1403-01-221403-02-01bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : شنبه ، 1 ارديبهشت 1403

کد خبر : 118187

 
آنچه گردشگری از شورای شهر می‌خواهد
تاریخ خبر : 1400-03-26
     
 
 
     
متن خبر :

 حضور افراد با تجربه و بهره‌مندی از توان متخصصین در مدیریت شهری و آشنا به گردشگری در بستر شورای اسلامی شهر همدان یک ضرورت است.
شوراهای اسلامی شهر و روستا برابر اصل صدم قانون اساسی کشور و به منظور پیشبرد سریع برنامه‌های اجتماعی، اقتصادی، عمرانی، بهداشتی، فرهنگی و آموزشی از طریق انتخاب مستقیم مردم از بین افراد صاحب صلاحیت تشکیل می‌شود. این نهاد بخصوص در کلانشهرها به عنوان مظهر مشارکت مردم در تصمیمات شهری یکی از مراکز مهم و تأثیرگذار و سرمایه ای اجتماعی در جهت تعمیم حقوق شهروندی و احترام به قانون بوده که سهمی جدی در تحقق توسعه ملی داشته و به عنوان مرکزی تصمیم‌ساز و تصمیم‌گیر قادر است در راستای ارتقا و توسعه شهر عمل کند. از سویی دیگر گردشگری با داشتن منافع بسیار به صورت بالقوه موجب تجدید حیات اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی شهرها شده که این مهم با اتخاذ مدیریت شهری منسجم و یکپارچه در بستر مشارکت محقق می‌شود.
همدان به عنوان یک شهر تاریخی گردشگری  از دیرباز بر پایه گردشگری تاریخی شکل گرفته که این مسأله تمامی فعالیت‌ها و برنامه‌ریزی‌ها را تحت تأثیر خود قرار داده است. اگر چه این ویژگی‌ها باعث نشده تا سرمایه‌گذاران علاقه‌مندی و اشتیاق برای حضور و فعالیت در این بخش داشته باشند ولیکن متأسفانه جایگاه ضعیف بخش خصوصی در تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری‌های شهری مشکلات متعددی را در فرایند اجرای کار و برگشت سرمایه ایجاد کرده است.
همواره سرمایه‌گذاران و مدیران تأسیسات گردشگری مسائل و مشکلات متعددی را در جریان فعالیت‌های خود با شهرداری و تصمیمات مصوب شورای شهر بیان کرده‌اند که از آن جمله می‌توان به اخذ مبالغ سنگین عوارض کسب و پیشه و پسماند که به موجب بند «د» ماده 4 قانون موسوم به تجمیع عوارض از تمامی مراکز اقامتی از قبیل هتل‌ها، هتل‌آپارتمان‌ها و میهمان‌پذیرها در سال‌های گذشته اخذ شده و یا فقدان برنامه‌ریزی مشخص به منظور سامان‌دهی خانه مسافرهای غیر مجاز اشاره کرد.
امروز توسعه همه‌جانبه شهر در بخش‌های مختلف همت شورای شهر را می‌طلبد و چه خوب است که این دست اقدامات تأثیرگذار که خیر و برکت آن نسل‌های متعددی را در بر می‌گیرد به عنوان الگویی در سر راه منتخبین مردم قرار گیرد و شهر همدان  از همت بلند و افکار و توانمندی این عزیزان به صورت بهتر و شایسته‌تری بهره جسته و گام‌های مهم دیگر را برای توسعه پایدار در قالب طرح‌هایی بزرگ و مؤثر شاهد باشیم.
شاید عده‌ای از نقش شورای شهر در بسیاری از امور بی‌خبر باشند اما ظرفیت‌هایی که این منتخبین مردم دارا می‌باشند فراتر از تعاریفی است که عده‌ای در کوچه‌ها و خیابان‌های شهر می‌بینند که از جمله آن می‌توان به نقش این نهاد مردمی در توسعه گردشگری و زیر ساخت‌های آن اشاره کرد.
