پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : جمعه ، 10 فروردين 1403

کد خبر : 117822

 
جمع‌آوری ماسک‌های دولتی غیر استاندارد
تاریخ خبر : 1400-03-06
     
 
 
     
متن خبر :

■ در غرفه‌های توزیع تولیدکنندگان همدانی جایی نداشتند


 بهمن ماه بود که با ورود واکسن روسی؛ اجرای طرح واکسیناسیون در ایران آغاز شد. از آن روز بیش از سه ماه می‌گذرد و حالا ۷۰ ساله‌ها در مرحله تزریق واکسن قرار گرفته‌اند و تا پایان خرداد هم افراد بالای ۶۰ سال واکسینه می‌شوند.
 از اوایل مرداد هم باید منتظر شروع واکسیناسیون در مشاغل پر خطر مثل رانندگان تاکسی و معلم‌ها باشیم. باوجود این هنوز تعداد زیادی از ما واکسن نزده‌ایم، حتی اگر در این آمار ها هم نام‌مان ثبت شده بود باز هم باید ماسک می‌زدیم.
در این شرایط مسئولان نیز که تا پیش از این برچسب سهل‌انگاری را به رفتارهای مردم می‌زدند در یک اقدام عجیب سه روز است که چادرهای توزیع کننده ماسک و الکل در سطح شهر را جمع کرده‌اند!
این چادرها با مجوز سازمان صنعت در زمانی که کرونا به اوج خود رسید و عرضه و توزیع ماسک و الکل را با مشکل مواجه کرد با همکاری سازمان خدمات شهری، شهرداری همدان در نقاطی مشخص از شهر دایر شده بود تا هم شهروندان به سهولت به آن دسترسی داشته باشند و هم از نظر قیمت توزیع مقرون به صرفه باشد.
اما در حال حاضر با دستوری که از سوی دادستانی همدان صادر شده است خدمات شهری شهرداری به بهانه ایجاد سد معبر و یا بنابر برخی مصلحت‌های امنیتی این مراکز عرضه اقلام بهداشتی را در سطح شهرجمع‌آوری کرده است به طوریکه تا چند روز گذشته میادین پرتردد شهر از جمله شریعتی، فردوسی، بیمه، بعثت، مدرس و... که شناخته شده ترین مراکز عرضه ماسک و الکل به قیمت دولتی بودند حالا به بهانه ایجاد سد معبر و اینکه عرضه ماسک دیگر مثل گذشته در همدان کمیاب نیست توسط خدمات شهری جمع آوری شده‌اند.
اما ماسک که با شیوع کرونا در تمام کشور کمیاب شد و حتی کادر درمان را با مشکل مواجه کرد و در ماه‌های پایانی سال 98 توزیع و فروش آن در داروخانه‌ها ممنوع اعلام شد تا جایی که در همدان ایرج خدادادی، معاون غذا و دارو علوم پزشکی همدان  اعلام کرد اگر وزارت بهداشت احساس کند که توزیع دولتی ماسک در مراکز درمانی کافی نیست، در برخی مناطق کشور که وضعیت قرمز دارند، توزیع ماسک در داروخانه ها انجام می شود و در چنین شرایطی است که اداره کل تجهیزات پزشکی تصمیم گیری می کند.
بعد از چند ماه از شیوع کرونا در استان اما ماجرا به شکل دیگری پیش رفت و با حجم بالایی از مبتلایان در بیمارستان‌ها و تعداد مرگ‌های کرونایی توزیع ماسک و الکل آن هم به شکل دولتی و به صرفه از تیر ماه سال گذشته در همدان در دستور کار ستاد استانی کرونا قرار گرفت.
بر اساس مصوبه این ستاد مراکز عرضه دولتی با مجوز از صنعت و معدن همدان و با همکاری خدمات شهری باید در نقاط مختلف شهر جانمایی می‌شدند و تعداد آن‌ها نیز نباید به کمتر از 25 مورد می‌رسید اما رفته رفته با نیازی که در بین مردم برای خرید ماسک و مواد ضدعفونی‌کننده از جمله الکل شکل گرفت تعداد این غرفه‌ها در همدان به 35 تا 40 عدد رسید و افراد متقاضی در قبال اجاره ماهیانه این غرفه‌های چادری نیز متعهد به پرداخت مبلغی ماهیانه به شهرداری شدند.
