1403-01-201403-01-30bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : پنجشنبه ، 30 فروردين 1403

کد خبر : 112573

 
به‌مناسبت روز جهاني استاندارد

استاندارد الگوي مناسب اقتصاد
تاریخ خبر : 1399-07-23
     
 
 
     
متن خبر :

 استاندارد شاخص و نماد برجسته هزاره سوم معرفی مدل جهانی شدن اقتصاد و به بیانی شفاف‌تر، سیطره مکتب یکسان‌سازی و یکنواختی الگوی اقتصاد در جغرافیای جهان است.
با توجه به گسترش روزافزون انواع کالاها، خدمات و تنوع سرسام‌آور آنها، اگر معیار و مبنای صحیحی وجود نداشته باشد، نمی‌توان سلامت جامعه و حتی جهانی را کنترل کرد. امروزه کیفیت، خواسته و میلی زودگذر و تبلیغاتی نیست؛ زیرا پای مرگ و زندگی افراد در میان است و بی‌توجهی به آن، موجب از دست رفتن مشتریان و کاهش درآمد می‌شود از این‌رو وجود سازمان متحد و منسجمی در زمینه استاندارد کالاها و خدمات بیش از هر چیز مهم و مؤثر به نظر می‌رسد. فکر اصلی تشکیل سازمان بین‌المللی استاندارد در ۱۴ اکتبر ۱۹۴۷ میلادی در نشست رؤسای مؤسسه‌های استاندارد ۲۵ کشور در لندن شکل گرفت. مقر این سازمان در ژنو است و از ۱۹۷۰ میلادی، ۱۴ اکتبر برابر با ۲۲ مهر به نام روز جهانی استاندارد تعیین و نامگذاری شد.

علامت استاندارد ایران از کجا آمده است؟
 مرحوم مرتضی ممیز پدر گرافیک نوین ایران، طراح علامت استاندارد ایران، این آرم را در سال 1364 طراحی کرده است.
در چهارم شهریور ۱۳۱۵متولد و در سال ۱۳۴۴در رشته نقاشی از دانشكده هنرهای زیبای دانشگاه تهران فارغ‌التحصیل شد. ممیز تحصیلات خود را در ۱۹۶۸میلادی در مدرسه عالی هنرهای تزئینی پاریس رشته طراحی غرفه و ویترین و معماری داخلی ادامه داد و پس از بازگشت به ایران به فعالیت در زمینه تصویرسازی و گرافیك پرداخت. طراحی بسیاری از آرم‌ها و نمادهای معروف در ایران نتیجه هنر اوست.
خود مرحوم ممیز، داستان طراحی این آرم را این‌طور تعریف کرده است: «در طراحی نشانه استاندارد توانستم از قلمی استفاده کنم که به‌خوبی حروف اختصاری ISIRI تبدیل به کلمه ایران کند. دوست داشتم کادر فلش‌مانندی اطراف نوشته را ببندد. کادری که 2 زاویه آن کاملاً تیز و 2 زاویه دیگر منحنی و نرم باشد، تا درنهایت خلاصه، فلش حداکثر و حداقل را که هدف داوری مؤسسه در محصولات است، نشان دهد. اما این حد سادگی برای سفارش‌دهنده کافی نبود؛ با اضافه کردن خطوط بیشتر حالت فلش را نمایان‌تر کردم.»
■ ممیز در تحلیل این آرم هم این‌طور نوشته است:
1-  آرم استاندارد به‌صورت 2 فلش رو به بالا و رو به پایین است و نمایش‌دهنده مفهوم حداقل و حداکثر می‌باشد و اصل مسأله استاندارد نیز همین مفهوم است.
 2- گذاشتن خط(نوشته) در وسط آرم دقیقا در وسط حداقل و حداکثر نمایش بعد دیگری از استاندارد است.
 3- چهارگوش بودن ابعاد آرم نمایش توازن و تعادل در امر استاندارد و نیز حد وسط منطقی جهت هر چیز استاندارد است و چهارگوش بودن و تساوی خطوط از هر طرف سبب می‌شود که جهت خاصی نشان داده نشود تا به مفهوم استاندارد کمک کند.
4-  کاراکتر حروف ISIRI که مخفف کلمه انگلیسی استاندارد است، به شکلی است که وقتی برعکس به آن نگاه می‌کنیم کلمه فارسی ایران خوانده می‌شود.
5- به جای کلمه ISIRI یا ایران، علائم استاندارد فلزات و مصنوعات گذاشته می‌شود که آنها به‌صورت دایره‌های نقطه‌مانند گرد است و جای آنها درست در وسط علامت است.