 امروز همدان یکی از مطرح‌ترین شهرهای گردشگرپذیر در غرب کشور است. اما هنوز با جایگاه اصلی خود که در بطن ویژگی‌های منحصربه‌فرد و پتانسیل‌های مختلفی همچون دامنه الوند، نقاط تاریخی، دیدنی و طبیعت بکر منطقه و موارد دیگر نهفته است  فاصله زیادی دارد که در این راه نقش شورای شهر و شهرداری می‌تواند به عنوان دستگاه‌های دخیل در امور شهر بسیار مؤثر و در عصری که  گردشگری در حال تبدیل شدن به فعالیت اقتصادی پیشتاز جهان است، می‌تواند در این رابطه جایگاه ویژه‌ای به شهرستان بخشیده و موجب اشتغال‌زایی، کسب درآمد، فروش محصولات و تولیدات ‌شود.
 در صنعت گردشگری، جذب توریست منجر به رونق فعالیت در ساخت‌وساز شهری، ساختن اقامتگاه‌ها و مکان‌های پذیرایی نظیر هتل‌ها و رستوران‌ها، رشد صنایع ساخت لوازم تفریحی نظیر قایق‌های تفریحی، کمپینگ نظیر چادر و اردوگاه و لوازم ورزشی، رشد تولید صنایع‌دستی و محلی، افزایش اشتغال در بخش خدمات در حرفه کارگر و کارمند هتل‌ها، رستوران‌ها، مؤسسات و دفاتر مسافرتی، گمرک و حمل‌ونقل، مراکز تولید صنایع‌دستی و فروشگاه‌های عرضه‌کننده آن، تولید و بسته‌بندی فرآورده‌های غذایی و... می‌شود.
مدیریت شهری مرکب از سازمان‌ها و نهادهای دولتی و غیردولتی گوناگونی است که دو نهاد شورای اسلامی و شهرداری شهر مهمترین و مرتبط‌ترین نهادها با جامعه شهری هستند و این دو نهاد به نمایندگی از مردم امور مختلف در شهر را برای زیست مطلوب شهروندان مدیریت می‌کنند هر چند مدیریت شهری از نظر قانونی مأموریت و وظیفه‌ای در رابطه با گردشگری ندارد، اما گردشگری با توجه به پیامدهای اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی، آن در شهرها یکی از مهمترین فعالیت‌های شهری است که باید در اولویت مناسب برای مدیریت شهری قرار گیرد.
از مهمترین قابلیت‌های مدیریت شهری برای توسعه گردشگری شهری عبارتند از: اطلاع‌رسانی و تبلیغ، بازاریابی در گردشگری اهمیت اساسی دارد و نقش مهمی در هدایت گردشگران ایفا می‌کند می‌توان اشاره کرد که  از آنجا که در شهرها متولی مشخصی برای تبلیغ درباره جاذبه‌های گردشگری شهری و مناطق اطراف آن وجود ندارد، مدیریت شهری بر اساس مأموریت کلی خود برای کمک به توسعه شهری می‌تواند به تبلیغ درباره جاذبه‌ها و تسهیلات گردشگری در شهر خود بپردازند. این اقدام به روش‌های گوناگونی نظیر تهیه بروشورهای تبلیغاتی، ایجاد پایگاه اینترنتی، ارسال پیام اینترنتی و... قابل انجام است.
تجهیز فضاهای گردشگری، بخشی از فضاهای تفریحی و فراغتی که شهرداری‌ها ایجاد می‌کنند، قابلیت استفاده برای گردشگران را نیز دارند و  فضاهای سبز، مکان‌های بازی و تفریح در شهرها برای تفریح و استراحت گردشگران نیز قابل توجه هستند که پیوند دادن این فضاها به مکان‌های اقامتی مسافران در شهرها می‌تواند به ارتقای مطلوبیت شهر برای گردشگران کمک کند.
ایجاد تسهیلات و خدمات عمومی  گردشگران، توسعه راه‌ها و جاده‌های مناسب با تابلوها و راهنماهای کارآمد، وسایل حمل‌ونقل درون‌شهری و برون‌شهری، امکانات بهداشتی، پیش‌بینی‌های مربوط به سرویس‌های آتش‌نشانی، پلیس و نیروهای انتظامی و... همه برای توسعه صنعت گردشگری ضروری به شمار می‌روند.
همچنین تلاش شورای شهر و شهرداری در زمینه  مسائلی همچون، وجود مدیریت متمرکز، ایجاد امکانات اولیه گردشگری مانند سرویس بهداشتی، تابلوهای راهنما، معرفی محصولات بومی از طریق ابزار اطلاع‌رسانی و ایجاد بازارهای مخصوص نیز نقش بسزایی در این رابطه دارد.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.