پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : جمعه ، 30 شهريور 1403

کد خبر : 134876

 
تویسرکان صاحب فامیل جدید شد

"نیکسار" ترکیه خواهرخوانده شهرگردو
تاریخ خبر : 1402-07-27
نویسنده : غزل اسلامی
     
 
 
     
متن خبر :


 در سفر مسئولان اتاق بازرگانی همدان و همچنین شهردار و فرماندار تویسرکان به ترکیه، تفاهم‌نامه خواهرخواندگی بین تویسرکان و نیکسار ترکیه امضا شد.

عضو هیأت‌رئیسه اتاق بازرگانی همدان درباره روند خواهرخواندگی شهرهای تویسرکان و نیکسار گفت: مقدمات قانونی خواهرخواندگی بین شهرهای تویسرکان و نیکسار ترکیه از قبل در نیکسار آماده شده بود اما در تویسرکان بلاتکلیف مانده بود که با برقراری ارتباطات اخیر اتاق بازرگانی همدان و ترکیه، دعوتنامه‌ای‌ از سوی شهردار نیکسار برای حضور ما در جشنواره گردوی نیکسار ترکیه ارسال شد تا در این مراسم تفاهم‌نامه خواهرخواندگی این 2شهر امضا شود.

ناصر قنبری ادامه داد: بعد از برگزاری جشنواره، نشستی در دفتر شهردار نیکسار با حضور 3نفر از اعضای اتاق بازرگانی همدان، شهردار و فرماندار تویسرکان برگزار شد و تفاهم‌نامه خواهرخواندگی بین شهرداری تویسرکان و شهرداری نیکسار امضا شد.

 مقدمات گسترش ارتباط تجاری با ترکیه بود

 نایب رئیس دوم اتاق بازرگانی همدان هم با بیان اینکه در نیکسار میزبانی بسیار شایسته‌ای از مهمانان همدانی کردند، گفت: در این سفر جلسات متعددی با مسئولان مختلف نیکسار برای ما برگزار کردند و با همراهی آنها از تعدادی کارخانه نیز بازدید کردیم.

مؤمنعلی خزائی ادامه داد: این سفر مقدماتی بود تا فعالان اقتصادی استان روابط تجاری خود را با این کشور گسترش بدهند.

وی با بیان اینکه مسئولان نیکسار استقبال قابل توجهی از برگزاری جلسات با تیم اعزام‌شده از سوی اتاق بازرگانی همدان داشتند، گفت: آنها هم به‌دنبال برقراری رابطه تجاری با همدان هستند.

 این خواهرخواندگی نتیجه اقدامات اخیر اتاق است

مسئول اتاق بازرگانی تویسرکان هم با بیان اینکه تویسرکان مهد گردو است و رتبه سوم دنیا را دارد و ترکیه نیز رتبه چهارم را در دنیا دارد، گفت: باغات ترکیه تجاریسازی و مدرنیزه شده و از آخرین متدهای روز دنیا استفاده میکنند.

عبدا... قمری با تأکید بر اینکه یکی از اهداف در این خواهرخواندگی آشنایی با متد روز دنیا در بخش گردو است، اظهارکرد: بنای اتاق از این خواهرخواندگی، تبادل دانش، تجربه و علم روز جهت بهبود عملکرد و رشد جایگاه گردوی همدان در دنیا است.

وی درباره روند این پیوند گفت: صلاحالدین ایلما استاد پیوندزنی گردو است که در سال 95 برای آموزش به تویسرکان دعوت شد و 3روز کلاس آموزشی برای کشاورزان تویسرکانی برگزار کرد. بعد از آن، رفت وآمدهای ایشان به تویسرکان بیشتر شد و ما را در پیوندزنی کمک کرد. در این فاصله بود که احساس شد تویسرکان و نیکسار باید پیمان خواهرخواندگی ببندند.

قمری اظهار کرد: در سال97 ما را برای جشنواره گردو به نیکسار دعوت کردند که بنده با مسئول جهادکشاورزی وقت تویسرکان برای حضور در جشنواره به ترکیه سفر کردیم و در سال98 هم ما، مسئول اتاق بازرگانی نیکسار به همراه شهردار این شهر را به تویسرکان دعوت کردیم که قرار بر پیگیری خواهرخواندگی این 2شهر شد.

وی ادامه داد: روال اداری این تفاهمنامه در تویسرکان انجام نشد اما آنها اطلاع دادند که روال اداری امضای تفاهم‌نامه بهطور کامل انجام شده و منتظر انعقاد قرارداد خواهرخواندگی هستند.

مسئول اتاق بازرگانی تویسرکان در پایان سخنانش گفت: با تغییر و تحولات اخیر در اتاق بازرگانی همدان و همچنین مسئولان شهر، روال اداری خواهرخواندگی در تویسرکان هم انجام شد و به همت اتاق بازرگانی همدان این سفر و امضای تفاهم‌نامه صورت گرفت.

 خواهرخواندگی توسعه تولید گردو را به‌دنبال دارد

فرماندار شهرستان تویسرکان هم درباره این سفر گفت: از سال۹۶ تاکنون بین 2شهر تویسرکان و نیکسار رفت و آمد‌های کارشناسان و مسئولان مرتبط با جشنواره‌های گردو برقرار شد و پس از آن در مورد نگهداری ذخیره‌های ژنتیکی ارزشمند بومی هم گفتگو‌هایی صورت گرفت تا اینکه سرانجام با تغییر و تحولات اخیر موافقت‌نامه خواهرخواندگی بین این 2شهر با حضور شهرداران ثبت و مبادله شد.

حسین افشاری ادامه داد: ایجاد شبکه فراگیر به منظور هماهنگی و همکاری مؤثر در زمینه توسعه و بهبود روش‌های تولید گردو و تولید محصولات بدون تغییرات ژنتیکی و انتقال آن به نسل‌های بعدی از جمله اهداف این خواهرخواندگی است.

افشاری خاطر نشان کرد: پیش از این شهردار نیکسار در شهریور سال ۹۸ در جریان برگزاری جشنواره گردوی تویسرکان طعم و رنگ دلپذیر و درصد چربی روغن بالای آن را از جمله ویژگی‌های گردوی این شهرستان عنوان کرد و گفت که متوجه شدم گردو در تویسرکان یک فرهنگ را به دنبال خود دارد.

 هدف افزایش گردشگر در تویسرکان است

شهردار شهر تویسرکان هم با بیان اینکه باید فرصت خواهرخواندگی به خوبی مورد اقبال قرارگرفته و از آن بهره‌برداری شود، گفت: شهرهای خواهرخوانده فرصت مضاعفی ایجاد می‌کنند تا هر بخشی بتواند با بومی‌سازی تجربیات دیگران استفاده بهینه‌ای از موارد عرضه شده، ببرد.

محمد حسین‌پور ادامه داد: انعقاد پیمان خواهرخواندگی به منزله بسترسازی و فرصت‌سازی است که بخش خصوصی و افراد می‌توانند با بهره‌گیری از آن توسعه شهری را رقم بزنند.

شهردار تویسرکان در پایان گفت: در قالب این ارتباطات تبادل فرهنگی صورت می‌گیرد و درصدد هستیم با تهیه تقویم، جشنواره‌هایی بین خواهر‌خوانده‌ها ‌برگزار شود که هدف از آن افزایش حضور گردشگر به شهر تویسرکان است.

 

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.