27 محصول جدید به سبد استاندارد همدان اضافه شد
 مدیرکل استاندارد همدان از صدور پروانه نشان استاندارد برای ۲۷ محصول جدید خبر داد و گفت: این روند نشان‌دهنده ایجاد واحدهای تولیدی و توسعه صنایع موجود استان است.
محمد مددی روز سه‌شنبه در گفت‌وگو با ایرنا اظهار کرد: با اضافه شدن این محصولات در ۶ ماه نخست امسال شمار کالاهای دارای نشان پروانه استاندارد به ۶۷۷ رسیده است.
وی با بیان اینکه ۲۵ استاندارد ملی در همدان تدوین می‌شود، افزود: این استانداردها در زمینه محصولات بومی، فلزی، غذایی و صنایع نساجی هستند که تا پایان سالجاری فرایند تدوین آنها به پایان می‌رسد.
مدیرکل استاندارد همدان گفت: گشنیز و رازیانه ۲ محصول بومی همدان هستند که کشاورزان این منطقه در کشت آنها استعداد ویژه‌ای دارند و تدوین استاندارد برای توسعه تولید و صادرات ضروری است.  مددی به اجرای استاندارد حد مجاز آلاینده‌ها برای محصولات کشاورزی استان اشاره کرد و افزود: تاکنون برای ۱۲ محصول گواهینامه صادر شده و این محصولات عاری از هرگونه سموم و آلاینده‌های زیست‌محیطی هستند.
وی خاطرنشان کرد: همدان از مناطق پیشرو در زمینه صدور پروانه حد مجاز آلاینده محصولات کشاورزی است و انگور، پیاز، سیب‌درختی، نخود، خیار، سیب‌زمینی و گوجه‌فرنگی برخی از این گروه محصولات تولیدشده هستند که با برچسب‌های مخصوصی روانه بازار مصرف شده است.
مدیرکل استاندارد همدان همچنین به توانمندسازی مدیران کنترل کیفی اشاره کرد و گفت: استانداردسازی و توجه به کیفیت محصول یکی از نیازهای جهش تولید است که در این زمینه به‌طور مستمر آموزش تخصصی اجرا می‌شود.
به گفته مددی با وجود شرایط سخت ویروس کرونا ۴۳۰ فقره نمونه‌برداری در ۶ ماه گذشته از صنایع استان انجام شده تا کیفیت محصولات تولیدی مورد ارزیابی و سنجش قرار گیرد.
وی با بیان اینکه ۱۰۴ واحد صنعتی انرژی‌بَر مانند صنایع سیمان، لبنیات و کمپوت و کنسرو در استان وجود دارد، افزود: نظارت مستمر بر این واحدها از وظایف استاندارد است.
مدیرکل استاندارد همدان گفت: با هدف ناامن کردن بازار برای عرضه کالاهای بی‌کیفیت ۲ هزار و ۲۰۰ فقره بازرسی از واحدهای صنفی استان انجام شده تا اجناس مورد نیاز مردم مطمئن و سالم به دستشان برسد.
براساس گفته‌های مددی کنترل ۴۰ نازل جایگاه‌های CNG، سنجش ۲ هزار و ۳۵۰ نازل سوخت مایع، ارزیابی ۳ هزار و ۸۰۰ دستگاه ترازو و ۳۲۵ باسکول از دیگر وظایف استاندارد در حوزه نظارتی است که در نیمه نخست امسال توسط بازرسان مربوطه صورت گرفت.
۱۴ اکتبر مصادف با ۲۲ مهر روز جهانی استاندارد نامگذاری شده و «حفاظت زمین با استانداردها» شعار امسال است.


پیام استاندار و رئیس شورای استاندارد استان همدان به‌مناسبت روز جهانی استاندارد
 رعایت استانداردها می‌تواند تأمین‌کننده ایمنی، امنیت و سلامت جامعه بشریت باشد. استانداردها می‌توانند رفتار انسان را نسبت به اطراف خود منطقی، علمی و اصولی کنند.
درحال‌حاضر بی‌توجهی به تأثیر فعالیت‌های انسانی در محیط‌زیست به‌‌عنوان بستر حیات اجتماعی انسان‌ها، محافظت از تنوع زیستی و بازسازی طبیعت به بحرانی جهانی و فراگیر مبدل شده است و در‌صورتی‌که چاره‌ای اندیشیده نشود، بشر با فاجعه عظیمی روبه‌رو می‌شود که حیات او را بر روی زمین، ناممکن خواهد کرد.
زمین با همه نعمت‌های پیدا و پنهانش به‌صورت یک امانت الهی در دستان ماست. بدون تردید استفاده از استانداردها به‌عنوان نقشه راه اجرای قوانین برای حفظ زمین در سراسر جهان بسیار تأثیرگذار خواهد بود. پس در حفظ این امانت الهی با استفاده از استانداردها کوشا باشیم .
روز جهانی استاندارد که امسال با شعار «حفاظت از زمین با استانداردها» نامگذاری شده است، فرصتی شد تا این روز را به تمام تولیدکنندگان، کارآفرینان، کیفیت‌آفرینان و دست‌اندرکاران عرصه استاندارد و استانداردسازی تبریک عرض کنم.
 سیدسعید شاهرخی، استاندارهمدان

پیام مدیرکل استاندارد استان همدان
به‌مناسبت روز جهانی استاندارد
 استانداردها یکی از عوامل اعتماد ملت‌ها به دولت‌ها است، توجه به استانداردها آرامش و آسایش را به انسان‌ها تقدیم خواهد کرد، در شرایط کنونی محافظت از زمین بیش از پیش نیازمند توجه انسان‌ها است.
امسال که شعار روز جهانی استاندارد «حفاظت از زمین با استانداردها» نامگذاری شده است، نشان‌دهنده نقشه راه برای تمام ملل جهت حفظ این سرمایه ارزشمند خواهد بود.
اینجانب به‌نوبه خود روز جهانی استاندارد را به خانواده بزرگ استاندارد و دست‌اندکاران حوزه کیفیت و تمام صنعتگران و تولیدکنندگان تبریک عرض می‌کنم.
  محمد مددی، مدیرکل

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.