اما حالا این مراکز عرضه که تا پیش از این یکی از مولفه‌های گرفتن نمره بالا در مدیریت کرونا برای مسئولان بودند به یک باره جمع آوری شدند و علت آن هم عرضه اقلام غیر استاندارد، سد معبر و ایجاد مشکل برای داروخانه‌ها اعلام شده است.
در حالی که تا پیش از این اقدام مسئولان مردم را مجاب به خرید با اطمینان کامل از این مراکز می‌کردند و هیچ گونه صحبتی از غیر استاندارد بودن محصولات توزیع شده توسط آنان هم به میان نبود!
در همین راستا و در روزهای نخستین عرضه این اقلام مدیر‌کل روابط عمومی استانداری همدان حتی تاکید داشت که تمام ماسک مصرفی و موردنیاز مردم در استان همدان تولید می‌شود و هیچ نگرانی در این زمینه در استان همدان نداریم و در غرفه‌های دولتی ماسک باقیمت هر عدد یک‌هزار تومان در اختیار شهروندان قرار می‌گیرد.
در همین راستا مدیر هماهنگی و نظارت بر خدمات شهری شهرداری همدان گفت: بیش از 8 ماه است که غرفه‌های دولتی توزیع ماسک در سطح شهر همدان فعال هستند و در طول این مدت بارها مشکلاتی از جمله سد معبر و اعتراض داروخانه‌داران و مراکز توزیع اقلام بهداشتی را برای شهرداری و فرمانداری همدان به وجود آورده‌ اند.
مرتضی رضایی در گفت‌و‌گو با همدان‌پیام تاکید کرد: متاسفانه تولیدکنندگان ماسک معترض بودند که در عرضه ماسک سطح شهر همدان نقشی ندارند و ماسک استاندارد نمی‌تواند با این مبلغ کم عرضه شود بر همین اساس ماسک‌هاو اقلام ضدعفونی که در غرفه‌های توزیع ماسک و الکل موجود بود استاندارد لازم را نداشت به همین دلیل باتوجه به حجم اعتراضات به آن از سوی داروخانه ها و تولیدکنندگان ماسک در همدان این غرفه‌ها جمع آوری شدند.
وی با بیان اینکه قیمت پایین محصولات عرضه شده اگرچه به سبد اقتصادی خانواده‌ها کمک می‌کرد اما تضمین کننده سلامت آن‌ها نبود افزود: تعداد زیادی از داروخانه‌داران معترض بودند که قیمت پایین این ماسک‌های بی کیفیت و جانمایی نادرست برخی از چادرهای عرضه کننده در مقابل تعدادی از داروخانه‌های شهر موجب شده است تا تعداد مراجعات برای خرید اقلام بهداشتی از داروخانه‌ها کمتر شود و این اتفاق به ضربه اقتصادی به آن‌ها زده است.
وی همچنین عنوان کرد: هر ماه لیست افرادی  از سوی صنعت و معدن همدان برای مجوز فعالیت در این غرفه‌ها به خدمات شهری ارسال می‌شد که به یک باره لیست ماهیانه 10 نفره به حدود 30 تا 40 نفر رسید به طوریکه به نظر می‌رسد افرادی که دغدغه شغل و معیشت دارند و یا حتی بیکار هستند به دلیل سودی که فروش این محصولات داشت متقاضی فعالیت و گرفتن مجوز بودند از طرفی با اینکه یکی از دلایل برپایی این غرفه‌ها توزیع ماسک در حاشیه شهر بود اما افراد متقاضی راضی به این کار نبودند و تمایل داشتند در مراکز شهری و میادین اصلی غرفه بزنند تا فروش و سود اقتصادی برایشان  تضمین شده باشد.
رضایی افزود: به دلیل فراوانی ماسک، الکل و ژل ضدعفونی کننده در داروخانه‌ها و مراکز توزیع اقلام بهداشتی و باتوجه به مشکلاتی که این غرفه‌ها در سطح شهر ایجاد کرده بودند بنا بر آن گذاشته شد که توسط خدمات شهری از سطح شهر همدان جمع آوری شوند.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.