرم تابستان داراي آب و هواي مطلوب و گردشگرپذير است، مسافر و گردشگر حضور دارد و جشنواره تابستاني چنانچه بايد تأثيرگذار نخواهد بود.
نكته جالب برگزاری دور جدید اين جشنواره بعد از وقفه‌اي كه از آخرين دوره برگزاري آن در استان وجود دارد اين است كه مديركل كنوني ميراث فرهنگي استان همواره در پاسخ به برگزار نشدن جشنواره‌هاي تابستاني و زمستاني بارها اعلام كرده برگزاری جشنواره‌هاي نمايشي كه نتواند تأثيري در جذب گردشگر به استان داشته باشد، مثمر به فايد نيست. حال چه اتفاقي براي اين ثمردهي افتاده است كه جشنواره تابستاني در نيمه تابستان يعني 12 مرداد مي‌تواند در جذب مسافران تابستاني به استان تأثيرگذار باشد و از حالت تبليغاتي و نمايشي خارج شود؟!
داستان دنباله‌دار این جشنواره ها حالا به جشنواره غذایی غرب کشور می‌رسد جشنواره‌ای كه امسال از موارد مورد تأمل در حوزه توريسم غذا مي‌باشد و بنا بر گفته معاون گردشگری استان امسال به میزبانی همدان برگزار می‌شود اما دغدغه فعالان گردشگري حاضر در جلسه درخصوص مكان مورد نظر براي برگزاري اين جشنواره (باغ نظري) که به عنوان يك مكان تاريخي نمي‌تواند مناسب براي برگزاري جشنواره غذا باشد از نکات تامل برانگیز در چگونگی برپایی این دوره از جشنواره غذای غرب کشور است.
در كارگروه گردشگري روز گذشته استان نقدهایی از نبود زيرساخت‌هاي اوليه از سرویسهاي بهداشتی عمومي تا بهداشت اقامتگاهي در روستاهاي هدف گردشگري مانند وركانه در حالي عنوان شد كه در آمار اعتبارات در اجراي طرح ضربتي اشتغال همدان در 3 روستاي «وركانه»، «قلعه جوق» و «گشاني» در اين جلسه  صحبت از رقم243 ميليون تومانی شد كه انتظار مي‌رود براي تجهيز زيرساخت‌هاي اوليه در اين روستاها به‌خصوص وركانه كه با هزينه‌هاي بالاي تبليغاتي در آنتن رسانه ملي امروز برگ برنده‌اي براي جذب گردشگر به استان به شمار مي‌رود از این اعتبارحداقل مبلغي هزينه شود.
معاونت آبفاي شهري كه در جلسه حضور داشت نیز از مظلومیت شهر بهار در فاصله 5 كيلومتري شهر جهاني لالجين که از جهاني بودن همسايه خود نفعي نبرده است، سخن گويد.
وي اگفت: جهاني شدن سفال لالجين يك اتفاق خوشايند براي تمام مردمان اين شهر و ديار است ونفع آن به طور قطع براي تمام زيرشاخه‌هاي صنعت گردشگري استان است. بر اين اساس لازم است با نگاه خلاقانه‌تري به زيرساخت‌ها و حتي ظرفيت‌هاي موجود در شهرهايي كه در مجاورت شهرهاي داراي نشان جهاني و حتي ملي است، توجه شود.
در ادامه اين جلسه نماينده كميسيون گردشگري اتاق بازرگاني استان نيز با مطرح كردن چند نقطه ابهام در وضعيت گردشگري استان از جمله ابتر ماندن طرح 10ساله جامع گردشگري همدان، مشكلات به وجود آمده از مجوزهاي خانه‌هاي بوم‌گردي كه فعاليت آنها بيشتر معطوف به روستا مي‌باشد، واگذاري پروژه‌هاي نيمه‌تمام با تغييرات كاربردي و... خواستار برگزاري يك جلسه مشترك بين اعضاي كميسيون اتاق بازرگاني و كارگروه گردشگري استان براي مرتفع شدن برخي چالش‌ها در صنعت گردشگري استان شد.
در جلسه فوق در حالي ميراث فرهنگي استان بر برگزاري جشنواره‌هاي تابستاني تأكيد داشت كه برنامه‌هاي اعلام شده در اين دوره از جشنواره بر مدار الگوبرداري از دوره‌هاي پيشين و با اجراي برنامه‌هايي از جمله كنسرت، جشنواره بازي‌هاي بومي و ملي، فرهنگ اقوام ايراني، پرواز بادبادك‌ها، تخفيفات مراكز خريد و گردشگري و... چرخش داشت. اين اتفاق در حالي است كه خلأ وجود خلاقيت و تازگي در اجراي برنامه‌هاي تفريحي و گردشگري در قالب همين دست جشنواره‌هاي فصلي در استان و اتاق فكر مديران در حوزه گردشگري همدان بيش از پيش احساس مي‌شود.
كارگروه گردشگري استان كه از جمله كارگروه‌هاي تأثيرگذار در روند توسعه‌گرا بودن همدان در بخش‌هاي مختلف اقتصادي، فرهنگي و اجتماعي است، اين‌بار با اعلام آمار اشتغال 36 هزار نفري در بخش صنايع دستي در حالي مورد نقد و بررسي قرار مي‌گيرد كه معاونت صنايع دستي استان در اعلام آمار آموزشي اين حوزه استناد به سال 95 مي‌كند.
عليرضا قاسمي در اين كارگروه با بيان اينكه خوشه‌هاي صنايع دستي در استان ساماندهي و استانداردسازي مي‌شود، گفت: طرح افزايش و توسعه گردشگري روستايي با هدف كاهش روند مهاجرت روستاييان به شهر و توسعه اقتصاد روستايي كه پس از كشاورزي بيشتر بر محور توليدات صنايع دستي چرخش دارد، در حال پيگيري است.
وي در حالي خبر آموزش 3 هزار نفري در حوزه صنايع دستي را در سال 96 و با تأكيد به تاريخ سال‌جاري اعلام كرد كه چند دقيقه قبل‌تر در كانال «همدان‌پيام» نقد بر گزارش‌دهي به‌روز اين معاونت نشر پيدا كرد.
از ديگر برنامه‌هاي در دست اقدام معاونت صنايع دستي كه در كارگروه گردشگري روز يكشنبه اعلام شد، احياي سفال در فرسفج تويسركان بود و باید گفت اين طرح احيا در حالي است كه تويسركان در دادن نشان ملي مبل و منبت به شهر ملاير بر عملكرد سازمان ميراث فرهنگي در اين اقدام انتقادات زيادي را در رسانه‌ها و فضاي مجازی مطرح كرده است.
كارگروه‌هاي گردشگري در استان‌ها يكي از بازوهاي اجرايي كارساز و ثمربخش در صنعت گردشگري است كه مي‌تواند با ارائه راهكارها و پيشنهاداتي كه قابليت اجرا دارند، نقش بزرگي را در توسعه و گسترش اين صنعت در استان‌هايي مانند همدان كه محوريت توسعه‌بخشي خود را گردشگري تعريف كرده‌ است، ايفا مي‌كند.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.